Alles over Online Backups en Cloud Opslag voor Nederlandse gebruikers. Oa. Reviews van iCloud, OneDrive & Livedrive

Alle Backup en Cloud Opslag Kosten en Prijzen

Cloud kosten vergelijken

Poeh, dit blijft een moeilijke vergelijking. Niemand hanteert in deze wereld hetzelfde systeem en op dat vlak is er dus veel toe te lichten. Ook moet je soms om een bepaalde grootte te bereiken een duurder abonnement nemen. Dit houdt bijvoorbeeld in dat One Drive bijvoorbeeld helemaal geen 50 GB opslag heeft. Dan zijn daarvoor de kosten genomen van het wel te behalen abonnement van 100 GB. Soms lijken partijen daarom duurder dan andere terwijl dit dus niet zo hoeft te zijn.

De laatste prijs update is gedaan in Mei 2024, Aanbiedingen hebben wij niet gebruikt, dit terwijl sommige partijen (oa. pCloud en iDrive) vaak wel interessante kortingen beschikbaar heeft. Oordeel dus niet te snel bij het zien van deze prijzen.

Wil je geen tijd kwijt zijn aan deze lange vergelijkengewoon direct weten wat de goedkoopste cloud opslag is? Strato is als je jouw bestanden in Europa wilt hebben staan het goedkoopste. Mega.nz heeft het meest gratis ruimte beschikbaar met 20 GB gratis. (hier meer over gratis opslag)

Cloud Opslag Prijzen in Nederland

Let wel op: Alle prijzen en kosten zijn per maand en afgerond.
OpslagPortonDropboxpCloudOne DriveBackBlazeMegaStratoGoogle DriveiCloudSynciDrive
Gratisx2 gb5 gb5 gbx20 gbx15 gb5 gb5 gb5 gb
50 GB€ 5€ 12€ 4€ 2€ 6€ 4€ 3€ 2€ 1€ 7€ 6
100 GB€ 5€ 12€ 4€ 2€ 6€ 4€ 3€ 2€ 3€ 7€ 6
200 GB€ 5€ 12€ 4€ 4€ 6€ 3€ 3€ 3€ 3€ 7€ 6
500 GB€ 9€ 12€ 4€ 6€ 6€ 8€ 5€ 10€ 10€ 7€ 6
1000 GB€ 15€ 12€ 8€ 6€ 6€ 8€ 8€ 10€ 10€ 7€ 6
2000 GB€ 27€ 12€ 8€ 16€ 6€ 8€ 18€ 10€ 10€ 7€ 6
5000 GBN/A€ 46€ 40€ 8€ 6€ 17€ 65€ 25N/A€ 18€ 6
10000 GBN/A€ 64€ 80€ 86€ 6€ 25€ 100€ 50N/A€ 26€ 7
UnlimitedN/AN/AN/AN/A€ 6N/AN/AN/AN/A€ 26N/A

De Prijs van Cloud Opslag: Een Overzicht van Verschillende Partijen

Wij hebben sommige partijen ook niet benoemd, sommige partijen waren wat te duur: YourHosting en Livedrive bijvoorbeeld.

Cloud opslag is tegenwoordig een essentieel onderdeel van zowel persoonlijk als professioneel digitaal beheer. Er zijn talloze aanbieders met verschillende prijsstructuren en pakketten. In deze blog zullen we de prijzen en pakketten van diverse cloud opslagdiensten bespreken en vergelijken.

Porton

Porton biedt geen grote pakketten aan, maar hun 200 GB pakket is het meest aantrekkelijk in vergelijking met concurrenten. Dit maakt het een interessante optie voor gebruikers die een middelgroot opslagpakket zoeken zonder te veel te betalen.

Dropbox

Dropbox is op de meeste vlakken een dure optie. Alleen het 2000 GB pakket is redelijk competitief qua kosten en prijs. Toch lijkt Dropbox momenteel niet de meest interessante keuze te zijn, gezien de hogere prijzen in vergelijking met andere aanbieders.

pCloud

pCloud biedt scherpe prijzen, vooral voor het 500 GB pakket. Daarnaast zijn ze vaak één van de goedkoopste spelers op andere niveaus. pCloud biedt regelmatig kortingen aan (die je hier kunt zien) en heeft een ‘lifetime’ opslagoptie die bijzonder aantrekkelijk kan zijn qua prijs.

OneDrive

OneDrive is bijna onverslaanbaar met hun 1000 GB pakket. Naast de lage prijs krijg je ook een volledig Office pakket erbij, wat een slimme zet is van OneDrive. Voor de 5000 GB optie moet je wel opletten; dit is namelijk een 6 TB familiepakket waarbij iedere persoon 1 TB krijgt, wat minder handig is voor individueel gebruik.

Backblaze

Backblaze is een unieke partij in dit overzicht, aangezien ze ongelimiteerde opslag bieden. De kosten zijn daardoor anders dan die van concurrenten. Het is belangrijk om te weten dat Backblaze een device-gebonden backup functionaliteit biedt, waardoor het niet als gewone cloud opslag kan worden gebruikt, maar wel uitstekend dienst doet als online backup.

MEGA

MEGA valt op door de gratis 20 GB opslag en de lage prijzen daarna. Na de ongelimiteerde backup opties is MEGA ook het goedkoopste voor 10000 GB en grotere opties. Dit maakt MEGA een aantrekkelijke keuze voor gebruikers die veel opslagruimte nodig hebben. Via Backupvergelijker.nl hebben wij al reeds 100en bezoekers tevreden doorgestuurd naar MEGA!

Strato HiDrive

Strato HiDrive is iets duurder bij de grotere opslagpakketten, wat vaak voorkomt bij Europese aanbieders. (Maar dan heb je wel jouw bestanden in Europa staan.. ) Toch is Strato voor de 250 GB optie (ze bieden 250 GB in plaats van 200 GB) interessant met een prijs van slechts € 3,- per maand.

Google Drive

Google Drive is redelijk goedkoop en biedt 15 GB gratis opslag. De 200 GB en 2000 GB pakketten zijn ook aantrekkelijk geprijsd, wat Google Drive een goede keuze maakt voor gebruikers die betrouwbare en goedkope opslag zoeken.

iCloud

iCloud is een vreemde eend in de bijt. Er worden geen grote opslagmogelijkheden besproken, wat het minder geschikt maakt voor gebruikers die veel opslagruimte nodig hebben. De prijzen zijn competitief, maar niet bijzonder laag. Vooral de 500 GB en 1000 GB pakketten zijn duur in vergelijking met andere aanbieders.

Sync

Sync is vooral interessant voor het 2000 GB pakket en staat bekend als een echte backup speler. De kosten voor ongelimiteerde opslag zijn relatief laag. Omdat deze dienst nieuw is, is het afwachten hoe het precies in zijn werk gaat.

iDrive

iDrive is zeer goedkoop! Vooral bij de 5000 GB optie is iDrive de goedkoopste. Hun prijzen voor 10000 GB zijn opvallend laag, wat iDrive een zeer interessante partij maakt. Met 10 TB is iDrive bijvoorbeeld 8 keer goedkoper dan Google Drive en 10 keer goedkoper dan OneDrive.

Wil je meer weten over iCloud, Google Drive en One Drive? Bekijk dan onze analyse tussen deze drie giganten: Kosten Google Drive vs OneDrive vs iCloud. Als je alleen de conclusie wilt weten: OneDrive is interessant bij 1000 GB, Op alle andere vlakken zijn er betere cloud opslag spelers beschikbaar.

Laat deze nog even inzinken voordat je jouw partij uiteindelijk kiest:

iDrive is met 10 TB 8x goedkoper dan bijvoorbeeld een Google Drive en 10x goedkoper dan One Drive!

Backupvergelijker.nl

Dus, wat is nou de goedkoopste cloud opslag?

De verschillen zijn gewoon op alle vlakken enorm. Er is geen markt waarbij de prijzen en mogelijkheden zo ver uit elkaar liggen. natuurlijk: Google Drive en iCloud lijken op elkaar qua prijzen, maar met een iCloud loop je al snel tegen je maximum aan en bij Google vraag je je af of je wel zoveel wilt betalen als je bij iDrive maar € 7 kwijt bent voor 10.000 GB!

Belangrijk: deze tabel paste niet alle partijen in, maar onze totale research wel: Pas op met het maar even een backup-je aan te zetten bij bijvoorbeeld een Nederlandse hosting of backup dienst kan veel duurder uitpakken! Selecteer dus iemand uit onze selectie.

Onze keuze puur op basis van de grootte

Als je even alleen maar kijkt naar zaken als prijs en opslag grootte, dan komen wij met de volgende keuze als #1 keuze per opslag hoeveelheid:

Let op: als je klikt op onderstaande link ga je direct naar de cloud opslag provider!

Opslag#1 Keuze Cloud Opslag qua Prijs#1 Keuze Backup Provider qua Prijs
GratisMegaMega
50 GBStratoStrato
100 GBStratoStrato
200 GBMegaMega
500 GBStratoStrato
1000 GBStratoStrato
2000 GBiDriveStrato
5000 GBStratoStrato
10000 GBiDriveStrato
UnlimitedSyncBackblaze

Met hier natuurlijk wel de disclaimer bij dat dit met een aanbieding al kan verschillen! Dit is puur gebaseerde op de kosten en /of prijs van dit moment. Wel geeft het overigens een volledig beeld. Er is geen beter en meet up-to-date beeld in Nederland te vinden.

Deze data heeft mede als basis gediend voor het volgende onderzoek: Beste Cloud Opslag.

Backupvergelijker.nl
Logo