Alles over Online Backups en Cloud Opslag voor Nederlandse gebruikers. Oa. Reviews van iCloud, OneDrive & Livedrive

100% Gratis Cloud Opslag – 127GB

Het is erg eenvoudig om veel gratis cloud opslag te krijgen door je bestanden te verdelen over meerdere cloud opslag partijen. Dit is natuurlijk ideaal voor diegene die geen cent wil uitgeven en zelfs al een duppie betalen te veel gevraagd is. 😉

Via de onderstaande services scharrel je eenvoudig 55GB gratis cloud opslag bij elkaar. Vervolgens kun je deze 55GB ook nog eens uitbreiden via andere gratis diensten die wij hebben gevonden.

Laatste update januari 2022:
55 GB is makkelijk haalbaar, tot 127 GB is met iets meer moeite mogelijk.

De Ingrediënten voor jouw 100% gratis cloud opslag

Eerst de vijf makkelijkste partijen waar je eenvoudig veel GB kan pakken:

 1. pCloud: 2+8 GB (Tutorial doen) Gratis Cloud Storage – Beste optie, handig voor de uiteindelijke koppeling
 2. Mega.io: 20 GB Gratis – Zonder enige moeite 20 GB pakken!
 3. Google Drive: 15 GB Gratis – Heb je zelfs misschien al zonder dat je het weet draaien!
 4. iDrive: 5 GB Gratis
 5. Sync: 5 GB Gratis Cloud Storage

Met deze signups heb je in iets meer dan 4 minuten (mij lukte het in overigens in net iets minder dan 4 minuten ) 5 diensten voor je klaar staan waar je in totaal 55 GB kwijt kan. Dat is een goede eerste stap aangezien alle andere diensten iets minder vrijblijvend zijn.

Hoe kun je deze gratis diensten goed georganiseerd houden?

Achter de verschillende logins heb je gewoonweg mapjes staan waar je vervolgens jouw bestanden naar toe kan slepen. Het meest Interessant is om deze 55GB per systeem of gebruik te ordenen:

 • Gebruik pCloud voor je iPhone of Android telefoon (pCloud heeft goede native apps voor mobiele devices)
 • Mega.io is erg geschikt als desktop applicatie. Dus als extra opslag voor de computer.
 • De anderen gratis GB’s van diensten als iDrive en Sync kan je dan gebruiken voor het opslaan van oude foto’s en filmpjes.

Als je de leveranciers zo indeelt maak je effectief gebruik van de 100% gratis diensten terwijl je weinig tijd kwijt bent aan gedoe eromheen doordat je geen betalende klant bent.

Als je meer dan 55 GB nodig hebt..

Als je na deze 55 GB nog meer cloud opslag bij elkaar wilt sprokkelen dan kan dat via de volgende diensten. Ik zou dit alleen echt doen als je de bovenstaande 55GB al op orde hebt. Deze zijn vaak omslachtiger en er komt meer bij deze accounts kijken.

 • OneDrive – 5 GB. Je mag bestanden van maximaal 100 MB toevoegen[1]Reddit: 100MB Transfer Limit, wij weten niet waarom… maar zal wel een truc zijn om meer geld te verdienen. Hier kan je Onedrive starten.
 • iCloud – 5 GB. Als je iCloud gebruikt moet je dus wel een Apple account ed. hebben en dus je ziel verkopen aan Apple. Zie hier de iCloud cloud pagina.
 • Dropbox – 2GB. Dropbox is eenvoudig op te zetten maar bevat helaas niet zoveel gratis cloud opslag. Dat is namelijk maar 2GB. Hier kun je je aanmelden bij Dropbox.
 • Amazon Drive / Amazon Photo 5GB. Veel informatie over Amazon drive is eigenlijk niet te vinden. Wat wel in het oog springt is een artikel over waarom je de gratis cloud opslag het vooral niet zou moeten gebruiken.[2]Amazon: Why you should NOT sign up.
 • Icedrive10GB Gratis. Icedrive is nieuwe speler. Daarom hebben wij nog weinig data en gegevens over deze service.

Andere opties als je echt alle gratis GB’s ter wereld wil afgaan: Mediafire (10GB), Box.com (10GB), Blomp.com (20GB).

Gratis Cloud Backup Diensten

Een backup dienst is – doordat er meer grootte benodigd is en er continue backups gemaakt moeten worden – iets anders dan een pure cloud opslag.

Van bovenstaande cloud opslag providers bieden pCloud, iDrive en Mega.io ook zeer goede gratis backup diensten aan. Je moet wel rekening houden met het feit dat een cloud backup dienst natuurlijk meer GB nodig heeft dan een normale cloud opslag. Dus vaak zullen deze gratis cloud diensten een backup van een PC of iPhone niet aan kunnen en moet je toch echt een upgrade uitvoeren. Volledig gratis backup diensten bestaan dan ook niet.

gratis cloud opslag
100% Gratis cloud opslag kan dus heel goed! Wij kwamen met testjes tot 127 GB volledig gratis via 13 registraties.

Onze conclusie over 100% gratis cloud opslag

Ja, cloud opslag kan dus 100% gratis. Hoe verder en dieper je gaat hoe complexer het wordt. Als je echt weinig werk wilt hebben dan moet je gewoonweg voor pCloud en Mega kiezen dan heb je 30GB te pakken zonder veel te doen. Daar kan je best wat foto’s op kwijt!

Het is echter beter om gewoon een klein beetje te betalen en de goedkopere diensten te kiezen, deze kan je hier vinden: Beste cloud opslag diensten.

Heb je zelf nog tips of trucs om nog meer gratis opslag boven onze 127 GB bij elkaar te vinden? Laat een reactie achter!

Bronnen

13 Opmerkingen
 1. Het was vroeger 50GB Gratis bij Mega, dit is nu nog 20GB, denk je dat dit nog verder naar beneden gaat in de toekomst?

  • Klopt, het was ooit 50GB Gratis maar met veel haken en ogen, nu is het een stuk makkelijker gratis 20GB pakken. Dus eigenlijk is het alleen maar beter geworden.

 2. Die 20GB van Mega was precies wat ik nodig had. Mijn Google drive liep vol en wilde niet die gana bijbetalen, dus dan is Mega een heerlijke (grotere) oplossing!

 3. Als ik bij pCloud begin krijg ik maar 3 GB direct gratis, 7 GB is locked. Deze unlock je door de tutorial te doorlopen of vrienden uit te nodigen, dit is gratis haalbaar maar dus niet 100% gratis.

  • Goed punt en we hebben hiernaar gekeken, bij pCloud staat het volgende:
   When you register for pCloud, you receive 2 GB space. You can unlock up to 10 GB for free by following our Beginner’s tutorial or with Invite friends.

 4. Ik mis hier terabox. Deze is ook gratis namelijk:)

 5. Ik kwam net ergens een artikel over Stack tegen, die zouden 1TB gratis aanbieden. Hebben jullie hier ervaring mee?

 6. Terabox is redelijk waardeloos, ik kan er gratis sneller uploaden als downloaden. Download gaat gratis tussen 1 en 2 MB/s nouja misschien haalt het net aan de 2.

  Als je alleen veel videobestanden in de cloud wil zetten kan ik de gopro cloud wel aanraden. 50 euro per jaar ongelimiteerd. Ik schat dat de maximale upload op het moment iets van 250 mbit zal zijn. Maar met een download manager kun je gelukkig wel sneller downloaden, dan lukt het wel een beetje om mijn 2 gbit glas bijna ten volle te benutten. Ik heb deze net deze week opgeleverd gekregen. Als was er nou ook maar een upload manager!

  Ben nog geen cloud tegengekomen waar je gewoon de maximale snelheid kan halen een beetje betaalbaar. De upload bij youtube is maximaal 1gbit schat ik. Onedrive en Google drive zijn helemaal niet zo heel snel. Of ik heb allemaal nog niet genoeg uitgetest.

 7. Ik ben nu deze aan het bekijken, maar loop met hun Windows app al tegen een probleem aan om via de browser in te loggen.

  https://www.shadow.tech Shadow drive t/m20GB gratis en een goedkoop groot en hopelijk snel abo

  Lijkt me wel wat op zich, jammer dat ik de snelheid even niet kan testen.

Laat een reactie achter

Backupvergelijker.nl
Logo