Alles over Online Backups en Cloud Opslag voor Nederlandse gebruikers. Oa. Reviews van iCloud, OneDrive & Livedrive

Gratis Cloud Opslag – 155GB Gratis

Het is vrij eenvoudig om veel gratis cloudopslag te verkrijgen door je bestanden te verdelen over meerdere cloudopslagdiensten. Dit is ideaal voor degenen die geen cent willen uitgeven en zelfs een dubbeltje te veel vinden. 😉

Met de onderstaande services kun je eenvoudig 155GB aan gratis cloud opslag verzamelen. Bovendien kun je deze 55GB verder uitbreiden met andere gratis diensten die we hebben gevonden.

Laatste update Juni 2024:
We hebben alle gratis cloud opslag bij elkaar opgeteld en bekeken of ze nog goed zijn, Dropbox valt af en tellen we niet meer mee, andere nieuwe partijen toegevoegd. Het totaal aan gratis opslag is gegroeid door enkele nieuwe partijen van 127 GB naar 155 GB.

Gratis cloud opslag:

Tip: Gebruik een nieuw e-mail adres voor alle registraties, dit kan bijvoorbeeld bij Google Drive / Gmail.

 1. pCloud: 2+8 GB (Je moet hiervoor de tutorial doen) Beste optie gezien pCloud hierna ook goedkoop en populair in Europa is. De lifetime deals zijn echt heel cheap.
 2. Mega.io: 20 GB Gratis – Zonder enige moeite 20 GB pakken!
 3. Google Drive: 15 GB Gratis – Heb je zelfs misschien al zonder dat je het weet draaien!
  • Hier registreren (90 sec werk, hier kan je goed beginnen met een em-mail adres, ook geschikt voor automatische backups)
 4. iDrive: 5 GB Gratis
 5. Sync: 5 GB Gratis Cloud Storage
 6. Nieuw: Rakuten Drive10GB Gratis, een grote partij waar je nu ook 10GB gratis kan scoren.
 7. Nieuw: DeGoo.com:20 GB Gratis opslag. Hier lees je er meer over.
 8. Nieuw: Internxt – 10 GB Gratis opslag.
 9. OneDrive – 5 GB. Je mag bestanden van maximaal 100 MB toevoegen [1]Reddit: 100MB Transfer Limit, wij weten niet waarom… maar zal wel een truc zijn om meer geld te verdienen.
 10. iCloud – 5 GB. Als je iCloud gebruikt moet je dus wel een Apple account ed. hebben en dus je ziel verkopen aan Apple. Zie hier de iCloud review.
 11. Icedrive10GB Gratis
 12. Mediafire – 10GB Gratis
 13. Box.com – 10GB Gratis
 14. Blomp.com – 20GB Gratis

Een paar minuutjes en 14 registraties verder heb je 155GB gratis opslag te pakken! Hier nog een handige tabel met wat je allemaal moet doen:

Cloud ServiceGratis OpslagExtra Informatie
pCloud2 + 8 GBBeste optie, goedkoop en populair in Europa. Lifetime deals zijn echt goedkoop.
Mega.io20 GBZonder enige moeite 20 GB pakken!
Google Drive15 GBMogelijk al actief zonder dat je het weet.
iDrive5 GB
Sync5 GB
Rakuten Drive10 GBNieuw, grote partij waar je nu 10 GB gratis kan scoren.
DeGoo.com20 GBNieuw, 20 GB gratis opslag.
Internxt10 GBNieuw, 10 GB gratis opslag.
OneDrive5 GBMaximaal 100 MB per bestand. Mogelijke beperking om meer geld te verdienen.
iCloud5 GBVereist Apple account. Zie de iCloud review.
Icedrive10 GB
Mediafire10 GB
Box.com10 GB
Blomp.com20 GB

Opmerkingen:

 • Voor pCloud moet je de tutorial volgen om de extra 8 GB te krijgen.
 • OneDrive heeft een beperking van 100 MB per bestand.
 • iCloud vereist een Apple account.

Extra en of partijen die wij nu niet zouden gebruiken:

 • Dropbox – 2GB. Dropbox is eenvoudig op te zetten maar bevat helaas niet zoveel gratis cloud opslag. Dat is namelijk maar 2GB. Meer over Dropbox. (En vooral waarom wij Dropbox niet aanraden, registreren kan wel hier)
 • Nordlocker heeft nog 3GB Gratis, hier registreren. Is in onze ogen wel iets te weinig.
 • Amazon Drive / Amazon Photo 5GB. Veel informatie over Amazon drive is eigenlijk niet te vinden. Wat wel in het oog springt is een artikel over waarom je de gratis cloud opslag het vooral niet zou moeten gebruiken. [2]Amazon: Why you should NOT sign up.
 • Terabox – 1000GB Gratis? -niet gebruiken, staat er om bekend om bestanden te verwijderen, ondanks dat ze er iets anders over zeggen. Zie alleen de reacties al hier.

Onze conclusie over 100% gratis cloud opslag

Ja, cloud opslag kan dus 100% gratis. Hoe verder en dieper je gaat hoe complexer het wordt. Als je echt weinig werk wilt hebben dan moet je gewoonweg voor pCloud en Mega kiezen dan heb je 30GB te pakken zonder veel te doen. Daar kan je best wat foto’s op kwijt! Als je veel opslag nodig hebt moet je er eentje uitkiezen en daarvoor gaan. Dan kan je het best alle kosten goed bekijken.

Het is echter beter om gewoon een klein beetje te betalen en de goedkopere diensten te kiezen, deze kan je hier vinden: Beste cloud opslag diensten.

Heb je zelf nog tips of trucs om nog meer gratis opslag boven onze 155 GB bij elkaar te vinden? Laat een reactie achter!

Bronnen

13 Opmerkingen
 1. Het was vroeger 50GB Gratis bij Mega, dit is nu nog 20GB, denk je dat dit nog verder naar beneden gaat in de toekomst?

  • Klopt, het was ooit 50GB Gratis maar met veel haken en ogen, nu is het een stuk makkelijker gratis 20GB pakken. Dus eigenlijk is het alleen maar beter geworden.

 2. Die 20GB van Mega was precies wat ik nodig had. Mijn Google drive liep vol en wilde niet die gana bijbetalen, dus dan is Mega een heerlijke (grotere) oplossing!

 3. Als ik bij pCloud begin krijg ik maar 3 GB direct gratis, 7 GB is locked. Deze unlock je door de tutorial te doorlopen of vrienden uit te nodigen, dit is gratis haalbaar maar dus niet 100% gratis.

  • Goed punt en we hebben hiernaar gekeken, bij pCloud staat het volgende:
   When you register for pCloud, you receive 2 GB space. You can unlock up to 10 GB for free by following our Beginner’s tutorial or with Invite friends.

 4. Ik mis hier terabox. Deze is ook gratis namelijk:)

 5. Ik kwam net ergens een artikel over Stack tegen, die zouden 1TB gratis aanbieden. Hebben jullie hier ervaring mee?

 6. Terabox is redelijk waardeloos, ik kan er gratis sneller uploaden als downloaden. Download gaat gratis tussen 1 en 2 MB/s nouja misschien haalt het net aan de 2.

  Als je alleen veel videobestanden in de cloud wil zetten kan ik de gopro cloud wel aanraden. 50 euro per jaar ongelimiteerd. Ik schat dat de maximale upload op het moment iets van 250 mbit zal zijn. Maar met een download manager kun je gelukkig wel sneller downloaden, dan lukt het wel een beetje om mijn 2 gbit glas bijna ten volle te benutten. Ik heb deze net deze week opgeleverd gekregen. Als was er nou ook maar een upload manager!

  Ben nog geen cloud tegengekomen waar je gewoon de maximale snelheid kan halen een beetje betaalbaar. De upload bij youtube is maximaal 1gbit schat ik. Onedrive en Google drive zijn helemaal niet zo heel snel. Of ik heb allemaal nog niet genoeg uitgetest.

 7. Ik ben nu deze aan het bekijken, maar loop met hun Windows app al tegen een probleem aan om via de browser in te loggen.

  https://www.shadow.tech Shadow drive t/m20GB gratis en een goedkoop groot en hopelijk snel abo

  Lijkt me wel wat op zich, jammer dat ik de snelheid even niet kan testen.

Laat een reactie achter

Backupvergelijker.nl
Logo