Alles over iCloud, Livedrive, Onedrive, Online Backups en Cloud Backups voor Nederlandse gebruikers

Porton Cloud Backup Review

Op basis van gebruikersfeedback is er een eigen backup programma ontwikkeld met de focus op  het eenvoudig en geautomatiseerd back-ups maken.

Wat je moet weten over deze Private Cloud leverancier

Voor en Nadelen Porton
 • Veilige privé cloud (opslag in NL)
 • Op basis van gebruikersfeedback is er een eigen backup programma ontwikkeld met de focus op het eenvoudig en geautomatiseerd back-ups maken.
 • Unieke toegang, FTP en WebDAV
 • Géén limieten aan bestandsgrootte en/of backup-versies (vrij gebruik eigen domein)
 • Sterke prijssetting in verhouding tot currentie. ( Zie hier de prijssetting )
 • Alternatieven: Argeweb, Strato Backup en Koofr.
 • Positieve gebruikers en reviews
 • WebDAV ondersteuning
 • De eerste maand betaal je slechts 1 cent en vervolgens kun je de software gratis uitproberen.

Porton biedt online backup aan vanaf €4,65 per maand inclusief BTW waarbij je 200 GB aan online opslagruimte kunt gebruiken. Je krijgt van Porton toegang tot je eigen private cloud waar je vervolgens een backup kunt opslaan. Porton raadt hiervoor gebruik van open-source software Duplicati aan, echter je kunt elk backup programma gebruiken mits het FTP of WebDAV ondersteunt.

Je kan de dienst gratis (voor € 0,01) uitproberen.

De Prijzen van Porton
prijzen porton nieuw

Backup en apps van Porton

Devices waar Porton meer werkt
 • Gebruik Porton op je PC en MAC, smartphone en tablet.
 • Backups met het Porton backup programma zijn eenvoudig en makkelijk te maken met een duidelijke uitleg.
 • Porton Private Cloud is beschikbaar in 200 GB, 500 GB, 1.000 GB, 2.000 GB en een 3000 GB variant.

Software en Apps van Synology

Porton maakt gebruik van Synology apps zoals DS File en DS Note. Voor zowel Android als iOS kun je gebruik maken van de app DS File.

Zoals gezegd zijn de NAS systemen van Synology. Bij consumenten is Synology wellicht bekent van hun consumenten nas-systemen onder de naam Diskstation. Het voordeel van het gebruiken van nas-systemen van Synology is dat Porton haar klanten ook gelijk de software van Synology kan laten gebruiken. Deze software wordt continu verbeterd en er verschijnen regelmatig nieuwe apps. De Android app DS File is meer dan 1 miljoen keer gedownload en wordt beoordeeld met een 4.2/5.0.

Voordelen Privé Cloud van Porton

Er zijn enkele interessante aspecten aan de privé cloud van Porton waarvan we de drie belangrijkste bespreken: In tegenstelling tot Amerikaanse bedrijven hoeft Porton géén toegang tot de bestanden te geven indien Amerikaanse inlichtingen hierom zouden vragen. Daarbij maken zij ook géén commercieel gebruik van de inhoud van de bestanden zoals andere aanbieders doen.

Daarbij geeft Porton je toegang tot een eigen privé cloud, hier kun je zelf met FTP verbinding mee maken. Dit is iets wat we niet vaak zien en dat geldt tevens voor de mogelijkheid een backup van je eigen NAS te maken. Dit kan niet bij veel diensten maar werkt erg goed bij Porton.

Door het ontwerpen van de eigen backup software; Porton Backup (voor Windows, Mac en Linux) zorgt Porton dat je backup software up to date is.

Porton belooft, afhankelijk van de internetverbinding, een up- en download snelheid van 200 Mbit. Dit is omgerekend een maximale snelheid van 25 MB per seconde. Wat betekent dat een backup van 500 GB in 5 uur en 33 minuten is voltooid.

Verder prettig dat Porton meedenkt en echt persoonlijk advies geven in een situatie en voor programma’s die i.c.m. Porton worden gebruikt via FTP/WebDAV.

Een aanbevolen Cloud Storage partij

Conclusie Porton Review

Samenvattend vinden we het erg fijn om te zien dat er in Nederland weer zo’n mooie nieuwe variant van een online backup dienst beschikbaar is. Voor wie gericht is op een veilige eigen backup in Nederland is Porton zeer geschikt. Daarbij is het een van de weinige aanbieders die wij kennen waarbij je handig je NAS kunt backuppen.

De focus op de privé cloud van Porton zorgt voor een echt alternatief ten opzichte van backup diensten als LiveDrive en Backblaze. Er zijn Voor de iets meer technisch onderlegde gebruiker biedt deze optie een stuk meer opties en mogelijkheden tegen een scherpe prijs.

Online Backup

Zeer bedreven met Online Backups. Zelfs in zoverre dat ik daadwerkelijk back-ups van mijn backups heb draaien. En dit natuurlijk zo goedkoop mogelijk. Al zijn de prijzen van deze diensten allemaal wel wat gelijk.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Online Backup Vergelijken
Logo