Alles over Online Backups en Cloud Opslag voor Nederlandse gebruikers. Oa. Reviews van iCloud, OneDrive & Livedrive

Online Backup Zakelijk

Bedrijven voorzien steeds vaker hele systemen van een online backup op basis van backup servers. Door alle computers en servers van een cloud backup te voorzien wordt een bedrijf minder afhankelijk van een eventuele crash, hack of virus die bestanden verwijderd en/of de toegang blokkeert.

Echter in tegenstelling tot persoonlijke backup waarbij één persoon één systeem van een backup wil voorzien kan zakelijke backup of ook wel bedrijfs-backup genoemd een stuk ingewikkelder uitpakken.

  • Meerdere accounts/gebruikers
  • Extra backup mogelijkheden: Server/Exchange/VMware

Dit komt met name door het beheren van meerdere gebruikers en computers in combinatie met vaak nog de backup van één of meerdere servers. Een belangrijk punt om op te letten bij het vergelijken van zakelijke backup diensten is dat een deel van de bedrijven tarieven en abonnementen baseert op het aantal gebruikers terwijl andere bedrijven juist de hoeveelheid opslag (in GB) hanteren om pakketten en prijzen te bepalen. Wanneer er over hoeveelheid opslag (GB) wordt gesproken is het aantal gebruikers vaak onbeperkt.

LiveDrive Zakelijk

livedrive

LiveDrive hanteert wel standaard pakketten voor zakelijke backup, zij bieden de keuze tussen ‘Business Express’ en ‘Business Standard’. Verder is het belangrijk om te weten dat LiveDrive uw data opslaat in het Verenigd Koninkrijk. Net als de website is ook de klantenservice Engelstalig.

LiveDrive één van de bekendste aanbieders van backup software met een strak zakelijk pakket. Belangrijk om te weten: Veel Nederlandse aanbieders van backup software maken ook gebruik van de LiveDrive servers, dit zijn zogenaamde resellers.

Business Express geeft 2.000 GB opslag voor maximaal 3 gebruikers en kost €35 per maand.
Business Standard geeft 10.000 GB opslag voor maximaal 10 gebruikers en kost €110 per maand.

Windows 10 Computers ( Zakelijke windows backup )

Wij hebben een uitgebreide gids geschreven over hoe je op een windows 10 computer het beste gebruik kunt maken van backups via Livedrive. (Windows 10 backup maken) Via deze gids kan je met een business account 3 users dus volledig beschermen voor € 35,- per maand. Deze dienst wordt voor het MKB veel gebruikt voor zakelijke backups.

Online Backup Zakelijk: Andere Aanbieders

Partijen die ook zakelijke mogelijkheden bieden zijn:

Artikelen over Backup & Cloud Storage

Backupvergelijker.nl
Logo