Alles over iCloud, Livedrive, Onedrive, Online Backups en Cloud Backups voor Nederlandse gebruikers

Beste Online Backup

Als je op zoek bent naar echte online backup software in Nederland dan moet je op zoek naar partijen die maatwerk op dit vlak bieden en ook de servers in Nederland hebben staan waardoor je extra snelheid kan behalen. Wij hebben alle bedrijven uitgebreid geanalyseerd om jouw te voorzien van een goede cloud backup.

Direct aan de slag? In Nederland zijn de bekendste cloud opslag bedrijven: Porton en Strato.

Overzicht van aanbieders van online backup services die je als bedrijf of consument in Nederland het beste kan gebruiken.

Het is best opvallend hoeveel ‘cloud en backup’ diensten ermee ophouden en/of de prijs jaar over jaar verhogen. Wij raden dan ook af om met kleinere partijen in zee te gaan. Ook zijn partijen als Google en Miscrosoft OneDrive geen interessante partij voor backup diensten. Je hebt hiervoor echt een ander soort partijen nodig.

Top 5 Online Backup Nederland

Backups moeten veelvuldig gemaakt worden waardoor er voortdurend snelle verbindingen moeten zijn tussen computers & de cloud backup providers.

1

Online Backups bij Porton

Porton: Ideaal voor NL private cloud storage

Porton

Private Cloud Storage
2

Strato HiDrive

Strato: Zeer geschikt voor consumenten backup diensten
 • Zeer scherpe tarieven
 • 200GB, 500GB 1TB of 3TB
 • Snelle Upload en Download snelheid
 • Cloud storage voor al je foto’s en bestanden
 • Apps voor iOS & Android
 • Delen met familie & vrienden
3


Livedrive Automatische Backups

Livedrive: Cloud & Automatische Backups
 • Livedrive heeft onbeperkte backup opslag voor 1 pc of mac
 • Snelle Upload en Download snelheid
 • Grootste partij ter wereld voor Cloud Backups
 • Livedrive: Goede Reviews in NL
 • Is geen bekende ‘prijsverhoger’
 • Zeer sterke beveiliging
4

Mijnbackuppartner

Mijnbackuppartner: 494 positieve reviews
5

Cloud Backup via Backblaze

Backblaze: Een goedkoper alternatief

Hier moet je op letten bij de keuze voor een online backup

Je hebt gewoonweg op de lange termijn veel te winnen als je zaken doet met een Europees of beter nog Nederlands backup bedrijf. Dit zit voornamelijk in de  wijzigingen in wetgeving van data opslag. Niets is vervelender dan een backup volledig over te moeten zetten. Een backup dienst afnemen is ook geen leuk werk ofzo, dus het is gewoon tijdverspilling om je in dit soort bedrijven te verdiepen.

Waarom geen Dropbox, Google Drive en OneDrive?

dropbox failing

‘Backups’ zijn niet specifiek waar deze bedrijven voor bestaan, ook zijn de kosten voor deze bedrijven vaak vele malen hoger dan de specialisten die echt op het online backup front zitten.

De algemene internationale cloud opslag bedrijven zijn juist op het backup vlak weer een stuk zwakker en zijn vaak ook nog eens een stuk trager dan de Nederlandse specialisten.

Veel gekozen redenen voor online backups 2021

Een mooi Nederlands gezegde is: “het is beter om te voorkomen dan om te genezen”. Dit kan niet meer accuraat zijn bij het bespreken van verlies van belangrijke data. Hoe lastig het is om na dataverlies verloren bestanden weer terug te halen om maar niet te spreken van werk wat weer opnieuw gedaan moet worden. Zo gemakkelijk zijn dergelijke problemen te voorkomen met een backup. Voor diegenen die al wel regelmatig een backup maken is het weer de vraag waar deze backup vervolgens wordt bewaard? In een kast naast de laptop? In hetzelfde kantoor? Mocht je nog niet overtuigd zijn van de noodzaak tot een online backup lees dan de volgende 7 redenen door waarom wij denken dat dit een absolute must is.

 1. Harde schijven crashen –  Meer dan 10% van alle harde schijven crashen binnen 1 jaar (zie 4 Signalen). Dit is vastgesteld in een onderzoek door de Carnegie Mellon Universiteit. Hierbij moet wel gezegd worden dat niet elke crash leidt tot 100% verlies van data maar wil je echt dit risico nemen?
 2. Reparatie harde schijf  is duur –  Als je harde schijf gecrashed is en je geen backup daarvan hebt kun je overgaan tot een reparatie van je harde schijf. Vaak is het mogelijk dan nog data te achterhalen. Professionele dienstverleners op dit gebied rekenen voor dergelijke werkzaamheden bedragen van €500 tot wel €3.500. Als je het hiermee vergelijkt is vijf euro per maand voor een online backup dienst opeens een koopje!
 3. Diefstal – Volgens de FBI wordt in de Verenigde Staten 1 op de 10 laptops gestolen in het eerste jaar. Van deze gestolen laptops wordt slechts 3% teruggevonden.
 4. Dataverlies – In een algemene studie van Pepperdine uit 2003 kwam naar voren dat Amerikaanse bedrijven jaarlijks $18 miljard verliezen door het toedoen van dataverlies. Dit getal is erg gedateerd en daarmee waarschijnlijk veel te laag, het geeft al aan welke bedragen er gemoeid gaan met dataverlies (meer over Oorzaken Dataverlies). Ook is er in 2021 veel sprake van ransomware en hackdiensten die tot dataverlies kunnen leiden.
 5. Erg goedkoop – Voor de goede orde, een online backup dienst is al verkrijgbaar vanaf €3,95 per maand, is het echt de moeite waard zonder backup te zitten om een dergelijk laag bedrag uit te sparen?
 6. Persoonlijke herinneringen – Mensen verliezen elke dag persoonlijke herinneringen, foto’s uit de kindertijd en brieven van vroeger door het toedoen van technisch falen. Dit verlies kan niet in geld worden uitgedrukt.
 7. Alle backup’s in één – Een totale backup van alles op de telefoon / computer / servers zodat je altijd ergens wel een backup beschikbaar hebt.

Overweeg deze redenen bij het backup vergelijken en voordat je besluit wel of niet een online backup abonnement af te sluiten.

online cloud backups

Nu Stack niet meer gratis is…

Stack was een gratis online backup dienst van TransIP die zeer populair was en gestopt is met de gratis dienst door interne problemen. Nu is er een enorme wachtrij ontstaan daar met Stack Upgrades, een vreemde gebeurtenis omdat TransIP ooit gezegd had dat het een levenslange gratis dienst zou zijn. Veel klanten zoeken daarom naar andere partijen en komen uit bij de volgende alternatieven:

 • Porton, zoals hier besproken één van de beste NL diensten.
 • Dropbox, mede door de recente fouten raden wij deze niet aan.
 • Microsoft 365 & OneDrive:  zelf veel technische kennis vereist om dit encrypted te koppelen. Let op met regelgeving ed, veel complexe situaties zijn hieruit ontstaan.
 • Azure Blog Storage, als je niet vaak toegang nodig hebt tot de bestanden.
 • Koofr, (ervaringen onbekend)
 • Dubox, niet echt gebruikersvriendelijk. (Servers in Hong Kong )
 • iDrive, matige snelheid, negatieve ervaringen.
 • Backblaze, grote internationale speler
 • PCloud, servers in EU, toch wel langzame ervaringen ook. Echte cloud backups.

Online Backup

Zeer bedreven met Online Backups. Zelfs in zoverre dat ik daadwerkelijk back-ups van mijn backups heb draaien. En dit natuurlijk zo goedkoop mogelijk. Al zijn de prijzen van deze diensten allemaal wel wat gelijk.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Online Backup Vergelijken
Logo