Alles over Online Backups en Cloud Opslag voor Nederlandse gebruikers. Oa. Reviews van iCloud, OneDrive & Livedrive

Verschil iCloud en OneDrive

iCloud is de cloudopslag van Apple, waar OneDrive de variant van Microsoft is. Het zal je overigens niet verbazen dat alle grote tech diensten wel een cloud opslag hebben draaien. Maar in dit artikel gaan we echt kijken naar deze twee partijen: iCloud vs OneDrive.

Wij vinden ze beiden overigens niet zo sterk en vrij duur.. Maar toch als je zou moeten kiezen welke zou je dan moeten nemen?

Verschillen iCloud en OneDrive

Gemiddelde rating van Gebruikers

iCloud verliest het hier net aan van OneDrive met 8.3 uit 10 vs 8.5 uit 10.[1]Bron Trustradius Reviews: iCloud vs OneDrive Op verschillende review sites zie je overigens dezelfde trend. OneDrive komt op het vlak van gebruiker reviews overal net iets beter uit de bus.

Winnaar:

OneDrive Logo

Makkelijker in gebruik

iCloud is ‘iets’ makkelijker in gebruik dan OneDrive, mede omdat er bij de upgrades van OneDrive allemaal andere diensten ( Office ) hangen en dit bij iCloud minder het geval is. Ook is de koppeling met de iPhone zeer strak en automatisch. Wel moet je op een PC wel de iCloud Windows app installeren, dit maakt het allemaal weer iets lastiger.

Winnaar:

iCloud Logo Klein

Prijs

Op dit vlak zijn beide partijen gewoonweg slecht en onduidelijk en om het nog erger te maken zijn de prijzen van OneDrive en iCloud nagenoeg gelijk. Er zijn allerlei goedkopere alternatieven als bijvoorbeeld iDrive en pCloud. Ze leven bij OneDrive en de iCloud voornamelijk van het feit dat mensen zich niet verdiepen in deze diensten. Wat natuurlijk weer zonde is, gezien er op dit vlak veel te halen is voor consumenten. Kortom: Voor de prijs hoef je het niet te doen.

Winnaars:

pcloud logo nieuw
Mega Logo
iDrive Logo

Verliezers:

iCloud Logo Klein
OneDrive Logo

Gratis Opslagruimte

Op het gebied van 100% gratis cloud ruimte zijn beide partijen gelijk en zitten ze met 5GB in de subtop. Op dit vlak zijn ze dus zeker niet slecht te noemen maar zit er echt geen enkel verschil tussen OneDrive en iCloud.[2]Ons onderzoek over 100% Gratis opslagruimte

Winnaars:

iCloud Logo Klein
OneDrive Logo

Klantenservice

Bij beide partijen zal je te maken hebben met computers en chatbots. Voor kwaliteit op dit vlak moet je met Nederlandse partijen in zee gaan als Vboxx en Porton. Alle Amerikaanse partijen automatiseren dit en worden gezien als ‘onbehulpzaam’. Toch is iCloud op dit vlak wel iets beter, Apple support staat je namelijk graag telefonisch te woord als er problemen zijn met iCloud.

apple-support

De support optie van OneDrive eindigde voor ons zelfs op een 404.[3]De 404 melding van OneDrive Support / Microsoft

Winnaar:

iCloud Logo Klein

Compatibiliteit met verschillende besturingssystemen

iCloud is slecht toegankelijk vanaf andere platforms. Het is een echt Apple product en hiervoor moet je allerlei Apps installeren op windows om dit werkend te krijgen. Dit is voor personen die veel werken met PC in samenwerking met een iPhone soms vervelend. Windows en dus ook OneDrive is hier een stuk opener in.

Winnaar:

OneDrive Logo

Belangrijk om te vernoemen

Eén van de redenen waarvoor wij zelf overstag zouden gaan is de koppeling van OneDrive met Microsoft Office. Op dit vlak heeft OneDrive natuurlijk een unieke positie. Ook is het wel weer wat vreemd: Ze proberen te pushen dat jij jouw office bestanden opslaat in de Cloud, waar dit vroeger gewoon simpelweg op de PC kon. Niet geheel zonder reden. Ze willen dat deze harde schijf volloopt en jij dan gaat voor de grotere pakketten van OneDrive gaat. Buiten dat feitje om is het natuurlijk wel heerlijk om in de cloud te werken met een OneDrive harde schijf eraan gekoppeld. Verdiep je overigens wel goed in de prijs, want je bent zo 7 Euro per maand kwijt voor het 1 TB pakket van OneDrive.

Ook is belangrijk om te benoemen dat je beide diensten beter niet kunt gebruiken voor Backup Synchronisatie, ook op dit vlak moet je bij andere partijen zijn. Dus we praten hier wel over de cloud opslag variant van beide diensten.

Winnaar:

OneDrive Logo

Als je kiest voor OneDrive of iCloud moet dit de doorslag geven

Op welke device werk je het meest? Dat is de vraag die je jezelf moet stellen, waar ga je de basis leggen van jouw opslag. Is dat een iPhone? Dan is de iCloud van Apple de betere optie. Is een Windows computer de basis van jouw opslag activiteiten dan moet je kiezen voor OneDrive. Zie hieronder de devices waar deze keuze voor gemaakt kan worden:

  • iPad – iCloud
  • iPhone – iCloud
  • Android Telefoon – Geen van beiden, overweeg dan Google Drive of pCloud
  • Windows Computer – OneDrive
  • Computer op kantoor – OneDrive
  • Thuiswerk Computer – OneDrive
  • Thuiswerk Mac – iCloud

Althans, zoals veelvuldig aangegeven: beide diensten komen op alle vlakken niet in de buurt bij de populairste backup partijen van dit moment:

Zeer goede iOS koppeling
pcloud logo nieuw

pCloud Online Storage

pCloud is in alle markten enorm in opkomst, veiligheid staat voorop en doordat pCloud zoveel gebruikers heeft kunnen ze met apps ed. veel innoveren waardoor ze voorop blijven lopen.

Sterk alternatief voor iCloud, Google Drive en OneDrive

Bekijk ook onze: pCloud Review
★★★★★
Focus op Privacy
Mega Logo

Mega (Inc. 20 GB gratis)

Niets is natuurlijk mooier dan een gewoonweg gratis variant. 20GB kan je een hoop mee doen, maar ook na de upgrades is Mega een zeer aantrekkelijke partij in verhouding tot het dure iCloud en OneDrive.[4]Hier kan je zien wat de prijs van Mega is ten opzichte van de traditionele spelers.

★★★★★

Conclusie OneDrive vs iCloud

Als je echt moet kiezen tussen deze twee partijen en geld geen rol speelt, dan is OneDrive toch de bovenliggende partij. Met natuurlijk in het achterhoofd houdende dat deze twee diensten wellicht niet het beste zijn als je prijsbewust een cloudopslagdienst zoekt. Op het niveau van prijs maakt het niet uit of je voor onedrive of icloud kiest.

Wel blijft support ( en dan het liefst Nederlandse support) een factor voor de keuze van een opslagdienst, al helemaal voor zakelijke klanten. Dan zou je wellicht beter gebruik kunnen maken van een vBoxx of een Porton. Wie je ook kiest: je hebt een goede move gemaakt door helemaal tot hier te lezen. (of om direct naar de conclusie te scrollen 😉 )

Bronnen

Bronnen
1 Bron Trustradius Reviews: iCloud vs OneDrive
2 Ons onderzoek over 100% Gratis opslagruimte
3 De 404 melding van OneDrive Support / Microsoft
4 Hier kan je zien wat de prijs van Mega is ten opzichte van de traditionele spelers.
3 Opmerkingen
  1. Ik heb problemen op mijn mac als ik office 365 gebruik. Zo wil ik een document delen maar dat gaat moeizamer met office.

  2. Dat soort software werkt jammer genoeg wel vaak beter op de besturingssystemen van dezelfde maker.

Laat een reactie achter

Backupvergelijker.nl
Logo