Alles over Online Backups en Cloud Opslag voor Nederlandse gebruikers. Oa. Reviews van iCloud, OneDrive & Livedrive

Backup Maken Windows 10

Als je een backup wilt maken met windows 10 dan kan dat op verschillende manieren. Wil je alles bij Microsoft onderbrengen dan begin je door gewoonweg in de zoekbalk ‘backup’ in te voeren en vervolgens te klikken op instellingen voor Back-ups. (Heeft u Windows 10 in het Engels staan dan staat er Back-up Settings). Je krijgt dan het volgende scherm te zien:

Een scherm waar sinds kort ook direct OneDrive wordt aangegeven als dé mogelijkheden om een backup te maken van jouw systeem. Het enige dat ze bij deze backup optie vergeten te melden is dat OneDrive best wel forse kosten[1]Kosten OneDrive bij Microsoft met zich meebrengt. En dat er nog allerlei alternatieven bestaan die niet te benaderen zijn via dit menu… Niet heel netjes dus.

Wil je dus echt weten wat de beste opties voor je zijn, dan moet je verder kijken dan alleen maar binnen windows 10 alleen. Er zijn zo’n 5 alternatieven om een backup te maken van Windows. We hebben deze op een rij gezet. Belangrijk om erbij te vermelden dat we direct springen naar het ‘maken’ van de backup. Dus we draaien er niet omheen!

Een fysieke backup maken

Als je echt zelf al goede opslag hardware hebt (meest gebruikt is een NAS systeem) kan je natuurlijk beter gebruik maken van de hardware die je al hebt. Dan zijn de stappen zo eenvoudig dat we deze nauwelijks hoeven te vermelden, sluit de externe harde schijf of het NAS systeem aan. En vervolgens selecteer je dit systeem en kan je de backup eenvoudig en vaak ook snel! maken.

Een fysieke backup is vrijwel altijd sneller dan een cloud backup. Als je dus een bijzonder grote backup nodig hebt kan je daarom overwegen om toch voor de onveiligere fysieke back-up te gaan.

Een fysieke windows harddisk backup maken is een kwestie van connecten en backuppen via bovenstaande backup knop, een cloud backup kan complexer zijn aangezien je een leveranciers nodig hebt.

Een backup in de cloud maken van Windows

Je kan een back-up in de cloud maken. Dit is een aanrader gezien het daar veilig staat doordat je meerdere locaties gebruikt.

Stel: jouw huis gaat onverhoopt in vlammen op, dan is het fijn dat je een backup in de cloud hebt staan. Externe backups die verder gaan dan jouw eigen huis zijn soms voor belangrijke bestanden zeker een aanrader.

Herstellen kan vervolgens overal en je hoeft zelf geen hardware aan te schaffen. Het enige wat noodzakelijk is dus een abonnement bij een cloud storage leverancier en een cloud leverancier die ook goede backup diensten heeft draaien. Dit zijn zeker niet alle backup partijen..

Gratis opslagruimte is voor het backuppen van wat foto’s wel interessant, maar voor het backuppen van Windows 10 heb je niets aan gratis GB’s en Proefperiodes. De info rond deze aanbiedingen en gratis opslagruimtes communiceren wij hier dan ook niet. Voor cloud backups van 1 TB moet je denken aan zo’n 8 Euro per maand.

OneDrive, pCloud, Backblaze en Livedrive en Porton zijn interessante diensten voor het maken van een backup in de cloud van Windows.

Windows 10 Backup Maken in de Cloud

Als je volgens de 3-2-1 regel een backup wilt hebben dan is een backup in de cloud de beste oplossing. Dit kan via de volgende partijen, met daarbij direct de voor- en nadelen.

Backup Specialist
Backblaze Logo

1. Backblaze: Desktop Backup Maken

Backblaze is verreweg het bekendste van de ongelimiteerde desktop backup diensten.

ongelimiteerde Backup voor € 5 per maand
Encrypted Backup (zeer veilig)
Offsite Backups (extra fysieke locatie)

Bekijk ook onze: Backblaze Review
★★★★★
Windows via Microsoft
OneDrive Logo

2. Backup via OneDrive zelf maken

Onedrive – Als je in OneDrive je Windows backup zet dan ben je afhankelijk van één partij, namelijk Microsoft. Dat heeft voor- en nadelen. De prijzen bij OneDrive zijn hoog, al is Microsoft 365 Personal wel weer een interessante optie, wat alleen maar echt goed werkt als je tot 1TB wilt gaan gebruiken. Hier krijg je namelijk gratis office apps bij.

Prijs voor precies 1TB: € 5,75 per maand

Bekijk ook onze: OneDrive Review
★★★★★
Cloud Opslag Combi
pcloud logo

3. pCloud Backup Maken

De backup is een nieuwe dienst van pCloud. Je kunt hier zowel mobieltjes, desktops als andere third party software op aansluiten.

Na het aanmaken van een account bij pCloud heb je met één installatie backups draaien.
Prijs voor precies 1TB: € 4,16 per maand

Bekijk ook onze: pCloud Review
★★★★★
Nederlandse Private Cloud
Porton Logo Nieuw

4. Porton Desktop Backups

Als je behoefte hebt aan automatische backups en synchronaisatie met native apps van een 100% Nederlandse partij, dan is het databunker van Porton de logische keuze.

Zeer snelle verbinding & NL servers
Prijs voor precies 1TB: € 15,45 per maand

Bekijk ook onze: Porton Review
★★★★★
Onbeperkte Opslag
livedrive

5. LiveDrive Cloud Storage

Livedrive kun je gratis uitproberen waarna je voor een redelijk tarief vrijwel onbeperkt aan de slag kunt.

Onbeperkte prijs: € 7,99 per maand

Bekijk ook onze: LiveDrive Review
★★★★★

Hoe gaat dat nou in zijn werk?

Het doorlopen van al deze stappen om een backup te maken van windows 10 duurt bij elkaar maar 3 minuten als er een Credit Card in de buurt ligt! Wij hebben Livedrive als voorbeeld genomen.

Desktop Backup via Livedrive:

Je zou denken dat je nu allereerst moet kijken naar hoeveel gigabyte je moet afnemen, maar gelukkig is deze dienst onbeperkt en hoef je je daar dus geen zorgen over te maken. Wij gebruiken voor deze dienst overigens LiveDrive. Dat is de grootste cloud backup partij ter wereld. Dus je weet dat je goed zit. De kosten zijn gemiddeld in verhouding tot de concurrentie en de reviews zijn positief. Je kan één computer doen of het professionele pakket voor 5 computers. In onderstaande voorbeeld doen wij 5 computers.

Stap #1; Neem een abonnement ( je kan hier zelf kiezen welk abonnement )

Onbeperkte Opslag is iets van 2020 / 2021. En erg fijn voor consumenten en PC’s met veel media bestanden.

Vervolgens kies je een abonnement en neem je deze af. Als dit hebt gedaan is de account gekoppeld aan jouw e-mail adres. Gezien je Windows 10 hebt kan je nu vanuit Windows de App installeren, Dit kan in de microsoft Windows 10 app store:

Stap #2; Download Livedrive uit de Microsoft Store (10 mb)

Zoek in windows naar de Microsoft Store, vervolgens naar Livedrive en downloaden maar!

Je moet voor deze stap wel dus al een LiveDrive account hebben ( deze kan je overigens ook gratis uitproberen, enige wat je nodig hebt is een Credit Card )

Stap #3; Na de installatie van de software doorloop je het proces en klik je op Backup Now!

Back up Windows 10 maken met één druk op de knop

Dan heb je een back-up draaiende en ben je beschermd tegen ransomware, hijacks, virussen, kapotte harde schijven en andere problemen die ervoor kunnen zorgen dat jouw bestanden in gevaar zijn!

1 Reactie
  1. Is het ook mogelijk om gratis gebruik te maken van een back-up dienst voor Windows 10?

Laat een reactie achter

Backupvergelijker.nl
Logo