Alles over iCloud, Livedrive, Onedrive, Online Backups en Cloud Backups voor Nederlandse gebruikers

Backup Maken Windows 10

Als je een backup wilt maken met windows 10 dan begin je door gewoonweg in de zoekbalk ‘backup’ in te voeren en vervolgens te klikken op instellingen voor Back-ups. Heeft u Windows 10 in het Engels staan dan staat er Back-up Settings. Daarna begint het direct al wat complex te worden, want je moet dan kiezen waar je de back-up wilt neerzetten en die optie is standaard leeg. Wij leggen uit wat je vervolgens het beste kan doen.

Je kan nu voor verschillende opties kiezen

Je kan een back-up in de cloud maken. Dit is een aanrader gezien het daar vanzelfsprekend veilig staat. Herstellen kan vervolgens overal en je hoeft zelf geen hardware aan te schaffen. Het enige wat noodzakelijk is dus een abonnement bij een cloud storage leverancier en een goede internet verbinding. (lees hier direct verder over een windows 10 cloud backup)

Als je echt zelf al goede opslag hardware hebt (meest gebruikt is een NAS systeem) kan je natuurlijk beter gebruik maken van de hardware die je al hebt. Dan zijn de stappen zo eenvoudig dat we deze nauwelijks hoeven te vermelden, sluit de externe harde schijf of het NAS systeem aan. En vervolgens selecteer je dit systeem en kan je de backup eenvoudig en vaak ook snel! maken.

Een fysieke backup is vrijwel altijd veel sneller dan een cloud backup. Als je dus een bijzonder grote backup nodig hebt kan je daarom overwegen om toch voor de fysieke back-up te gaan.

Windows 10 Cloud Backup Maken – Alle Stappen

Het doorlopen van al deze stappen om een backup te maken van windows 10 duurt bij elkaar maar 3 minuten als er een Credit Card in de buurt ligt!

Je zou denken dat je nu allereerst moet kijken naar hoeveel gigabyte je moet afnemen, maar gelukkig is deze dienst onbeperkt en hoef je je daar dus geen zorgen over te maken. Wij gebruiken voor deze dienst overigens LiveDrive. Dat is de grootste cloud backup partij ter wereld. Dus je weet dat je goed zit. De kosten zijn gemiddeld in verhouding tot de concurrentie en de reviews zijn positief. Je kan één computer doen of het professionele pakket voor 5 computers. In onderstaande voorbeeld doen wij 5 computers.

Stap #1; Neem een abonnement ( je kan hier zelf kiezen welk abonnement )

Onbeperkte Opslag is iets van 2020 / 2021. En erg fijn voor consumenten

Vervolgens kies je een abonnement en neem je deze af. Als dit hebt gedaan is de account gekoppeld aan jouw e-mail adres. Gezien je Windows 10 hebt kan je nu vanuit Windows de App installeren, Dit kan in de microsoft Windows 10 app store:

Stap #2; Download Livedrive uit de Microsoft Store (10 mb)

Zoek in windows naar de Microsoft Store, vervolgens naar Livedrive en downloaden maar!

Je moet voor deze stap wel dus al een LiveDrive account hebben ( deze kan je overigens ook gratis uitproberen, enige wat je nodig hebt is een Credit Card )

Stap #3; Na de installatie van de software doorloop je het proces en klik je op Backup Now!

Back up Windows 10 maken met één druk op de knop

Dan heb je een back-up draaiende en ben je beschermd tegen ransomware, hijacks, virussen, kapotte harde schijven en andere problemen die ervoor kunnen zorgen dat jouw bestanden in gevaar zijn.

Lees ook: Livedrive Review

Online Backup

Zeer bedreven met Online Backups. Zelfs in zoverre dat ik daadwerkelijk back-ups van mijn backups heb draaien. En dit natuurlijk zo goedkoop mogelijk. Al zijn de prijzen van deze diensten allemaal wel wat gelijk.

1 Reactie
  1. Is het ook mogelijk om gratis gebruik te maken van een back-up dienst voor Windows 10?

Laat een reactie achter

Online Backup Vergelijken
Logo