Alles over Online Backups en Cloud Opslag voor Nederlandse gebruikers. Oa. Reviews van iCloud, OneDrive & Livedrive

Cloud Opslag: Beste Cloud Opslag

Als je alle cloud diensten met elkaar gaat vergelijken, welke komt er dan als beste uit?

Hier vind je een overzicht van aanbieders van Cloud Opslag partijen die jou van cloud opslag kunnen voorzien. Dit is ideaal als je opslag in de cloud zoekt of als je tegen opslaglimieten aanloopt op jouw smartphone.

Tabel met vergelijking van bekende cloud opslag partijen

Na de pre-selectie komen de volgende diensten (er bestaan veel cloud opslag aanbieders) onderzoeken welke partijen mee mogen in de beste vergelijking.

De beste keuzes op het vlak van opslag kosten

OpslagPortonpCloudOne DriveMegaStratoiCloud
Gratisx2 gb (+8)5 gb20 gbx5 gb
50 GB€ 5€ 4€ 2€ 4€ 1€ 1
100 GB€ 5€ 4€ 2€ 4€ 1€ 3
200 GB€ 5€ 4€ 4€ 3€ 3€ 3
500 GB€ 9€ 4€ 6€ 8€ 3€ 10
1000 GB€ 15€ 8€ 6€ 8€ 5€ 10
2000 GB€ 27€ 8€ 16€ 8€ 10€ 10
5000 GBN/A€ 40€ 8€ 17€ 13N/A
10000 GBN/A€ 80€ 86€ 25€ 13N/A
UnlimitedN/AN/AN/AN/AN/AN/A

Als je puur naar de kosten kijkt zie je dat Strato ver bovenaan staat en dat pCloud en Mega (doordat er zoveel opslag daar gratis is) goed uit de test komt en dat op basis van de grootte die je nodig hebt er partijen zijn die goedkoper zijn dan de anderen. Dropbox hebben we niet meegenomen in deze tabel omdat deze duurder is dan de andere diensten.

strato logo

1. Strato HiDrive

Strato HiDrive heeft de prijzen van de hele industrie op scherp gezet door eronder te duiken. Door deze powerplay kan je bijna niet meer kiezen voor de andere partijen.

Op dit moment is strato dan ook de #1 keuze op het vlak van Cloud Opslag.
Cloud Opslag #1
pcloud logo

2. pCloud – De Cloud Leverancier van 2022

pCloud is een cloud partij van Europese bodem (Zwitserland) hierdoor razend populair onder zakelijke en particuliere klanten in Nederland.

Na het aanmaken van een account bij pCloud krijg je direct 2 GB Gratis. 8 GB is daarna makkelijk te pakken via een tutorial en het uitsturen van wat invites.

Bekijk ook onze: pCloud Review
★★★★★
Gratis + Privacy Vechters
Mega Logo

3. Mega Cloud: 20 GB Gratis Opslag

Mega is de enige partij waar je direct en zonder gedoe 20 GB Gratis krijgt. Alleen dat al maakt MEGA uniek. Ook staat MEGA bekend om bizarre privacy gevechten[1]Mega vs Kazakhstan en een ‘klant op de 1ste plaats‘ mentaliteit.

Een unieke partij met gratis mogelijkheden

Bekijk ook onze: MEGA Review
★★★★★

Beste Cloud Opslag Leveranciers

Als je vervolgens verder kijkt dan alleen de prijs dan zijn er natuurlijk andere zaken die meespelen:

 • Hoe betrouwbaar is de dienst?
 • Waar staan de servers? (Op dit vlak zijn servers in Europa natuurlijk een groot pluspunt)
 • Wat is de geschiedenis van de dienst op het vlak van privacy en prijsontwikkeling. (Op dit vlak heeft OneDrive bijvoorbeeld weer mindere papieren)
Waar je in het Engels praat over Cloud Storage partijen, praat je in het Nederlands over het werken in de cloud of samenwerken via cloud opslag leveranciers.

Wij hebben de beste mogelijkheden geanalyseerd en hieronder weergegeven. Onder deze toppers volgt vanzelfsprekend de onderbouwing.

Goedkoopste Partij
strato

1. Strato HiDrive

Je doet zaken met een grote Duitse partij met hoge betrouwbaarheid en ook de mogelijkheden om backups te maken via de cloud. De prijs is op dit moment niet te verslaan door andere cloud aanbieders.

Goedkoopste Partij
Super Easy betalen en starten, met zeer veel apps. en support.
★★★★★
Cloud Opslag Topper
pcloud logo

2. pCloud – De Cloud Leverancier van 2023

pCloud is een cloud partij van Europese bodem (Zwitserland) hierdoor razend populair onder zakelijke en particuliere klanten in Nederland.

Waarom zo’n sterke cloud dienst?

Na het aanmaken van een account bij pCloud krijg je direct 2 GB + 8GB Gratis.
Servers in Zwitserland
Mogelijkheid om ‘lifetime’ af te nemen en geen abonnement.

Bekijk ook onze: pCloud Review
★★★★★
Nederlandse Private Cloud
Porton Logo Nieuw

2. Porton Private Cloud Opslag

Als je behoefte hebt aan cloud opslag van een 100% Nederlandse partij, dan is het databunker van Porton de logische keuze.

Een private cloud is een omgeving / infrastructuur gebruikt door maar één partij, in dit geval Porton. Soms is een private cloud vereist voor de ultieme veiligheid en privacy van bestanden en gegevens.
Betalen via iDeal
Cloud opslag in Nederlad

Bekijk ook onze: Porton Review
★★★★★
Gratis + Privacy Vechters
Mega Logo

4. Mega Cloud: 20 GB Gratis Opslag

Mega is de enige partij waar je direct en zonder gedoe 20 GB Gratis krijgt. Alleen dat al maakt MEGA uniek. Ook staat MEGA bekend om bizarre privacy gevechten[2]Mega vs Kzakhstan en een ‘klant op de 1ste plaats‘ mentaliteit.

Gewoonweg een mooie / unieke partij die iedere registratie waard is. (Betalen met Bitcoin kan zelfs!)
★★★★★
Grote Opslag
iDrive Logo

5. Werken in de Cloud met iDrive

Voordat je een keuze maakt is het altijd de moeite om iDrive even te bezoeken: Dit is omdat ze vaak grote kortingen actief hebben en met zo’n korting is het direct een zeer interessante partij.

Zeer geschikt voor grotere opslag
Zakelijk zeer interessant
Gratis 5GB opslag

Bekijk ook onze: iDrive Review
★★★★★

Waarom geen OneDrive, iCloud, Dropbox en Google Drive?

Google Drive is interessant als Cloud opslag omdat ze 15 GB gratis hebben. Alle andere diensten hebben lagere 100% gratis opslag hoeveelheden en hogere maandtarieven dan bovenstaande partijen in de top 5.

Vragen die je jezelf moet stellen bij deze keuze:

 • Wil je je hele leven opslaan achter één login? Dat klinkt ‘gemakkelijk’ maar is dat wel wat een opslagdienst moet zijn? Veilige cloud opslag maakt juist gebruik van verschillende leveranciers. Lees ook meer over de 3-2-1 opslag regel.
 • Wil je afhankelijk zijn van één partij als het gaat om alles wat je online doet? Ook diezelfde partijen waar de meeste hackers zich op richten?
 • Stel er gaat iets mis… denk je dan dat je bij deze diensten een mooie klantenservice ervaring zal hebben?

Het zijn belangrijke vragen die bovenstaande partijen die we hier hebben genoemd direct al oplossen. Er zijn overigens ook gratis mogelijkheden: Lees hier overigens meer over de 100% gratis cloud leveranciers.

Als je voor Cloud opslag kiest..

…dan moet je wel rekening houden met de volgende zaken:

Het gaat hier om cloud opslag en niet om de beste online backup diensten, veel van deze cloud leveranciers bieden wel backup services aan maar voor back-ups heb je andere samenwerkingen nodig. Cloud opslag gaat echt om het opslaan van foto’s en bestanden in de cloud.
 • Er zijn serieus cases op forums voorbij gekomen waarbij gebruikers eigen familiefoto’s van kinderen op backup servers hadden staan en dat er “waarschijnlijk” accounts zijn afgesloten zijn omdat deze foto’s niet door de beugel konden volgens het algoritme van de cloud software.[3]Tweakers: Afsluiting account In deze case was het OneDrive. Je moet je vragen of je afhankelijk wilt zijn van dit soort internationale partijen zonder enige actieve klantenservice, dan is een alternatief uit Nederland wellicht een beter idee.
 • Veel gegevens zitten in grotere data centers. Als er één inbraak is op zo’n serverpark, of via een admin login of wat dan ook, dan heeft iemand vaak toegang tot alle gegevens in die cloud. Dus een inbraak ergens in een gebouw in Portland, Texas kan zomaar gevolgen hebben voor jouw bedrijf of jouw privé gegevens. De Private Cloud van Porton biedt hier bijvoorbeeld wel een oplossing voor.
 • Ook is de toegang tussen jou en de cloud vaak afhankelijk van één paswoord. Als deze gekraakt of gehackt wordt, dan kan iemand direct bij al jouw gegevens. Dat kan bij fysieke servers op een ander manier, al is dit in de praktijk wel vaak dezelfde vorm van beveiliging.
 • Sommige gegevens moeten binnen de EU, of zelfs binnen Nederland, opgeslagen worden. Bij de cloud doet de fysieke locatie er al niet meer toe. Dus tsja.. dan voldoe je vaak niet aan die eisen en is een private NL or Europese cloud eigenlijk de enige optie. Bekijk alle cloud storage aanbieders in Nederland.
 • Gaat het hele internet down? (Euh.. “hoe dan” zou je wellicht denken, maar zo dacht men ook voor de corona pandemie) Dan zou ik liever een fysieke backup bij een Nederlands bedrijf hebben ipv een cloud backup ergens in niemandsland.

Cloud Opslag Keuze: Hier moet je op letten

Negen belangrijke zaken waar je op moet letten als je kiest voor de beste cloud opslag leverancier. 

 1. Download en upload snelheid van de dienst. (NL en Europese servers gaan veelal sneller) pCloud staat bekend als een zeer snelle partij voor NL Users.
 2. Uiteindelijke maandelijkse kosten voor de cloud. Let hierbij ook op verborgen kosten: sommige partijen vragen extra voor veel up- en download. Het is ook gebruikelijk dat prijzen stijgen naar verloop van tijd, let hier vooral op bij nieuwe dienstverleners in de cloud wereld.
 3. Klantenservice in Nederlands. Sommige cloud bedrijven hebben überhaupt nauwelijks een klantenservice.
 4. Als je cloudopslag wilt vergelijken: Let goed op reviews van deze site en andere sites.
 5. De juridische consequenties voor de data die jij opslaat als de volledige locatie onbekend is. Vooral voor belangrijke gegevens moet hier research naar gedaan worden of bestanden wel opgeslagen mogen worden buiten Nederland en/of Europa.
 6. Langetermijnvisie van het bedrijf; er veranderd veel in deze branche en het is zeer omslachtig om zaken te moeten veranderen. Een volledig backup van A naar B verplaatsen kan zeer lang duren. Lees hier overigens hoe lang zoiets duurt.
 7. De grootte van de opslag. Matched dit bij wat jij nodig hebt?
 8. Wil je gewoon een backup dienst? Of echte cloud storage of zoek je toch echt een bedrijf dat zakelijk full-service kan assisteren?
 9. Multi Device mogelijkheden; Het kunnen inloggen via verschillende devices is ook steeds belangrijker en sommige ouderwetsere leveranciers spelen hier nog niet goed op in OF rekenen extra kosten voor dergelijke multi device pakketten.
Beste Cloud Opslag
Maar wat is voor jouw situatie nou de beste opslagdienst in Nederland?

Conclusie Beste Cloud Opslag of Cloud Storage

Als je tot hier bent gekomen nemen we aan dat je begrijpt waarom we de partijen als iCloud en OneDrive niet als de toppers zien. (hint) En dat het maken van een volledige top 5 lastig is. Dit gezien iedere partij redelijk uniek is in deze wereld. Wat dan wel weer mooi is!

Zie hier de meest unieke partijen die wij hebben kunnen vinden en de eigenschappen die daarbij horen:

 • pCloud – Sterke additionele Backup dienst goed te combineren met Cloud opslag.
 • Porton – Snelle Nederlandse Private Cloud servers.
 • Mega – 20 GB GRATIS! (Als Nederlander moet dat toch wel genoeg reden zijn)
 • iDrive – Voor grote opslag, dus voor iemand die echt een grafisch ontwerper is en dus een bak met TB wil opslaan en hiervoor een goede dienst zoekt.

Artikelen en Nieuws over Cloud Opslag

Blog 100% Gratis Cloud Opslag – 127GB

100% Gratis Cloud Opslag – 127GB

Het is erg eenvoudig om veel gratis cloud opslag te krijgen door je bestanden te verdelen over meerdere cloud opslag partijen. Dit is natuurlijk …

Wat is cloud opslag precies?

Cloud opslag is een data opslag wat je niet zelf fysiek opslaat op de computer of op jouw telefoon. Je gebruikt hiervoor een internet verbinding en slaat de bestanden op in een server op een willekeurige locatie. Deze locatie bevindt zich in de cloud.

Hoe kan ik cloud opslag het beste vergelijken?

Meestal wordt cloud opslag vergeleken op basis van prijs en hoeveel GB je krijgt voor het bedrag dat je betaald. Hier kan je in een groot overzicht zien wat de kosten en prijzen zijn van Cloud opslag bij de grootste aanbieders wereldwijd. Ook is qua vergelijking de support belangrijk, zo is het bijvoorbeeld niet eenvoudig om buiten een iCloud en een Google Drive om Whatsapp chats op te slaan. Soms moet je hier ook rekening mee houden bij het vergelijken.

Wat is cloud opslag dat puur in Nederland draait?

Er zijn een paar aanbieders die zich puur op Nederland richten. Partijen als Mijnbackuppartner, Liveschijf en Porton zijn echte Nederlandse spelers op dit gebied.

Wat is goede cloud opslag voor foto’s?

Als je kijkt naar het opslaan van foto’s kom je al snel uit bij pCloud, Strato en Porton als goede partijen. Hierbij moet je iets meer naar de app zelf kijken waarmee je de foto’s daadwerkelijk opslaat. Als je puur kijkt naar de opslaghoeveelheid dan zijn vrijwel alle cloud opslag partijen hier goed mee.

4 Opmerkingen
 1. Welke dienst kan ik het beste afnemen als ik puur op zoek ben naar een partij die de servers in Nederland heeft staan?

 2. Zit pCloud in Europa of in Amerika?

Laat een reactie achter

Backupvergelijker.nl
Logo