Alles over Online Backups en Cloud Opslag voor Nederlandse gebruikers. Oa. Reviews van iCloud, OneDrive & Livedrive

Beste Cloud Opslag

Hier vind je een overzicht van aanbieders van Cloud Opslag partijen die jou van extra opslag kunnen voorzien. Dit is ideaal als je opslag in de cloud zoekt of als je tegen opslaglimieten aanloopt op je mobiel.

Let op: het gaat hier om cloud opslag en niet om de beste online backup diensten, veel van deze cloud leveranciers bieden wel backup services aan maar voor back-ups moet je bij de specialisten zijn.

Beste Cloud Opslag Leveranciers

Waar je in het Engels praat over Cloud Storage partijen, praat je in het Nederlands over het werken in de cloud of samenwerken via cloud opslag leveranciers. Wij hebben de beste mogelijkheden geanalyseerd en hieronder weergegeven. Onder deze toppers volgt vanzelfsprekend de onderbouwing.

Cloud Opslag #1
pcloud logo

1. pCloud – De Cloud Leverancier van 2022

pCloud is een cloud partij van Europese bodem (Zwitserland) hierdoor razend populair onder zakelijke en particuliere klanten in Nederland.

Na het aanmaken van een account bij pCloud krijg je direct 10 GB Gratis. Het is zeer handig om zo de dienst te testen of het bij deze gratis opslag te houden.

Bekijk ook onze: pCloud Review
★★★★★
Nederlandse Private Cloud
Porton Logo Nieuw

2. Porton Private Cloud Opslag

Als je behoefte hebt aan automatische backups en synchronisatie met native apps van een 100% Nederlandse partij, dan is het databunker van Porton de logische keuze.

Een private cloud is een omgeving / infrastructuur gebruikt door maar één partij, in dit geval Porton. Soms is een private cloud vereist voor de ultieme veiligheid en privacy van bestanden en gegevens.

Bekijk ook onze: Porton Review
★★★★★
Mooie Cloud Producten
HiDrive Logo

3. Strato HiDrive Cloud Opslag

Strato heeft met HiDrive een mooi en bekend product in handen. Het zijn 4 verschillende pakketten voor 4 verschillende soorten consumenten of zakelijke klanten.

HiDrive heeft ook een goede Backup mogelijkheid: Zie screenshot.
100% Dataopslag in de EU

Bekijk ook onze: Strato HiDrive Review
★★★★★
Gratis + Privacy Vechters
Mega Logo

4. Mega Cloud: 20 GB Gratis

Mega is de enige partij waar je direct en zonder gedoe 20 GB Gratis krijgt. Alleen dat al maakt MEGA uniek. Ook staat MEGA bekend om bizarre privacy gevechten[1]Mega vs Kzakhstan en een ‘klant op de 1ste plaats‘ mentaliteit.

Gewoonweg een mooie / unieke partij die iedere registratie waard is.
★★★★★
Grote Opslag
iDrive Logo

5. Werken in de Cloud met iDrive

Voordat je een keuze maakt is het altijd de moeite om iDrive even te bezoeken: Dit is omdat ze vaak grote kortingen actief hebben en met zo’n korting is het direct een zeer interessante partij.

Zeer geschikt voor grotere opslag
Zakelijk zeer interessant

Bekijk ook onze: iDrive Review
★★★★★

Waarom niet OneDrive, iCloud, Dropbox en Google Drive?

Google Drive is interessant omdat ze 15 GB gratis hebben. Alle andere diensten hebben hogere maandtarieven dan bovenstaande partijen in de top 5. Bijvoorbeeld: kleine gratis opslag en daarnaast kleven er allerlei nadelen aan vast.

Vragen die je jezelf moet stellen bij deze keuze:

 • Wil je je hele leven opslaan achter één login? Dat klinkt ‘gemakkelijk’ maar is dat wel wat een opslagdienst moet zijn?
 • Wil je afhankelijk zijn van één partij als het gaat om alles wat je online doet? Ook diezelfde partijen waar de meeste hackers zich op richten?
 • Stel er gaat iets mis… denk je dan dat je bij deze diensten een mooie klantenservice ervaring zal hebben?

Het zijn belangrijke vragen die bovenstaande partijen die we hier hebben genoemd direct al oplossen.

Lees hier overigens meer over de 100% gratis cloud leveranciers.

Als je voor Cloud opslag kiest..

…dan moet je wel rekening houden met de volgende zaken:

 • Er zijn serieus cases op forums voorbij gekomen waarbij gebruikers eigen familiefoto’s van kinderen op backup servers hadden staan en dat er “waarschijnlijk” accounts zijn afgesloten zijn omdat deze foto’s niet door de beugel konden volgens het algoritme van de backup software.[2]Tweakers: Afsluiting account In deze case was het OneDrive. Je moet je vragen of je afhankelijk wilt zijn van dit soort internationale partijen zonder enige actieve klantenservice, dan is een alternatief uit Nederland wellicht een beter idee.
 • Veel gegevens zitten in grotere data centers. Als er één inbraak is op zo’n serverpark, of via een admin login of wat dan ook, dan heeft iemand vaak toegang tot alle gegevens in die cloud. Dus een inbraak ergens in een gebouw in Portland, Texas kan zomaar gevolgen hebben voor jouw bedrijf of jouw privé gegevens. De Private Cloud van Porton biedt hier bijvoorbeeld wel een oplossing voor.
 • Ook is de toegang tussen jou en de cloud vaak afhankelijk van één paswoord. Als deze gekraakt of gehackt wordt, dan kan iemand direct bij al jouw gegevens. Dat kan bij fysieke servers op een ander manier, al is dit in de praktijk wel vaak dezelfde vorm van beveiliging.
 • Sommige gegevens moeten binnen de EU, of zelfs binnen Nederland, opgeslagen worden. Bij de cloud doet de fysieke locatie er al niet meer toe. Dus tsja.. dan voldoe je vaak niet aan die eisen en is een private NL or Europese cloud eigenlijk de enige optie.
 • Gaat het hele internet down? (Euh.. “hoe dan” zou je wellicht denken, maar zo dacht men ook voor de corona pandemie) Dan zou ik liever een fysieke backup bij een Nederlands bedrijf hebben ipv een cloud backup ergens in niemandsland.

Cloud Backup Keuze: Hier moet je op letten

Negen belangrijke zaken waar je op moet letten als je kiest voor de beste cloud backup leverancier. 

 1. Download en upload snelheid van de dienst. (NL en Europese servers gaan veelal sneller)
 2. Uiteindelijke maandelijkse kosten voor de cloud. Let hierbij ook op verborgen kosten: sommige partijen vragen extra voor veel up- en download. Het is ook gebruikelijk dat prijzen stijgen naar verloop van tijd, let hier vooral op bij nieuwe dienstverleners in de cloud wereld.
 3. Klantenservice in Nederlands. Sommige cloud bedrijven hebben überhaupt nauwelijks een klantenservice.
 4. Reviews van deze site en andere sites.
 5. De juridische consequenties voor de data die jij opslaat als de volledige locatie onbekend is. Vooral voor belangrijke gegevens moet hier research naar gedaan worden of bestanden wel opgeslagen mogen worden buiten Nederland en/of Europa.
 6. Langetermijnvisie van het bedrijf; er veranderd veel in deze branche en het is zeer omslachtig om zaken te moeten veranderen. Een volledig backup van A naar B verplaatsen kan zeer lang duren. Lees hier overigens hoe lang zoiets duurt.
 7. De grootte van de opslag. Matched dit bij wat jij nodig hebt?
 8. Wil je gewoon een backup dienst? Of echte cloud storage of zoek je toch echt een bedrijf dat zakelijk full-service kan assisteren?
 9. Multi Device mogelijkheden; Het kunnen inloggen via verschillende devices is ook steeds belangrijker en sommige ouderwetsere leveranciers spelen hier nog niet goed op in OF rekenen extra kosten voor dergelijke multi device pakketten.
Beste Cloud Opslag
Maar wat is voor jouw situatie nou de beste opslagdienst in Nederland?

Conclusie Beste Cloud Opslag

Als je tot hier bent gekomen nemen we aan dat je begrijpt waarom we de partijen als iCloud en OneDrive niet als de toppers zien. (hint) En dat het maken van een volledige top 5 lastig is. Dit gezien iedere partij redelijk uniek is in deze wereld. Wat dan wel weer mooi is!

Zie hier de meest unieke partijen die wij hebben kunnen vinden en de eigenschappen die daarbij horen:

 • Strato – Mooi en duidelijk veel gebruikt backup product allemaal in de Nederlandse taal.
 • Porton – Snelle Nederlandse Private Cloud servers.
 • pCloud – Sterke additionele Backup dienst goed te combineren met Cloud opslag.
 • Mega – 20 GB GRATIS! (Als Nederlander moet dat toch wel genoeg reden zijn)
 • iDrive – Voor grote opslag, dus voor iemand die echt een grafisch ontwerper is en dus een bak met TB wil opslaan en hiervoor een goede dienst zoekt.

Artikelen en Nieuws over Cloud Storage

Blog 100% Gratis Cloud Opslag – 127GB

100% Gratis Cloud Opslag – 127GB

Het is erg eenvoudig om veel gratis cloud opslag te krijgen door je bestanden te verdelen over meerdere cloud opslag partijen. Dit is natuurlijk …

Online Backup als Particulier
Backup Maken Whatsapp
iPhone Backup Maken
Backup Maken Windows 10
Verschil iCloud en OneDrive
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Backupvergelijker.nl
Logo