Alles over Online Backups en Cloud Opslag voor Nederlandse gebruikers. Oa. Reviews van iCloud, OneDrive & Livedrive

Het Opslaan van Foto’s in de Cloud

Vroegâh hadden we gewoon een fotoalbum in de kast liggen, alleen een plaatselijk brandje kon deze mooie backup variant verpesten. Nu moeten we het doen met telefoontjes vol met plaatjes, filmpjes en foto’s. Als je een nieuwe iPhone of een Pixel 6 van Google koopt dan zit je telefoon al snel vol met de scherpst mogelijke foto’s, vanzelfsprekend kunnen die telefoontjes de hoeveelheid data niet aan. Dat is ook waarom die telefoontjes die onnodig superscherpe camera’s hebben..

Alles om jou een te duur abonnement aan te smeren van iCloud of OneDrive! Afijn, gelukkig zijn er betere alternatieven waarbij de foto’s op verschillende manieren opgeslagen kunnen worden, de beste 3 leveranciers op een rij.

Beste Cloud diensten om foto’s op te slaan

Zo goedkoop mogelijk
strato

Strato HiDrive voor Consumenten

Strato heeft met HiDrive een mooi consumenten product in handen, 4 verschillende pakketten voor 4 verschillende soort consumenten. Wij zouden bij het testen van deze dienst wel minimaal voor de 500GB gaan, dat is toch wel wat je tegenwoordig nodig hebt voor foto’s en filmpjes.

Bekijk ook onze: Strato HiDrive Review
★★★★★
Nederlandse Private Cloud
Porton

Porton Private Cloud Opslag

Als je behoefte hebt aan automatische backups en synchronaisatie met native apps van een 100% Nederlandse partij, dan is het databunker van Porton[1]Over het databunker van Porton de logische keuze.

Bekijk ook onze: Porton Review
★★★★★
Onbeperkte Opslag
livedrive

LiveDrive Cloud Storage

Livedrive kan je gratis uitproberen, waarna je voor een redelijk tarief vrijwel onbeperkt aan de slag kunt. Wordt veel gebruikt door Android en iOS gebruikers door de native apps en functionaliteiten.

Bekijk ook onze: LiveDrive Review
★★★★★

* Belangrijk om te vermelden is dat het hier niet specifiek om een top 3 cloud foto opslag lijst gaat, dit zijn 3 verschillende partijen die voor verschillende situaties een goede keuze zijn.

Wat heb je nodig als je foto’s wilt opslaan in de cloud

  • Als eerste heb je een dienst nodig die goed aansluit bij het device waar jij de vandaan de foto’s wilt opslaan. Dat is de eerste vereiste waar je naar op zoek goed. Vanzelfsprekend zijn alle partijen die wij hierboven benoemen volledig te matchen aan iOS, Android en Windows.
  • Daarnaast heb je voldoende ruimte nodig, dit heeft te maken met de hoeveelheid foto’s en filmpjes. Het absolute minimum is 100GB, echter moet je voor een gemiddelde foto en filmpjes verzameling toch echt wel gaan denken aan 500GB of 1 TB. Onbeperkte opslag van LiveDrive kan dan natuurlijk ook een interessante keuze zijn.
  • Hoe belangrijk is het voor jou dat de foto’s in Nederland of in de EU worden opgeslagen? Als dat een issue is dan kan je beter voor Nederlandse of Europese diensten kiezen. Strato is oorspronkelijk overigens een Duitse partij, Porton is 100% Nederlands.
  • Een Private Cloud wordt niet gedeeld en is echt jouw fysieke ruimte. Als je absoluut niet wilt dat jouw foto’s op servers komen te staan gedeeld met anderen dan is een private cloud een interessante optie.

Een private cloud is een infrastructuur die een cloudaanbieder levert aan één specifieke organisatie.

Bron: Microsoft Azure[2]Verschillen tussen Hybride, Private en Openbare Cloud
Hoe we tussen het fotoalbum tijdperk en het cloud tijdperk onze foto’s opsloegen!

Conclusie: Foto’s opslaan in de cloud

In principe is het opslaan van foto’s in de cloud het nieuwe normaal geworden. Het opslaan in de cloud is alleen verschillend aan een backup van foto’s in de cloud op de manier dat het opslaan zelf / handmatig moet gebeuren ( of per actie) en de backups volautomatisch verlopen.

Als je in ieder geval foto’s wilt laten opslaan in de cloud moet je rekening houden met de serverlocatie, apps die je native kan installeren en de grootte die je krijgt voor de opslag. Als je dan nog een mooie prijs weet te scoren hoef je de foto’s niet meer uit te printen en in fotoalbums te plakken!

Onze toppers om veilig foto’s op te slaan in de cloud:

Veelgestelde vragen over Foto’s opslaan in de cloud

Waarom geen foto’s opslaan bij Google of iCloud?

Je moet simpelweg doen wat jou het beste lijkt, echter is het in deze tijd niet aan te raden om 100% afhankelijk zijn van dit soort partijen, daarbij zijn ze ook in veel gevallen prijzig vergeleken met andere aanbieders. Ook zijn de prijzen zeer onduidelijk en moet je calculators aan de slag om te achterhalen wat je nou precies betaald voor de diensten.

Bestaat er Gratis Cloud opslag?

Een vraag die wij vaak krijgen: Er zijn geen partijen die dit serieus en volledig gratis aanbieden. Natuurlijk kan je soms voor hele kleine hoeveelheden gratis beginnen, maar dan praat je over diensten tot 5GB of in enkele gevallen 10GB. Dat is niet genoeg voor het opslaan van foto’s en filmpjes. Wij houden vanzelfsprekend wel deze gratis mogelijkheden goed in de gaten!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Backupvergelijker.nl
Logo