Alles over Online Backups en Cloud Opslag voor Nederlandse gebruikers. Oa. Reviews van iCloud, OneDrive & Livedrive

Yourhosting Review

Webhoster Yourhosting biedt sinds enige tijd ook een cloud backup dienst aan op basis van de software van Acronis. Acronis is een wereldwijd gerespecteerde leverancier van backup software en wordt ook door enkele andere Nederlandse partijen zoals Backupruimte gebruikt.

De Acronis Backup Cloud is één van de zakelijke cloud diensten die tegenwoordig worden aangeboden door Yourhosting onder het kopje ‘werken in de cloud’. Andere cloud diensten zijn: Office 365, Azure, OneDrive, DeskAnywhere, Sharepoint en meer. Lees hier meer over Cloud Opslag.

Yourhosting Acronis Eigenschappen

 • Snelle Acronis software
 • Ook backup van Office365 (zakelijk ook  SQL, VMware, Azure)
 • Voor wie meer dan 100 GB nodig heeft loopt prijs snel op
 • Alternatieven: Argeweb ( Ook Acronis)

Vanaf 50 GB voor €4,95 per maand

Particulier & Zakelijk

De Acronis Backup Cloud van Yourhosting is geschikt voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers. Je kunt ervoor kiezen enkel één PC van een backup te voorzien of zelfs een volledige server, VPS of meerdere databases te backuppen. Wie op zoek is naar een server backup kiest voor het Backup Cloud Pro abonnement. We bekijken hieronder echter het eenvoudigere Backup Basic pakket.

Online Backup van Yourhosting kan al besteld worden vanaf €4,95 per maand. Hiervoor krijg je het Backup Cloud Basic abonnement met 50 GB aan opslagruimte. Wie veel opslagruimte nodig heeft is bij Yourhosting al snel wat meer kwijt:

 • 100 GB kost €9,95 per maand
 • 250 GB kost €19,95 per maand
 • 500 GB kost €39,95 per maand
 • 000 GB kost €79,95 per maand

Naast het basic abonnement is er nog de optie een Pro pakket te kiezen, deze start vanaf €8,50 per maand voor 50 GB.

Extra mogelijkheden Backup Cloud Pro abonnement

Zoals reeds genoemd biedt de Pro versie van Yourhosting Acronis Cloud meer opties om bijvoorbeeld zakelijk de servers van een backup te voorzien, enkele andere extra mogelijkheden zijn:

 • Backup van Microsoft SQL server
 • Ondersteuning VMware, HyperV
 • VMflashback voor snel herstel met VMware
 • Backup van Microsoft Azure

In tegenstelling tot enkele budget aanbieders zijn backup oplossingen van Acronis dus een stuk meer geschikt voor de veeleisende gebruiker en/of zakelijke klanten die een server willen backuppen.

Conclusie Yourhosting Acronis

Met Acronis Cloud Backup heeft Yourhosting een erg mooi online backup product in haar portfolio waarmee zowel particulieren, zzp’ers als zakelijke klanten goed uit de voeten kunnen. De professionele insteek van Acronis maakt dit product, hoewel niet goedkoop, erg interessant.

Als laatste belangrijk punt willen we nog melden dat Yourhosting een Nederlands bedrijf is en Acronis is gevestigd in Zwitserland. De data die u opslaat via deze dienst wordt in datacenters in Frankfurt opgeslagen, niet in de VS maar binnen de EU.

Yourhosting Review
Yourhosting Review
Backupvergelijker.nl
Logo