Alles over Online Backups en Cloud Opslag voor Nederlandse gebruikers. Oa. Reviews van iCloud, OneDrive & Livedrive

WordPress Backups

Het backuppen van een WordPress website is eigenlijk een heel ander soort dienst dan de diensten die we op deze site vaak bespreken. Wat op zich ook wel weet wat vreemd is want een backup van WordPress is in de praktijk in 90% van de gevallen niet veel anders als het opslaan van een wordpress website uit het verleden. Wel spelen er wat andere zaken mee. Belangrijke zaken, wij hebben namelijk onlangs zelf te maken gehad met een WordPress website van iemand die ineens down ging en geen backup had draaien. Dan ben je wel echt de klos! Dus hier moet je op letten.

Een goede WordPress backup moet makkelijk in gebruik zijn

Een wordpress backup is in veel gevallen niet anders dan een backup van twee verschillende zaken:

  • Een database achter een WordPress website
  • Een database van alle bestanden van een WordPress website

Deze twee bestanden samen kunnen een gehele WordPress website laten functioneren. Backup diensten downloaden en zippen deze bestanden vaak in elkaar. Nou moeten bepaalde zaken wel lekker werken: De backup moet namelijk wel goed weer terug te zetten zijn in geval van nood. En er moeten vaak backups gemaakt worden. (deze moet je kunnen schedulen)

Even belangrijk om te weten:
Een backup maken is niet een complex iets, de plugin of dienst moet in de praktijk eigenlijk alleen maar 2 bestanden downloaden. Het gaat dus om de dienst eromheen.

De backup dienst moet aansluiten bij een Backup Plugin

Als eigenaar van veel WordPress websites weten wij hoe het vervelend het is om voor iedere dienst een plugin te moeten hebben en zo de website veel zwaarder te maken dan noodzakelijk. Sommige diensten hebben dan ook een backup dienst geïntegreerd in de volledige installatie (jetpack bijvoorbeeld, al is dat wel een zware WordPress plugin die wij niet zo vaak gebruiken)

De populairste plugin van dit moment is Updraft Plus:

Een backup maken via Updraft Plus:

  1. Klik op Plugins en klik vervolgens op nieuwe plugin. Zoek naar ‘Updraft plus’ en installeer en activeer deze plugin.
  2. Klik op Instellingen en klik op ‘nu een backup maken’, heb even geduld. ( Selecteer zowel een database als de website )
  3. En hoppakee, gaat er iets mis met de site: Klik dan op terugzetten!

Is het bestand te groot om op de server te zetten? Overweeg dan Cloud opslag, lees hier welke partijen het meeste opslag gratis aanbieden (Mega met 20 GB) en/of de beste partijen voor betalende gebruikers.

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Backupvergelijker.nl
Logo