Alles over iCloud, Livedrive, Onedrive, Online Backups en Cloud Backups voor Nederlandse gebruikers

WereldBackupDag.nl

Zaterdag 31 maart 2018

Zaterdag 31 Maart is het Wereld Backup Dag 2018. Op deze wereldwijde dag wordt iedereen opgeroepen een backup te maken van zijn of haar data. We zijn volledig afhankelijk van onze digitale bestanden maar hebben een degelijke backup vaak niet goed geregeld.

20% van de harde schijven haalt de 4 jaar niet

Waarom een Backup?

Vertrouwen op bedrijven als Apple en Google bleek ook in 2015 niet altijd het meest verstandige om te doen. In december 2015 won een gebruiker een rechtzaak tegen Apple wegens verwijderde foto’s, zie link¬†en in augustus 2015 sloeg de bliksem in bij een datacentrum van Google.¬†Ondanks dat er tal van rampen kunnen voorkomen en harde schijven kunnen crashen (20% van de harde schijven haalt de 4 jaar niet, zie bron) ¬†is de zwakste schakel zo als vaak de mens zelf.¬†In 24% van de gevallen is dataverlies toe te schrijven aan een menselijke fout. Als tweede oorzaak komt pas hardware met 21% van de gevallen en data corruptie op de derde plek met 19%. (Bron: http://datahealthcheck.databarracks.com/2015/)

Sinds 2017 is gebleken dat ook ransomware een belangrijke reden voor een goede actuele Backup is. Wanneer je als particulier of bedrijf slachtoffer raakt van ransomware wordt je computer met alle bestanden gegijzelgd. Als je in dit geval over een goede Backup beschikt is de schade een stuk kleiner.

3 snelle manieren voor een Backup:

Meer over Online Backup:

  • De Best Beoordeelde Backup dienst volgens BackupVergelijker.nl is Porton, ga direct naar de website van Porton of lees hier de recensie.
  • Bekijk deze 3 gratis diensten om een Backup in te stellen, zie link.
  • Leer de 3-2-1- Backup regel kennen, zie link.

Deel je activiteit op Twitter of Facebook om zo de Wereld Backup Dag 2018 te verspreiden!

Online Backup Vergelijken
Logo