world-backup-day-2014Eind deze maand is het alweer Wereld Backup Dag 2014. Met dit wereldwijde initiatief wordt aandacht gevraagd voor de groeinde rol van data en de bijbehorende backup. Hoewel speciaal op deze ene dag in het jaar aandacht voor de backup wordt gevraagd wordt ook wel gekscherend gezegd dat elke dag Wereld Backup dag is.

World Backup Day constateert dat nog steeds minder dan 10% van de mensen dagelijks een backup maakt. Meer dan de helft van de mensen maakt zelfs minder dan 1 keer per maand een backup. Hoewel het aantal mensen dat wel een backup maakt of een online backup dienst gebruikt langzaam toeneemt dalen de kosten van een backup veel harder. Aangezien online backup bedrijven steeds goedkoper onbeperkte opslag aanbieden is er eigenlijk geen reden meer om géén backup te hebben.

Op 31 maart 2014 is het niet alleen de bedoeling een backup te maken maar ook dat erover data en backups gepraat wordt. Op deze manier wordt het bewustzijn vergroot dat onze data belangrijk is en dat we hiervoor dan ook goed moeten zorgen.

Check:

  1. Heb je een backup?
  2. Wanneer is deze backup voor het laatst bijgewerkt?
  3. Bewaar je deze backup op een andere locatie dan je pc/laptop?

Maak een backup in 10 minuten:

Er zijn verschillende manieren om een backup te maken en elke variant is beter dan géén backup. Neem nu 10 minuten om op één van de volgende manieren een backup te maken:

  1. Kopieer je belangrijkste mappen naar een externe harde schijf of USB stick
  2. Meld je aan voor een gratis online schijfruimte zoals Dropbox/Onedrive of Google Drive en kopieer hier je belangrijkste data naar toe.
  3. Kies een van de online backup diensten van onze top10 en laat deze automatisch een dagelijkse backup maken.

Meer informatie: www.worldbackupday.com