Alles over Online Backups en Cloud Opslag voor Nederlandse gebruikers. Oa. Reviews van iCloud, OneDrive & Livedrive

Backup MAC

Tussen de online backup diensten is het niet zo moeilijk om echte Mac backup specialisten te vinden. Mede door de technologisch onderlegde & grafische gebruikers van de Mac zijn er tal van matches op het backup front te maken. De backup providers van 2022 zijn dan ook behoorlijk Mac proof!

Een echt backup volgens ‘fatsoenlijke’ 3-2-1 backup richtlijnen gebruikt natuurlijk een ander platform dan waar het originele bestand op staat. Dus een Backup en Storage bij iCloud zelf is simpelweg geen serieuze Backup strategie. Als je wel een backup draait via iCloud: Succes met de vele iCloud hacks, de persoonlijke klantenservice en de forse rekeningen die je maandelijks binnen zal krijgen.

De beste Mac backup diensten

De diensten waar je het beste voor kunt kiezen als je een Mac online backup wilt maken. Zie ook ons overzicht van iCloud alternatieven.

Backup Specialist
Backblaze Logo

1. Backblaze: Backup MAC Specialist

Sommige leden van het Backblaze-team werkten bij Apple aan het bouwen van geweldige producten zoals de MAC, dus ze weten hoe ze geweldige software voor de Mac kunnen maken. 

ongelimiteerde Backup
Encrypted Backup (zeer veilig)
Offsite Backups (extra fysieke locatie)

Bekijk ook onze: Backblaze Review
★★★★★
Cloud Opslag Combi
pcloud logo

2. pCloud MAC Backup Diensten

Download na registratie de Backup desktop app voor de MAC en gaan!

Na het aanmaken van een account bij pCloud heb je met één installatie backups draaien.

Bekijk ook onze: pCloud Review
★★★★★
Nederlandse Private Cloud
Porton Logo Nieuw

3. Porton Private MAC Backup

Via de handleiding van Porton kan je een Porton Backup Installer installeren voor de MAC

Zeer snelle NL verbinding & servers

Bekijk ook onze: Porton Review
★★★★★
Zo goedkoop mogelijk
HiDrive Logo

4. Strato HiDrive MAC Backups

Strato heeft met HiDrive een goed product voor consumenten in handen. Downloade de HiDrive App en gaan!

Zie bij Strato hoe een backup van de MAC werkt.

Bekijk ook onze: Strato HiDrive Review
★★★★★
Onbeperkte Opslag
livedrive

5. LiveDrive MAC Backup

Zie Livedrive Mac Backup als een kopie van de bestanden op uw Mac. Telkens wanneer u nieuwe bestanden toevoegt of deze bewerkt, vinden deze updates ook plaats op Livedrive. Bovendien slaat Livedrive tot 30 kopieën van de vorige versies van uw bewerkte bestanden op, zodat u opgeslagen of bewerkte bestanden altijd ongedaan kunt maken.

Bekijk ook onze: LiveDrive Review
★★★★★

Hier moet je op letten bij de keuze voor de MAC Backup

Je kan simpelweg niet een backup dienst gebruiken zonder native app ondersteuning binnen iOS. je moet de backups namelijk via een APP maken. iCloud valt zelf af: Dat zit namelijk allemaal achter dezelfde technologie en login. Je moet dus een keuze maken voor een Backblaze, pCloud, Porton, Strato of LiveDrive.

Hoe maak je zo’n backup?

Eenvoudiger kan eigenlijk niet, je moet je simpelweg registreren bij één van bovenstaande partijen, de iOS app downloaden via de App store op de MAC. Daarna volg je na de installatie de instructies op en kan je van alles instellen en doen.

Als je via de MAC zelf een Backup zou maken dan kan dat op twee manieren:

  • Een reservekopie maken met Time Machine – Maak automatisch reservekopieën van al uw bestanden met Time Machine, dat is ingebouwd in uw Mac, of kies een andere manier om een reservekopie te maken. Dit is niet 100% veilig om als backup te gebruiken.
  • Bestanden bewaren in iCloud – U kunt ook gebruikmaken van iCloud en iCloud Drive om bestanden te bewaren, zoals uw foto’s, documenten en muziek. Dit is vanzelfsprekend geen goede backup.
  • Een Mac herstellen vanaf een reservekopie – Wanneer u een reservekopie hebt, kunt u deze gebruiken om uw bestanden te herstellen wanneer u wilt, bijvoorbeeld nadat de oorspronkelijke bestanden zijn verwijderd van uw Mac. Via deze functionaliteit werken ook de backups van bovenstaande partijen.
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Backupvergelijker.nl
Logo