De twee diensten Dropbox en Mozy zijn vergelijkbaar maar ook erg verschillend. Hoewel ze zich op het zelfde vlak bevinden, online opslag van bestanden, hebben ze een geheel andere benadering. Zo is Mozy een actief backup programma dat dagelijks een automatische backup maakt. Dropbox daarentegen kan gezien worden als een extra online schijf die gebruikt kan worden als onderdeel van je computer. Tegelijkertijd kan deze schijf overal vandaag via internet worden benaderd en is deze dienst ideaal geschikt voor het samenwerken aan bestanden met meerdere personen.

Bestanden Delen
Zoals gezegd voor het delen van bestanden met andere mensen is Dropbox beter geschikt, via backup diensten zijn dergelijke acties mogelijk maar deze zijn er in eerste instantie niet voor gemaakt.

Gedeeld Project
Aansluitend hierbij is Dropbox dus beter geschikt om in teamverband aan een project te werken met gedeelde bestanden.

Backup Functie
Hoewel Dropbox ook vaak gebruikt wordt als backup is op dit onderdeel Mozy toch echt een stuk beter geschikt. Bij Dropbox dient de gebruiker zelf bestanden in de online schijf op te slaan terwijl Mozy dit proces automatisch uitvoerd.

Opslag
Qua opslagruimte zijn beide bedrijven erg royaal. Niet alleen is er tot aan 2 GB gratis te gebruiken, ook kan er bij Dropbox tot 1 TB worden geupgrade en is bij Mozy ook maatwerk mogelijk.

Besturingssystemen
Ondersteuning voor Windows en Mac is bij beide bedrijven goed geregeld. Dropbox is wel iets verder op het gebied van mobiel en heeft naast iOS en Android ook ondersteuning voor Blackberry en zelfs de Kinfle Fire. In Nederland een nog niet veel gebruikte tablet van Amazon maar in de Verenigde Staten is deze erg populair.

Afsluiting
Tot slot willen we nogmaals de gratis versie van beide diensten benadrukken. Veel concurrenten hebben de gratis versie beperkt in tijdsduur maar zowel bij Dropbox als bij Mozy is deze gratis proefperiode onbeperkt te gebruiken. Wil je over meer opslag beschikken dan zijn de prijzen ook erg redelijk. Kortom twee zeer goede diensten die afhankelijk van de behoefte beide goed gebruikt kunnen worden!

In onderstaand schema hebben we enkele functies en eigenschappen van de twee diensten op een rij gezet.

Dropbox Mozy
Bestanden delen: Zeer Goed Syncronisatie
Gedeeld project: Zeer Goed Meer gericht op 1 gebruiker
Backup functie: Handmatig Automatisch
Opslagruimte: Van 2GB tot 1 TB Van 2 GB tot maatwerk
Windows: Ja Ja
MAC: Ja Ja
Mobiel: Android, iPhone, Blackberry, Kindle Fire iOS & Android
Kosten:
Gratis Versie: 2 GB 2 GB
Betaald: 100 GB ($9,99/maand) 50 GB ($5,99/maand)