ADVERTORIAL – Tegenwoordig worden er in iedere organisatie vele zaken digitaal en online opgeslagen. Het bewaren en beveiligen van deze gegevens is uiterst belangrijk. Door gebruik te maken van online opslag en/of online back-up voorkomt u verlies van data door bijvoorbeeld brand, waterschade, diefstal, virus of een gebruikersfout en staat uw data altijd veilig online opgeslagen.

Online betekent niet direct veilig!

Door gebruik te maken van een online back-up dienst heeft u al uw bestanden veilig opgeslagen buiten uw eigen IT omgeving. Speciale software zorgt ervoor dat al uw data veilig en automatisch wordt opgeslagen. Uitgebreide IT kennis is hiervoor niet vereist, de software heeft duidelijke instructies beschikbaar en wij bieden gratis installatie hulp aan. Voor bekende applicaties en software zoals: MSSQL, MySQL, Exchange, VMware en Hyper-V zijn er vaak plug-ins beschikbaar die het maken van de back-up nog eenvoudiger maken.

“Een online dienst is geen back-up!”

Een vaak gehoorde misvatting is dat online diensten standaard voorzien zijn van een back-up. Uiteraard zullen de meeste leveranciers hun data beveiligd hebben tegen het verliezen ervan door hun fout, maar heeft u ook nagedacht over wat er kan gebeuren wanneer uzelf per ongeluk iets verwijderd? Of wanneer iemand dit moedwillig doet? Of wat wanneer er toch iets goed mis gaat bij uw leverancier?

“Synchronisatie is geen back-up”

Ook is er regelmatig verwarring tussen synchronisatie en (online) back-ups. Bij een synchronisatie zorgt u voor een grotere beschikbaarheid. Echter, bij een menselijke fout of andere calamiteit is de data niet terug te halen omdat deze fout zich bevindt op beide servers. Zorg er dus voor dat uw data veilig opgeslagen wordt buiten uw eigen IT omgeving.

Kies de juiste software en aanbieder!

Niet iedere back-up oplossing zal voldoen aan de eisen die u stelt. Het is daarom belangrijk om de alle mogelijkheden van de back-up tool eerst te vergelijken en eventueel te proberen. Er zijn ook back-up aanbieders die meerdere smaken aanbieden en daarmee consumenten, zakelijke gebruikers en potentiële wederverkopers (resellers) van een passende oplossing kunnen voorzien. Eén van deze aanbieders is backupruimte.nl. Op de vergelijk pagina zijn alle features te vergelijken.