Alles over Online Backups en Cloud Opslag voor Nederlandse gebruikers. Oa. Reviews van iCloud, OneDrive & Livedrive

SugarSync Review

SugarSync doet haar naam eer aan door zich echt te presenteren als een synchronisatie toepassing. Waar vele cloud diensten zich op opslag en backup richten is dit een slimme insteek.

De software van SugarSync is dan ook echt erg goed te noemen. Zowel wat betreft functionaliteit als qua extra mogelijkheden.

Overzicht Voor-/Nadelen

  • 30 Dagen Testperiode
  • Goede Software
  • 100 GB of 250 GB abonnement

Officiële website: 100 GB SugarSync (30 dagen gratis testen)

SugarSync is Mobiel

Om gemakkelijk bestanden te kunnen synchroniseren moet SugarSync natuurlijk wel op verschillende apparaten werken, en dat lijkt het goed te doen. Waar concurrenten enkel Android en iPhone ondersteuning bieden heeft SugarSync speciale apps voor de iPad, iPhone, Android, BlackBerry, Windows Mobile en zelfs nog Symbian! Voor de computer gebruikers is zowel PC als Mac ondersteund. Dit is wel een erg goede feature voor een huishouden waar nog veel verschillende platformen door elkaar worden gebruikt.

100 GB voor $74,99 per jaar

Het productaanbod is in eerste instantie op de privé gebruiker gericht, dus deze bespreken we eerst. SugarSync heeft geen lastige keuzes als het aankomt op de producten, alle opties zijn gelijk enkel de opslagruimte verschilt. De online opslag begint bij 100GB en loopt op tot 250GB waarna deze zelfs verder is uit te breiden tot 1.000GB. SugarSync is gestopt met het aanbieden van de gratis versie maar zoals genoemd kan elk pakket wel 30 dagen gratis worden getest.

Ondanks dat het dus niet meer 100% gratis is blijft SugarSync een prima product. Het instap pakket van 100GB is redelijk geprijsd maar valt met name op door erg positieve feedback van gebruikers. Mocht je echt op zoek zijn naar meer dan 250GB of meer dan wordt SugarSync wel wat duur en kun je voordeligere alternatieven vinden.

Conclusie SugarSync Review

Enkele onderscheidende functies van SugarSync ten opzichte van andere backup aanbieders zijn het delen van bestanden met niet-sugarsync gebruikers, erg handig voor het emailen van grote bestanden. Tevens is SugarSync tot nu toe in onze ogen de beste hybride vorm van een online harde schijf in combinatie met een online backup programma. Het is dus niet nodig een combinatie van Dropbox en Mozy te gebruiken, met SugarSync haal je beide in huis.

Al met al is SugarSync een erg frisse backup dienst of beter gezegd een cloud dienst. Waar veel andere backup bedrijven duidelijk hun oorsprong in de technische IT hoek vinden is Sugar Sync een erg klantgerichte dienst. Waar concurrenten schermen met AES encrypties vermeldt SugarSync gewoon, ‘we’ve got your back’ en ‘sharing in the pocket’. Kortom een leuke frisse dienst met een stevig fundament!

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Backupvergelijker.nl
Logo