Alles over Online Backups en Cloud Opslag voor Nederlandse gebruikers. Oa. Reviews van iCloud, OneDrive & Livedrive

Online Opslag of Online Backup?

Als er wordt gesproken over bestanden in de cloud, cloud opslag en online storage blijft er vaak nogal wat onduidelijkheid over wat exact bedoelt wordt. Wij gingen op onderzoek uit.

Online Opslag / Cloud Opslag

Online opslag is het echt opslaan van bestanden of documenten. Als je kijkt naar de bekendste namen dan kom je al snel uit bij een pCloud, iCloud of een OneDrive.

Definitie cloud opslag: Het opslaan van bestanden of gegevens op een locatie van een cloud leverancier. Deze gegevens zijn vaak vanuit meerdere plekken te benaderen en te gebruiken.

Backup Diensten

Bij online backup diensten of online backup software praten we over het echt maken van backups. dit kan fysiek en online in de cloud:

Definitie fysieke backup: Een bestand, status of situatie kopiëren naar een andere locatie of gegevensdragers wat vervolgens weer gebruikt kan worden na een mogelijke beschadiging van het origineel.

Definitie online backup: Een bestand, status of situatie kopiëren of gekopieerd hebben naar een andere online locatie, veelal in de cloud. Na beschadiging of verlies van documenten kan de backup weer worden teruggezet uit de cloud.

Over het algemeen zijn online backup diensten in tegenstelling tot cloud storage niet ingericht om gezamenlijk aan bestanden te werken, hiervoor dient echt een online harde schijf of online opslag gebruikte te worden. De online backup is echter ideaal om jezelf ervan te verzekeren dat van de belangrijkste bestanden en mappen dagelijks een actuele backup wordt gemaakt die op een geheel andere locatie wordt opgeslagen en bewaard.

  • Beste Online Backup diensten voor NL klanten
  • We kijken uit naar je ideeën

    Laat een reactie achter

    Backupvergelijker.nl
    Logo