Sinds mei 2013 heb ik een nieuwe telefoon, de Nokia Lumia 620, met daarop Windows Phone 8. Hoewel eigenlijk alles aan dit besturingssysteem mij aanspreekt (maps, foto’s en snelheid) richt ik mij nu even op de online backup mogelijkheden die Windows Phone 8 standaard aanbiedt.

Onder instellingen>backup kunnen 3 onderdelen worden ingeschakeld voor de automatische backup. Allereerst de applijst & instellingen, hier worden apps en configuraties opgeslagen, dit gebeurt automatisch maar kan ook elk moment van actuele backup worden voorzien.

Het tweede onderdeel is SMS berichten. Hieronder vallen volgens Windows ook chat en Facebook berichten. Voor alle soorten berichten kan per type worden aangegeven of er wel of niet een online backup van gemaakt dient te worden.

Het derde onderdeel is foto’s waaronder voor het gemak ook gelijk video valt. Voor zowel foto’s als video’s zijn telkens 3 mogelijke backup instellingen: Niet uploaden / Goede Kwaliteit / Beste kwaliteit. Standaard staat de backup voor foto’s op Goede kwaliteit wat neerkomt op een resolutie van 1277*717 pixels (ongeveer 250kb). Bij video’s staat de automatische backup naar de Skydrive standaard uitgeschakeld. Microsoft heeft tevens bepaald dat dit enkel mogelijk is bij een wi-fi verbinding. Dit is enigszins een beperking maar zal veel gebruikers enorm schelen in hun dataverbruik.