Alles over Online Backups en Cloud Opslag voor Nederlandse gebruikers. Oa. Reviews van iCloud, OneDrive & Livedrive

Online Backup als Particulier

Simpel en duidelijk: Welke diensten moet je overwegen als je een online backup als particulier wilt realiseren. Wat is betaalbaar,

Er zijn direct 3 vragen relevant

  • Wat wil je als particulier backuppen?
  • Ben je op zoek naar geavanceerde technologie?
  • Wil je weinig betalen? (niet super easy om heel weinig op dit vlak te betalen, pCloud heeft met interessante kortingen wel de beste kaarten op dit vlak, moet je wel even kijken wat er op dit moment geldig is)
Even de juiste deur pakken naar de meest geschikte backup providers voor particulieren in NL.

Dit is wat je moet doen per backup

WIl je relatief kleine dingen als foto’s backuppen of een whatsapp chat backuppen? Dan is dit vaak snel en eenvoudig te doen via de gebruikelijke diensten als iCloud (iOs) en Google Drive (Android). Mits je niet over de gratis ruimte of 100GB gaat. Dan gaan deze prijzen namelijk wel wat hoog worden in verhouding tot de concurrentie. Als je alles gratis bij elkaar wilt schrapen voor kleine opslag dan kan je ook ons artikel lezen over gratis opslagdiensten.

Wil je veel backuppen maar heb je geen oneindige ruimte nodig? Dus bijvoorbeeld een harde schijf van 500Gb of iets dergelijks? Dan kan je het beste een dienst als Strato HiDrive, pCloud of Porton overwegen, dan heb je ook Europese bedrijven te pakken, voldoe je aan regelgeving en kan je voor aantrekkelijke tarieven grote opslag kwijt.

Wil je een volledige iPhone met bergen foto’s (1TB+), hele computer of veel bestanden backuppen? Dan moet je een ongelimiteerde backup dienst zoeken. Op dit vlak zijn er eigenlijk maar twee alternatieven: Livedrive of Backblaze. Althans er zijn meer diensten die OK zijn, maar dit zijn wel de aantrekkelijke diensten van dit moment.

Zie hier onze algemene backup top 5, deze is ook zeer relevant als backup optie voor particulieren.

Top 5 Particuliere Online Backup Diensten

Backup Specialist
Backblaze Logo

1. Backblaze: Backup Specialist

Sinds kort biedt Backblaze ook Cloud Opslag aan, maar Backblaze is verreweg het bekendste van hun Backup diensten.

ongelimiteerde Backup
Encrypted Backup (zeer veilig)
Offsite Backups (extra fysieke locatie)

Bekijk ook onze: Backblaze Review
★★★★★
Cloud Opslag Combi
pcloud logo

2. pCloud Backup Diensten

De backup is een nieuwe dienst van pCloud. Je kunt hier zowel mobieltjes, desktops als andere third party software op aansluiten.

Na het aanmaken van een account bij pCloud heb je met één installatie backups draaien.

Bekijk ook onze: pCloud Review
★★★★★
Nederlandse Private Cloud
Porton Logo Nieuw

3. Porton Private Cloud Opslag

Als je behoefte hebt aan automatische backups en synchronaisatie met native apps van een 100% Nederlandse partij, dan is het databunker van Porton de logische keuze.

Zeer snelle verbinding & servers,

Bekijk ook onze: Porton Review
★★★★★
Zo goedkoop mogelijk
HiDrive Logo

4. Strato HiDrive Backups

Strato heeft met HiDrive een goed product voor consumenten in handen. Je vindt er 4 verschillende pakketten voor 4 tyoe consumenten. Wij zouden bij backup diensten minimaal voor de 1 TB optie gaan. Dat is toch wel wat je tegenwoordig nodig hebt voor een goede desktop backup.

Zie via deze screenshot hoe de Backup Software van HiDrive er in de praktijk uitziet.

Bekijk ook onze: Strato HiDrive Review
★★★★★
Onbeperkte Opslag
livedrive

5. LiveDrive Cloud Storage

Livedrive kun je gratis uitproberen waarna je voor een redelijk tarief vrijwel onbeperkt aan de slag kunt. LiveDrive wordt veel gebruikt door Android en iOS gebruikers vanwege de native apps en functionaliteiten.

Bekijk ook onze: LiveDrive Review
★★★★★

Conclusie wat moet je als Particulier als backup hebben?

Als je niet volledig gratis wilt gaan en wel wat wilt betalen ligt het echt aan wat je nodig hebt. Het mooie is dat je dit ook kan combineren: Bij vrijwel al deze partijen kan je gratis aan de slag gaan, dus ga wat accountjes aanmaken en zie zelf welke dienst het beste aansluit bij jouw particuliere behoeftes!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Backupvergelijker.nl
Logo