Alles over Online Backups en Cloud Opslag voor Nederlandse gebruikers. Oa. Reviews van iCloud, OneDrive & Livedrive

Norton Backup Review

Norton zal bij de meesten bekend staan als antivirus programma. Dit is dan ook het eerste waar moeder bedrijf Symantec in 1990 mee naar buiten kwam. Symantec lanceerde toen eerst nog Symantec Antivirus maar nam kort daarna Peter Norton Computing over waarna Norton Antivirus de nieuwe naam werd.

De link tussen computer beveiliging en computer backup is vervolgens snel gemaakt. Symantec heeft naast Norton Online Backup ook producten als Norton 360, NetBackup en Protection Suite waaronder ook backup functies vallen. Het lijkt erop dat Symantec probeert deze functies zoveel mogelijk in één veiligheids pakket te verkopen. Dit lijkt geen gek idee maar aangezien voorlopig ook Norton Online Backup los te verkrijgen is kijken we in deze recensie enkel daarna.

Overzicht Voor-/Nadelen

 vink-button 5 computers onder 1 Backup account
 vink-button Te weinig opslagruimte (25GB), extra bijkopen erg duur.
 vink-button Veel negatieve ervaringen met Support

Direct naar Norton

25 GB voor €39,99

De kennismaking met Norton Online Backup zal voor veel mensen onaangenaam zijn, zo wordt de software vaak voorgeinstalleerd op een nieuwe windows pc of laptop. Via Windows 8 op een Acer laptop krijg je gelijk de 30 dagen gratis proefperiode voorgeschoteld. Aangezien alleen de eerste 30 dagen gratis zijn is het handig de prijzen daarna ook te weten, deze worden echter niet genoemd. Zelfs niet na het doorklikken naar ‘meer informatie’. Een bezoekje aan de algemene Norton website maakt duidelijk dat het standaard tarief €49,99 is (momenteel €39,99 voor nieuwe klanten). Een erg scherpe prijs voor een gerenomeerd bedrijf. Een groot voordeel van Norton Online Backup is daarbij ook dat er tot maximaal 5 computers aan één account kunnen worden gekoppeld, iets wat bij veel alternatieven als extra wordt gezien.

Echter met 5 computers onder 1 account heb je snel veel opslagruimte nodig en dit is dan weer het meest zwakke punt van het Norton aanbod. Er zit slechts 25 GB aan online schijfruimte bij het backup pakket en extra opslagruimte bijkopen kost al $49,99 voor slechts 10GB. Wie dus zijn complete harde schijf van een backup wil voorzien en minimaal een paar honderd GB nodig heeft is erg duur uit bij Norton. Wie aan 25 GB genoeg heeft kan voor een goede prijs bij Norton terecht.

Conclusie

In de meest recente versie van de Norton Backup dienst zijn enkele belangrijke features toegevoegd die tot voor kort ontbraken. Zo is het nu mogelijk om bestanden die in de backup zitten met een link te delen met anderen. Tevens worden ook bestanden die in gebruik zijn nu gekopieerd naar de backup.

We hebben nog géén gebruikerservaringen via Backupvergelijker.nl binnen gekregen maar zien 2 negatieve ervaringen op Cnet en 99 (overwegend negatieve) ervaringen op Amazon. Met name de support moet het regelmatig ontgelden maar ook het terugzetten van de backup gaat niet vlekkeloos en de software is het algemeen vertraagd de computer.

Samenvattend is Norton Online Backup een gemiddeld product. De prijs is in eerste instantie scherp maar loopt te hard op als je extra opslagruimte nodig hebt (die kans is groot). De mogelijkheden zijn prima maar niet bovengemiddeld en daarbij zijn er tot op heden overwegend negatieve ervaringen. Daarmee is het wat ons betreft geen aanrader. Wil je jouw ervaring delen dan kan dat hier onder deze recensie, alvast bedankt!

Norton Backup Review
Norton Backup Review
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Backupvergelijker.nl
Logo