Maandagmiddag heeft het online backup bedrijf BOX wederom een stap gezet richting een beurgang van het bedrijf. Uit de IPO aanvraag blijkt dat BOX op zoek gaat naar $250 miljoen bij deze beursgang.

BOX is een online backup dienst met naar eigen zeggen 25 miljoen geregistreerde klanten en 34 duizend betalende bedrijven. Dat met name deze betalende bedrijven belangrijk zijn voor BOX blijkt ook uit de verklaring dat 40% van de Fortune500 bedrijven een betalende klant is. Hiermee richten ze zich echt op de grote organisaties. Met deze klanten is over 2013 een omzet van $124 miljoen behaald. Dit klinkt wellicht indrukwekkend maar daar stond dan wel een verlies van $168 miljoen tegenover. Bij de ingediende documenten spreekt het bedrijf gelijk ook de verwachting uit voorlopig geen winst te maken. Het bedrijf geeft namelijk meer uit aan marketing dan dat het omzet. De beursgang lijkt dan ook bittere noodzaak. Met de huidige verliezen is binnen één jaar het geld op, daarbij is het huidige klimaat op de beurzen wereldwijd positief voor IT bedrijven.

Het bedrijf werd in 2005 opgericht door de huidige CEO Aaron Levie. Levie heeft echter nog maar 4,1% van de aandelen, het grootste deel van de aandelen is in handen van Venture Capitalist Draper Fisher Jurvetson met 25,5%. Wat er precies met de aandelen gaat gebeuren is tot op heden nog onduidelijk. In totaal heeft BOX voor deze beursgang al $414 miljoen aan investeringen opgehaald.

Naast BOX is het de verwachting dat het concurrerende cloud bedrijf Dropbox ook in 2014 haar beursgang zal maken. We zijn benieuwd in hoeverre beleggers enthousiast worden van dit aanbod.

Bron: www.forbes.com