De iCloud van Apple is een prima product met een goede gebruikerservaring en gemakkelijke toegang. Helaas brengt dit gemak sommige gebruikers grote problemen. De massale hack van de iCloud foto’s waaronder de persoonlijke foto’s van veel bekendheden wereldwijd vraagt om een grondige evaluatie. Indien de iCloud niet de optimale keuze is voor (zeer) persoonlijke bestanden zijn er gelukkig prima alternatieven voor Apple gebruikers die op alle MAC apparaten goed werken.

2 Voordelen Specialist:

#1 Focus

Keten is zo sterk als de zwakste schakel, bij specialistische online opslag bedrijven is er een veel scherpere focus op veilige opslag. Grote bedrijven als Google, Microsoft en Apple laten tal van (klant)belangen meespelen.

#2 Snelheid

Specialistische backup en opslag bedrijven zijn sneller in het doorvoeren van beveiligings updates.

Hieronder staan drie goede iCloud alternatieven waarmee je voldoende online opslag in huis haalt om tal van foto’s en video’s tegen een scherpe prijs online op te slaan in zwaar beveiligde datacenters.

Strato HiDrive

In Europa de aanbieder van webhosting en online opslag. De pakketten zijn gemakkelijk uit te breiden van erg klein, 20 GB, tot aan maximaal 5 TB. HiDrive van Strato werkt via Apps, via FTP, via de Browser en zelfs als netwerkschijf. Het bedrijf is in Duitsland gevestigd en ontvangt elk jaar de TÜV-certificaat ISO 27001 ter bevestiging van de veiligheid.

20 – 5.000 GB online opslagruimte

Vanaf €3,50 per maand

KPN Online Backup

Wie op zoek is naar een Nederlands alternatief voor de iCloud kan niet echt om KPN heen. KPN Backup is de grootste en volgens velen ook wel de beste online opslag aanbieder van ons land (er zijn dan ook niet erg veel concurenten). Voor een laag tarief van €6,- per maand haal je hiermee een onbeperkte online opslag in huis.Werkt op de MAC vanaf OS-X 10.6.

Apple minimaal OS-X 10.6 Processor Intel Pentium III of hoger

Vanaf €6,00 per maand

SugarSync

Bij Sugarsync kun je vanaf 60 GB tot maximaal 1.000 GB aan online opslagruimte gebruiken. Er is vervolgens een iOS app beschikbaar en de focus van deze opslag aanbieder ligt op syncronisatie en snelle toegang.

60 – 1.000 GB

vanaf $7.49 per maand