Alles over Online Backups en Cloud Opslag voor Nederlandse gebruikers. Oa. Reviews van iCloud, OneDrive & Livedrive

Nederlandse LiveDrive Resellers

UPDATE 2021: Veel resellers zijn gestopt

LiveDrive heeft de voorwaarden voor resellers aangepast waardoor het een stuk minder gunstig voor hen is geworden. Waar er een paar jaar terug nog resellers bijkwamen zijn er nu veel weer gestopt. Wij waren in 2013 al sceptisch over het nut van een reseller verkiezen boven de leverancier zelf. We waarschuwen bij deze nogmaals goed na te denken en onderzoek te doen alvorens met een reseller in zee te gaan.

Nederlandse backup bedrijven schieten als paddenstoelen uit de grond. Maar net als bij webhosting bedrijven is het goed om te controleren in hoeverre deze diensten echt Nederlands zijn. Er zijn namelijk veel bedrijven die als reseller werken voor een Amerikaans of Engels backup bedrijf. In dit geval vergelijken we drie ‘Nederlandse’ resellers van het Engelse LiveDrive.

Reseller 1: LiveSchijf

Update 19 augustus 2016:
Liveschijf gaat door, zij werken de voortzetting van hun activiteiten in samenwerking met een nieuwe partner. 

De reseller liveschijf draait er met deze bedrijfsnaam niet om heen. Ze verkopen in Nederland de diensten van Livedrive tegen lagere tarieven dan Livedrive zelf. Dit klopt inderdaad, waar je bij LiveDrive terecht kan vanaf €4,- per maand kan dit bij het Nederlandse Liveschijf vanaf €3,49 per maand (€41,90 per jaar). Verder zijn de details van de pakketten net iets anders samengesteld en kun je met iDeal betalen. Er is géén Nederlandse ondersteuning die telefonisch bereikt kan worden.

liveschijf.com
Handelsnaam van Wim Schimmel Beheer B.V., gevestigd te Driebergen-Rijsenburg, KVK: 30161302

Reseller 2: Anatra

Update 19 augustus 2016:
Anatra lijkt door te gaan, echter is er al bijna een jaar niet op Facebook gepost, zie www.facebook.com/anatra/ en zien we bij kiyoh al 200 dagen géén nieuwe klantervaring, zie: www.kiyoh.nl/anatra/

De website van Anatra komt als reseller in eerste instantie wat minder goed over. Zo is het minder duidelijk dat dit een reseller betreft. Ook is de website niet optimaal aangezien de privacy verklaring in het Engels is en de Algemene voorwaarden nog een BTW percentage van 19% noemen. Ook is het net als bij Liveschijf niet mogelijk deze reseller telefonisch te benaderen. De prijs is wel laag aangezien een onbeperkt online backup pakket slechts €2,85 per maand (€35,40 per jaar) kost.

Handelsnaam van Ninzer, gevestigd te Lelystad, KVK: 34356126

Reseller 3: SaveDrive

Update 19 augustus 2016: Gestopt

Ook Savedrive draait er niet om héén de diensten van LiveDrive te gebruiken. De belangrijkste vraag in de Helpdesk is zelfs: ‘waarom zie ik Livedrive staan?’. Met slechts €30,- per jaar is dit een erg scherpe backup aanbieder. Net als de twee andere resellers is er géén telefoonnummer te vinden, support moet via een ticket worden aangevraagd.

http://www.savedrive.nl

Handelsnaam van DHB software, gevestigd te Amstelveen, KVK: 34129495

Reseller 4: Mijnbackuponline.net

Update 19 augustus 2016: Gestopt

Mijnbackuponline.net is onderdeel van Datastore BV en is tevens een reseller van LiveDrive.  Het wordt niet overduidelijk genoemd maar aan het productaanbod is gelijk te zien dat dit een Livedrive reseller betreft. Uiteindelijk wordt in de algemene voorwaarden wel duidelijk vermeldt dat Datastore “niet aansprakelijk is voor eventuele schade”. Verder rekent deze reseller €2,42 per maand oftewel €29,- per jaar. Ook wat betreft ondersteuning biedt Mijnbackuponline weinig extra, er is enkel online ondersteuning en de live support chat is op moment van schrijven (14:00 ’s middags) offline.

http://www.mijnbackuponline.net

Handelsnaam van Datastore B.V. gevestigd te Rotterdam, KVK: 59114002

Reseller 5: Clouddrive

Update 19 augustus 2016: Limieten Livedrive pakketten van 500 GB, alternatief van Jottacloud met onbeperkte backup.

Clouddrive is een backup projectje van IT dienstverlener Lion Systems. Het is prettig om te zien dat deze Livedrive Reseller er niet omheen draait dat zij Livedrive Reseller zijn. Er staat gelijk duidelijk powered by Livedrive in de header. Het basis backup pakket via Clouddrive kost €3,95 per maand of €42,50 per jaar. Deze reseller doet ook maar weinig aan support, er is een email adres beschikbaar. We zien ook wel een telefoonnummer staan maar deze is alleen bestemd voor de administratie.

http://www.clouddrive.nl

Handelsnaam van Lion Systems, gevestigd te Zoetermeer, KVK: 56808585

Reseller 6: Mijnonlinebackup.eu

Update 19 augustus 2016: Limieten vanaf 256 GB.

Deze 6e Livedrive Reseller lijkt wellicht op de mijnbackuponline.net maar is toch net even anders, behalve dan het feit dat het product wat ze verkopen weer 100% identiek is. Mijnonlinebackup.eu is een initiatief van Bottermedia en is tot nu toe wel de goedkoopste LiveDrive reseller die we zijn tegengekomen. Je kunt al online backup bestellen vanaf €1,99 per maand. Wederom is het vrij ver zoeken (tot in de algemene voorwaarden) om te verifieren dat dit een LiveDrive reseller betreft. Behalve dat deze het goedkoopste livedrive pakket verkoopt zien we ook hier weinig toegevoegde waarde om voor een reseller te kiezen in plaats van het origineel: Livedrive.

http://mijnonlinebackup.eu

Handelsnaam van Bottermedia, gevestigd te Hoorn, KVK: 37164553

Conclusie: Doen of Niet doen?

Dat deze Nederlandse bedrijfjes een reseller zijn van LiveDrive is op zich natuurlijk prima. Wat echter opvalt is dat ze echter weinig toevoegen aan de dienst. Een absolute meerwaarde zou bijvoorbeeld Nederlandstalige telefonische ondersteuning kunnen zijn. Maar géén van deze zes bedrijven biedt dit aan. Tevens geven ze weinig hulp bij installatie of tips voor een optimale configuratie. Het enige voordeel is eigenlijk een betaling via iDeal. Echter hiervoor creëer je een extra tussenlaag tussen jezelf en de uiteindelijke dienstverlener, LiveDrive. Niet  echt de moeite waard dus. Is deze dienst wel wat je zoekt qua specificaties dan raden we aan direct naar LiveDrive te gaan. Indien je met name een Nederlandstalige dienst zoekt kun je beter een dienst als KPN Backup of Argeweb nemen.

Bijgewerkt op 19 augustus 2016

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Backupvergelijker.nl
Logo