Alles over Online Backups en Cloud Opslag voor Nederlandse gebruikers. Oa. Reviews van iCloud, OneDrive & Livedrive

Mega Review

Mega is alleen al voor de gratis beschikbare 20 GB een briljante cloud storage provider en zeker het overwegen waard.

Mega.io is simpelweg dé gratis cloud opslag partij van dit moment, niemand geeft gratis 20GB web, de betaalde abonnement zijn ook nog eens scherp en zeer interessant.

Mega.nz (of Mega.io, ze gebruiken beide domeinen) is alom bekend vanwege grote gebeurtenissen rondom rechtszaken en privacy zo’n 5 tot 20 jaar geleden[1]Mega Wikipedia (kijk naar het gedeelte: History). Sinds die tijd is de dienst tot een gigantische cloud opslag en backup reus gegroeid. Nu al met meer dan 230 miljoen kanten!

Voor- en Nadelen van Mega.nz of Mega.io

Positieve Eigenschappen
  • 20 GB Gratis. Meer en makkelijker te bereiken dan alle andere partijen.
  • Registreren en beginnen bij Mega is zo ontzettend makkelijk en eenvoudig. Echt seconde werk.
  • De basis beveiliging van Mega is zeer sterk, volledige encryptie is de basis.
  • Je kan snel nog meer opslag scoren door in jouw mega account te klikken op ‘desktop applicatie installeren’ en mobiele applicatie installeren. Dan zit je alweer op 30 GB gratis.
Negatieve Eigenschappen
  • De betaalde abonnementen zijn redelijk duur, ze zitten ongeveer in tussen de grote allerduurste partijen (iCloud en OneDrive en de goedkopere spelers als pCloud.)
  • De gebruikerservaringen zijn niet altijd positief. Dit heeft wel altijd te maken met voorwaarden rondom de gratis accounts. Dat deze bijvoorbeeld verwijdert worden als de accounts lang inactief zijn.

Op zoek naar een alternatief? Mega is te vergelijken met pCloud en in nederland: Porton.

Een belangrijk onderwerp: Wat kost dat?

De kosten van Mega.io

Het leuke van Mega is dat de prijzen in Euro de basis zijn voor alle prijzen, mede doordat veel Europeanen klant zijn bij Mega. Er zijn wat kortingen te behalen overigens als je per jaar factureert. Kortingen van wel 16% overigens. Dus dat is wel echt een aanrader!

Prijzen van Mega in Nederland:

  • Tot 20GB: Gratis
  • Prijzen tot 2 TB: € 99,99 per jaar
  • Prijzen tot 8 TB: € 199,99 per jaar

Bij Mega kan je nog veel verder gaan dan de reguliere opslag mogelijkheden, zelfs opslag van 16TB is mogelijk en nog betaalbaar ook.

Mega als backup dienst

Als je klikt op ‘settings’ binnen de Mega applicatie en klik dan op ‘Syncs’ dan kan je een folder van jouw eigen PC of App koppelen aan Mega. Mega maakt vervolgens een volledige backup van deze folder, als er iets wijzigt neemt de backup dienst dit vervolgens mee.

Relevante blogs over backups en cloud storage

Mega.io nieuws en updates
Blog Gratis Cloud Opslag – 155GB Gratis

Gratis Cloud Opslag – 155GB Gratis

Het is vrij eenvoudig om veel gratis cloudopslag te verkrijgen door je bestanden te verdelen over meerdere cloudopslagdiensten. Dit is ideaal voor …

Veelgestelde Vragen

Veelgestelde vragen over MEGA reviews en diensten

Kan je MEGA wel vertrouwen na al die spannende verhalen?

230 Miljoen klanten zijn je voorgegaan en er zijn veel meer positieve ervaringen dan negatieve. \Al die spannende verhalen rondom Mega zijn ook wel interessant geweest: Altijd werd er namelijk gekozen voor de consumenten en de klant en de rechtszaken waren juist tegen regeringen.

Is het MEGA.NZ of MEGA.IO?

MEGA heeft zelf aangegeven ook voor een .io gekozen te hebben omdat Google moeite heeft om het .nz domein wereldwijd te indexeren. Dat is de reden waarom Mega twee domeinnamen heeft en dus hanteert.

Bronnen

Bronnen
1 Mega Wikipedia (kijk naar het gedeelte: History

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Backupvergelijker.nl
Logo