Alles over Online Backups en Cloud Opslag voor Nederlandse gebruikers. Oa. Reviews van iCloud, OneDrive & Livedrive

LiveSchijf Review

Ongelimiteerde Opslagcapaciteit met Nederlandse klantenservice. Daar heb je er niet veel van!

LiveSchijf is een leverancier van ongelimiteerde online backup diensten. Waar het bedrijf in het begin actief was als reseller van LiveDrive, is sinds 2016 een nieuwe weg ingeslagen door een samenwerking met Jottacloud.

Voor- en Nadelen van LiveSchijf

Wanneer kies je voor LiveSchijf?
Voordelen LiveSchijf
  • Ongelimiteerde opslag capaciteit + Nederlandse klantenservice is tot zover wij weten uniek.
  • 5GB Gratis proef account (Al is dit voor een backup dienst niet super nuttig)
  • Opslag in Noorwegen, wat bekend is om zeer strenge privacy wetgeving.
  • Over het algemeen goede recensies, overigens ook niet ‘uitmuntend’ maar als je alle recensies erbij pakt is de huidgie tendens wel zeer positief.
  • Veilig opslaan, synchroniseren en delen van je bestanden.
Nadelen LiveSchijf
  • Liveschijf is geen prijsvechter, toch is de dienst niet veel duurder dan andere ongelimiteerde concurrenten als Livedrive en Backblaze.
  • Onbeperkt heeft altijd ‘ergens’ limieten. Dat is in de praktijk bij alle onbeperkte diensten zo. Bij 5TB (dat is overigens veel ruimte en in de praktijk voor 90% van de gebruikers meer dan genoeg) zou de upload verminderd[1]Kiyoh Ratings worden. Voor super heavy users zou je dus ook een andere (10x duurdere) dienst moeten overwegen.

Op zoek naar een alternatief? LiveSchijf is vooral met backblaze te vergelijken.

Een belangrijk onderwerp: wat kost dat?

De kosten van LiveSchijf

De prijs voor de diensten van LiveSchijf is duidelijk en overzichtelijk: € 99,- voor onbeperkte backup ruimte voor één persoon. De familie accounts en zakelijke accounts lijken in onze ogen niet heel veel extra voordeel te bieden. Wel als je heel veel accounts nodig hebt en een zakelijke oplossing zoekt.

Prijzen van LiveSchijf in Nederland

  • Tot 5GB: Gratis
  • Onbeperkte prijs: € 8,25 per maand

Een familie account kost € 129 per jaar en is een optie als je voor meerdere personen direct een backup oplossing zoekt. Deze dienst draait met een opslag van 5 TB in totaal. Let op het gaat hier om TB, niet om GB.

Bezoek: Liveschijf

LiveSchijf als backup dienst

Via de desktop software kan je de backups volledig automatisch laten uitvoeren. Met daarbij een herstelmogelijkheid voor als er verkeerde backups online gezet worden. Je wil voorkomen dat je een back up met virus of malware en al terugzet en je dan niets meer met jouw backup kan doen. Dit wordt opgelost door de 30 dagen herstel functie.

De backups bij LiveSchijf zijn geautomatiseerd en synchroniseren dus je back up is altijd up to date. Verder is de Nederlandse support erg prettig als je dan toch een keer vast loopt.

Via de Jotta app kun je ook met mobiele devices bij je backups.

Relevante updates waarin LiveSchijf genoemd wordt!

LiveSchijf nieuws en updates
Blog Overzicht Cloud Storage bedrijven die actief zijn in Nederland

Overzicht Cloud Storage bedrijven die actief zijn in Nederland

Het werd eens tijd om alle mogelijke opties op een rij te zetten voor Cloud Storage in Nederland. Sommige bedrijven richten zich meer op zakelijke …

Veelgestelde Vragen

Veelgestelde vragen over LiveSchijf.

Waar staan de servers van LiveSchijf?

De Jottacloud (waar LiveSchijf dus onder valt) gebruikt twee zeer moderne server locaties, waarvan één in Olso en de andere in de buurt van Stavanger. Beide dus wel in Noorwegen.

Waarom niet direct zaken doen met Jottacloud?

Omdat LiveSchijf nog net iets goedkoper is[2]Jottacloud Pricing en je er gratis Nederlandse support bij krijgt. Eigenlijk is dat dus een no-brainer. Voornamelijk die Nederlandse support is gewoon zeer interessant.

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Backupvergelijker.nl
Logo