Alles over Online Backups en Cloud Opslag voor Nederlandse gebruikers. Oa. Reviews van iCloud, OneDrive & Livedrive

LiveDrive Review

LiveDrive is al sinds begin deze eeuw een aanbieder van online backups, het kernproduct is een onbeperkte cloudopslag van back-ups. Je koppelt dan jouw PC, Mac of Iphone (device) aan LiveDrive Backups waarna LiveDrive via een goed functionerende App jouw backup realiseert.

Voor- en Nadelen van LiveDrive

Voordelen LiveDrive
 • De diensten van de LiveDrive zijn de basis van tientallen Nederlandse Subleveranciers die weer ‘via’ Livedrive werkten in het verleden. mede hierdoor is Livedrive is al vele jaren de motor achter honderdduizenden en backups wereldwijd en dus ook veel groter in Nederland dan gedacht.
Nadelen LiveDrive
 • Site lijkt wat outdated in verhouding tot de concurrentie met standaard stockphoto’s. Kan wel een mooier jasje omheen.
 • Grote focus op Backups en daardoor wellicht ook minder geschikt als Cloud opslag.
 • Weinig keuze in pakketten, de NAS uitbreiding kost overigens ook 6 euro per maand extra. (kan je ook als voordeel zien)

Livedrive raden wij op dit moment af, wij zouden eerder voor een Backblaze gaan

Livedrive is op dit moment een matige speler op het vlak van automatische backups. De dienst is het krachtigste op het vlak van ongelimiteerde backups. Ideaal dus voor kleine of middelgrote bedrijven die veel werken met bestanden, foto’s en en digitale bestanden.

Wist je dat veel Nederlandse aanbieders uiteindelijk draaien op LiveDrive software? Als een soort van sublicentie? Ooit was LiveDrive de motor achter tientallen kleine backup partijen, die kleine backup diensten bestaan nu veelal niet meer.

De kosten van deze opslag en backup leverancier

De kosten van LiveDrive

Bij LiveDrive heb je niet veel keuze, er zijn drie mogelijkheden:

 • Backup dienst: € 7,99
 • Briefcase: € 10,99
 • Pro Suite: € 17,99

En daarbij kan je NAS aan of uitzetten voor € 6 extra per maand (Op een NAS zit veelal meer opslag)

Backup vs Briefcase

De keuze voor kleine gebruikers is met name tussen de backup software en het briefcase product. Het tweede pakket noemt LiveDrive zelf de Briefcase, dit is te vergelijken met Dropbox. Hiermee krijg je tot 2TB (2.048 GB) aan schijfruimte en wordt dit continu gesynchroniseerd met al je apparaten (denk aan tablet/telefoon/laptop en desktop). Deze briefcase kost €10,99 per maand.

LiveDrive BackupLiveDrive Briefcase
Automatische backup van je hele computerToegang met Mobiel / PC / MAC
Backup heeft onbeperkte cloud opslagruimte
 Briefcase kan je gebruiken om op andere computers/tablets bestanden te bekijken/bewerken
 Briefcase kan gemakkelijk bestanden laten delen
€7,99 per maand€10.99 per maand

De LiveDrive Pro Suite Review

Tot slot is er nog het Pro Suite pakket. Hiermee kan tussen maximaal 5 PC’s worden gesynchroniseerd en komt 5 TB aan online opslagruimte. De kosten van dit allesomvattende pakket (enkel nodig voor erg zware thuisgebruikers) zijn €17,99 per maand.

Belangrijk om te weten bij de LiveDrive pakketten:

 • Alle pakketten kunnen 14 dagen gratis op proef worden genomen.
 • Er geldt standaard een 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie.

Zakelijk backup pakket

Voor de zakelijke gebruiker heeft LiveDrive nog grotere pakketten beschikbaar. Deze komen echter ook met een ander prijskaartje. Het express pakket is een kleiner zakelijk backup pakket voor maximaal 3 gebruikers en 2 TB opslagruimte. Grotere kantoren zullen echter al snel het standaard pakket nemen wat meer dan 10 gebruikers aan kan en ook een onbeperkte hoeveelheid opslag. Standaard is er 10 TB beschikbaar maar dit kan worden uitgebreid. Het prijskaartje voor dit grote zakelijke pakket is €110 per maand, de Business Express versie is voor € 35 per maand te bestellen.

Opvallend is dat de optie FTP toegang enkel beschikbaar is in het Standaard zakelijke pakket. Waarschijnlijk voor veel bedrijven een reden om niet de Business Express versie te nemen maar voor het duurdere Business Standard te kiezen.

Conclusie Livedrive Review

LiveDrive Conclusie

Over het geheel heeft LiveDrive als backup provider een zeer voordelig Onbeperkte online opslag aanbod, zowel het Backup als het Briefcase product beschikken over erg ruime specificaties tegen scherpe prijzen. Ze zijn hiermee zowel op prijs als op opslagruimte één van de beste aanbieders. Voor gebruikers die Engelse support geen probleem vinden is deze dienst zeker het overwegen waard. We zien de laatste tijd meer negatieve ervaringen met betrekking tot deze dienst, een terugkerende klacht is de langzame verbinding die ervoor zorgt dat een grote backup lang duurt om te uploaden en vervolgens ook om terug te zetten.

Relevante Blogs en Inhoudelijke Artikelen

Meer over LiveDrive
Blog Verschil iCloud en OneDrive

Verschil iCloud en OneDrive

iCloud is de cloudopslag van Apple, waar OneDrive de variant van Microsoft is. Het zal je overigens niet verbazen dat alle grote tech diensten wel …

Tags:

3 Opmerkingen
 1. LiveDrive is al eeuwen actief en ik zie ze weinig veranderen, weet niet of dit de leverancier van de toekomst gaat worden.

 2. Livedrive is een partij die je moet vermijden. Zoek maar naar reviews. Als je data wilt herstellen lukt dat maar deels. Je gaat bestanden kwijt raken. Meestal 25-30%. Er is daar wat mis en dat wil de supportafdeling niet verklaren. Ze houden je eeuwig aan het lijntje met ‘netwerkscans’ en verzoeken om het nog eens te proberen. Ondertussen proberen ze wel de maandelijkse kosten te innen.
  Niet doen, zoek wat beters, zoek wat goedkopers.

  • LiveDrive heeft inderdaad niet echt het momentum, ze hadden een goede positie in de markt, maar lijken al wat jaren redelijk stil te staan.

Laat een reactie achter

Backupvergelijker.nl
Logo