Alles over iCloud, Livedrive, Onedrive, Online Backups en Cloud Backups voor Nederlandse gebruikers

LiveDrive Review

[vc_row][vc_column][vc_separator][vc_empty_space][vc_column_text]

livedriveLiveDrive Backup Review 2021

LiveDrive is al sinds 2008 aan aanbieder van online backup, dit heeft ervoor gezorgd dat zij inmiddels een klantenbestand van meer dan 600.000 klanten wereldwijd bedienen. In plaats van een pure backup kopieer dienst is het de insteek van LiveDrive om klanten continu op een cloud drive te laten werken. Met deze virtuele harde schijf die wordt gehost in de cloud zijn klanten constant verzekerd van een recente backup.

Wist je dat veel Nederlandse aanbieders uiteindelijk draaien op LiveDrive software? Als een soort van sublicensie?

Eigenschappen LiveDrive

 • NAS-back-up (uitbreiding euro 6.00 per maand)
 • Toegang tot bestanden via mobiele & desktop-app
 • Verwijderde bestanden herstellen
 • 30 vorige versies van bestanden
 • Beveiliging op militair niveau
 • Grootste Amerikaanse Backup Partij

Backup dienst: €7,99

 • Officiële Website: LiveDrive (14 dagen gratis Trial)

Dus ondanks dat LiveDrive zichzelf niet zo graag als backup dienst ziet hebben ze wel de Computer Active Best Online Backup award gewonnen en kwamen ze in april 2012 als winnaar uit de PC Pro storage service test. Kortom twee zeer krachtige aanbevelingen voor deze ‘backup’ aanbieder.

De LiveDrive producten zijn erg eenvoudig. Allereerst kan er gekozen worden tussen thuisgebruik of zakelijk, home en business genoemd.

Backup voor Thuis

Het home pakket is al beschikbaar vanaf €6,00 per maand. Hiervoor krijg je een basis pakket voor 1 PC met onbeperkte opslagruimte. De keuze voor kleine gebruikers is met name tussen de backup software en het cloud drive product. Het tweede pakket noemt LiveDrive zelf de Briefcase, dit is te vergelijken met Dropbox. Hiermee krijg je tot 2TB (2.048 GB) aan schijfruimte en wordt dit continu gesynchroniseerd met al je apparaten (denk aan tablet/telefoon/laptop en desktop). Deze briefcase kost €10,00 per maand.

Het belangrijkste wat je moet weten over de verschillen tussen de twee pakketten (Backup & Briefcase) zijn:

LiveDrive Backup LiveDrive Briefcase
 • Automatische backup van je hele computer
 • Toegang met Mobiel / PC / MAC
 • Backup heeft onbeperkte cloud opslagruimte
 • Briefcase heeft 2 TB (2.048 GB) opslag limiet
 • Briefcase kan je gebruiken om op andere computers/tablets bestanden te bekijken/bewerken
 • Briefcase kan gemakkelijk bestanden laten delen
 €7,99 per maand €10,- per maand

Groot gebruikers

Tot slot is er de derde optie, het Pro Suite pakket. Hiermee kan tussen maximaal 5 PC’s worden gesynchroniseerd en komt 5 TB aan online opslagruimte. De kosten van dit allesomvattende pakket (enkel nodig voor erg zware thuisgebruikers) zijn €17,00 per maand.

Belangrijk om te weten bij de LiveDrive pakketten:

 • Alle pakketten kunnen 14 dagen gratis op proef worden genomen.
 • Er geldt standaard een 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie.

Zakelijk backup pakket

Voor de zakelijke gebruiker heeft LiveDrive nog grotere pakketten beschikbaar. Deze komen echter ook met een ander prijskaartje. Het express pakket is een kleiner zakelijk backup pakket voor maximaal 3 gebruikers en 2 TB opslagruimte. Grotere kantoren zullen echter al snel het standaard pakket nemen wat meer dan 10 gebruikers aan kan en ook een onbeperkte hoeveelheid opslag. Standaard is er 10 TB beschikbaar maar dit kan worden uitgebreid. Het prijskaartje voor dit grote zakelijke pakket is €110,00 per maand, de Business Express versie is voor €35,00  per maand te bestellen.

Opvallend is dat de optie FTP toegang enkel beschikbaar is in het Standaard zakelijke pakket. Waarschijnlijk voor veel bedrijven een reden om niet de Business Express versie te nemen maar voor het duurdere Business Standard te kiezen.

Conclusie Livedrive

Over het geheel heeft LiveDrive als backup provider een erg voordelig Onbeperkte online opslag aanbod, zowel het Backup als het Briefcase product beschikken over erg ruime specificaties tegen scherpe prijzen. Ze zijn hiermee zowel op prijs als op opslagruimte één van de beste aanbieders. Voor gebruikers die Engelse support geen probleem vinden is deze dienst zeker het overwegen waard. We zien de laatste tijd meer negatieve ervaringen met betrekking tot deze dienst, een terugkerende klacht is de langzame verbinding die ervoor zorgt dat een grote backup lang duurt om te uploaden en vervolgens ook om terug te zetten.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]

Online Backup Vergelijken
Logo