Klanten van KPN hebben vorige week een vervelend bericht ontvangen, het online backup abonnement wat voorheen jarenlang onbeperkte opslagruimte boodt bij KPN is niet meer langer beschikbaar. Dit geldt niet enkel voor nieuwe klanten maar ook voor de bestaande klanten.

Onderstaand bericht op Twitter laat zien wat de gevolgen hiervan voor gebruikers kunnen zijn. Het onbeperkte backup wordt omgezet in een €6- per 100 GB. Voor onderstaande klant op Twitter betekent dit vanaf nu een maandtarief van €210.

We hopen dat KPN klanten zoals Collin Ernst wel de mogelijkheid biedt om rustig over te stappen naar een concurrent ofwel langzaam de hoeveelheid data in de backup af te bouwen. Vooral de plotselinge verandering met weinig tot géén uitleg hierover van de kant van KPN is verwarrend. De 100 GB voor €6 is niet eens zo heel gek, hiermee zou €500 uitkomen op €30 per maand wat nog steeds voordeliger is dan aanbieders van Acronis backup software zoals Yourhosting en Backupruimte.

Toch lijkt vooral de manier waarop deze verandering heeft plaatsgevonden een klap in het gezicht van klanten die jarenlang gebruik maakten van deze KPN dienst.