Het duel tussen KPN en Strato is een klassieke wedstrijd Nederland-Duitsland. De Online Backup diensten die deze bedrijven aanbieden zijn gelijkwaardig en ook de bedrijven zelf hebben een en ander gemeen.

Zo hebben we hier te maken met grote bedrijven uit de telecom sector die niet backup als core-business hebben. Toch zijn zij hier inmiddels erg sterk in geworden. Strato is een van origine Duits bedrijf dat met name groot is in webhosting, domeinnamen en webwinkels. Het is dan ook de opeennagrootste hosting provider van Europa. KPN daarentegen is in Nederland erg groot in Telecom en biedt haar online backup aan op basis van de software van IASO (tevens een Nederlands bedrijf).

Product Details

Ook wat betreft backup specificaties zijn KPN en Strato aan elkaar gewaagd. Beide bieden een ruim online backup pakket aan tegen een nagenoeg gelijke prijs. Als we een keuze moeten maken geven we de voorkeur aan KPN. Zij hebben twee troeven in de vorm van onbeperkte opslagruimte (bij Strato moet je meer betalen voor meer dan 100GB) en daarbij gebruik van Nederlandse datacenters. Strato zet hier dan wel de geweldige optie file-sharing tegen over waarmee je alle bestanden door middel van een link kunt delen. Echter weegt dit niet op tegen de voordelen van KPN.

KPN Strato
Opslagruimte Onbeperkt 100 GB
Dataverkeer Onbeperkt Onbeperkt
Gebruikers 1 1
Contract 1 jaar 1 jaar
Datacenters Nederland Duitsland
Beveiligingstandaard ISO 27001 ISO 27001
Encryptie AES 128 SSL 256
Klantenservice 0800-0403 0800-0220910
Installatiekosten € 0 € 4,93
Prijs per maand € 7,26 €7,-
Korting/Actie 1e 3 maanden €3,- 1e 6 maanden €0,-
Recensie KPN Recensie Strato Recensie

Gebruikerservaringen

Over de klantervaringen van Strato Backup kunnen we niet veel zeggen aangezien er nog weinig ervaringen op onze website zijn gedeeld. KPN heeft daarentegen tot nu toe vooral tevreden klanten als we de ervaring op de KPN Recensie bekijken. Op andere websites zien we dat de webhosting van strato niet altijd goed wordt gewaardeerd (site 1 en site 2).

Dit zegt natuurlijk weinig over de kwaliteit van het backup product maar het zegt wel iets over de klantenservice van het bedrijf in zijn algemeen.

Conclusie: Wint Nederland?

Als we het totaal vergelijken concluderen we ten eerste dat beide een erg degelijke dienst aanbieden tegen een eerlijke prijs. En hoewel Strato iets goedkoper is blijft KPN in onze ogen net de betere keuze. Met name het aspect onbeperkte opslagruimte is een groot pluspunt, hierdoor hoef je je geen zorgen te maken of al je bestanden nog wel in de backup ‘passen’ en ben je onbeperkt beveiligd tegen bestandsverlies. Dit is tenslotte waar je een backup dienst voor neemt en daarom is KPN de winnaar in deze Nederland-Duitsland klassieker!