Alles over Online Backups en Cloud Opslag voor Nederlandse gebruikers. Oa. Reviews van iCloud, OneDrive & Livedrive

KPN of Strato als Online Backup Dienst?

Dit artikel is oorspronkelijk uit 2014, wij gaan hier het komende jaar een nieuwe review over schrijven maar op dit moment ( 2021 ) is er geen enkele dienst zo slecht als de Backup dienst en vooral ook de communicatie rondom de backup dienst van KPN. Zie hier bijv. onze KPN review voor meer informatie.

Dus op dit moment is Strato volgens ons zeker een betere optie dan KPN en in 2022 volgt er een nieuwe up-to-date analyse van deze twee partijen.

Het duel tussen KPN en Strato is een klassieke wedstrijd Nederland-Duitsland. De Online Backup diensten die deze bedrijven aanbieden zijn gelijkwaardig en ook de bedrijven zelf hebben een en ander gemeen.

Zo hebben we hier te maken met grote bedrijven uit de telecom sector die niet backup als core-business hebben. Toch zijn zij hier inmiddels erg sterk in geworden. Strato is een van origine Duits bedrijf dat met name groot is in webhosting, domeinnamen en webwinkels. Het is dan ook de opeennagrootste hosting provider van Europa. KPN daarentegen is in Nederland erg groot in Telecom en biedt haar online backup aan op basis van de software van IASO (tevens een Nederlands bedrijf).

Product Details

Ook wat betreft backup specificaties zijn KPN en Strato aan elkaar gewaagd. Beide bieden een ruim online backup pakket aan tegen een nagenoeg gelijke prijs. Als we een keuze moeten maken geven we de voorkeur aan KPN. Zij hebben twee troeven in de vorm van onbeperkte opslagruimte (bij Strato moet je meer betalen voor meer dan 100GB) en daarbij gebruik van Nederlandse datacenters. Strato zet hier dan wel de geweldige optie file-sharing tegen over waarmee je alle bestanden door middel van een link kunt delen. Echter weegt dit niet op tegen de voordelen van KPN.

 KPNStrato
  [ OUDE DATA ]  [ OUDE DATA ]
OpslagruimteOnbeperkt100 GB
DataverkeerOnbeperktOnbeperkt
Gebruikers11
Contract1 jaar1 jaar
   
DatacentersNederlandDuitsland
BeveiligingstandaardISO 27001ISO 27001
EncryptieAES 128SSL 256
   
Klantenservice0800-04030800-0220910
   
Installatiekosten€ 0€ 4,93
Prijs per maand€ 7,26€7,-
Korting/Actie1e 3 maanden €3,-1e 6 maanden €0,-
RecensieKPN RecensieStrato Recensie

Gebruikerservaringen

Over de klantervaringen van Strato Backup kunnen we niet veel zeggen aangezien er nog weinig ervaringen op onze website zijn gedeeld. KPN heeft daarentegen tot nu toe vooral tevreden klanten als we de ervaring op de KPN Recensie bekijken. Op andere websites zien we dat de webhosting van strato niet altijd goed wordt gewaardeerd (site 1 en site 2).

Dit zegt natuurlijk weinig over de kwaliteit van het backup product maar het zegt wel iets over de klantenservice van het bedrijf in zijn algemeen.

Conclusie: Wint Nederland?

Als we het totaal vergelijken concluderen we ten eerste dat beide een erg degelijke dienst aanbieden tegen een eerlijke prijs. En hoewel Strato iets goedkoper is blijft KPN in onze ogen net de betere keuze. Met name het aspect onbeperkte opslagruimte is een groot pluspunt, hierdoor hoef je je geen zorgen te maken of al je bestanden nog wel in de backup ‘passen’ en ben je onbeperkt beveiligd tegen bestandsverlies. Dit is tenslotte waar je een backup dienst voor neemt en daarom is KPN de winnaar in deze Nederland-Duitsland klassieker!

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Backupvergelijker.nl
Logo