Alles over Online Backups en Cloud Opslag voor Nederlandse gebruikers. Oa. Reviews van iCloud, OneDrive & Livedrive

KPN Backup Review

KPN heeft sinds lange tijd een online backup dienst, deze heet Back-Up Online. Back-Up Online staat echter al jaren stil en is absoluut niet meer competitief.
KPN Backup-Online is in het verleden niet altijd zijn woord nagekomen wat heeft geresulteerd in veel negatieve reviews op de oude site van Backupvergelijker.nl. Sinds wij onze website in een nieuw jasje hebben gestoken zijn deze oude user reviews verdwenen, dat wil echt niet zeggen dat onze review positief is geworden…

Voor- en Nadelen van KPN Backup Dienst

Positieve Eigenschappen
  • Wij hebben geen enkele positieve reden kunnen ontdekken. Dit lijkt een dienst te zijn die alleen nog maar bestaat om wat oude overheidsinstanties geld te laten betalen voor iets wat op dit moment veel beter en moderner kan.
Negatieve Eigenschappen
  • Prijzen zijn verhoogt en daarmee zeer hoog geworden, niet eens meer vergelijkbaar met concurrentie.[1]KPN verhoogt prijzen
  • KPN is compleet ondoorzichtig over de prijzen, deze zijn dan ook niet te vinden voordat je een login hebt, dat ze dit als enige partij doen is zeer opvallend.
  • Alles rondom de KPN cloud is zeer onduidelijk, wij snappen er niets van, je moet het aanvragen en dan bellen ze je op? Waarom is er niet gewoon een overzicht, waarom moet je gegevens achterlaten voordat je de prijzen mag weten?
  • De dienst lijkt al vele jaren stil te staan. We hebben nog nooit iets positiefs gehoord over deze backup dienst.
  • De oude site van Backup Vergelijker waar gebruikers nog een review achter konden laten had tientallen negatieve reviews staan.

KPN Virtual Online Drive & Backup systemen

KPN werkt met backup via software van Solarwinds, dat is software wat recentelijk in het nieuws is gekomen door grote hacks.[2]https://www.nu.nl/tech/6097701/waarom-de-hack-bij-solarwinds-ministeries-en-grote-bedrijven-treft.html De software zelf ziet er ook uit alsof je de jaren 80 naar binnen haalt na het downloaden.

KPN Backup Alternatieven

In onze ogen is eigenlijk iedere backup provider een alternatief voor KPN op dit moment en in deze staat.

Zie hier de backup diensten uit onze Backup Top 5. Hier staan de beste alternatieven iig boven elkaar:

Backup Specialist
Backblaze Logo

1. Backblaze: Backup Specialist

Sinds kort biedt Backblaze ook Cloud Opslag aan, maar Backblaze is verreweg het bekendste van hun Backup diensten.

ongelimiteerde Backup
Encrypted Backup (zeer veilig)
Offsite Backups (extra fysieke locatie)

Bekijk ook onze: Backblaze Review
★★★★★
Cloud Opslag Combi
pcloud logo

2. pCloud Backup Diensten

De backup is een nieuwe dienst van pCloud. Je kunt hier zowel mobieltjes, desktops als andere third party software op aansluiten.

Na het aanmaken van een account bij pCloud heb je met één installatie backups draaien.

Bekijk ook onze: pCloud Review
★★★★★
Nederlandse Private Cloud
Porton Logo Nieuw

3. Porton Private Cloud Opslag

Als je behoefte hebt aan automatische backups en synchronaisatie met native apps van een 100% Nederlandse partij, dan is het databunker van Porton de logische keuze.

Zeer snelle verbinding & servers

Bekijk ook onze: Porton Review
★★★★★
Zo goedkoop mogelijk
HiDrive Logo

4. Strato HiDrive Backups

Strato heeft met HiDrive een goed product voor consumenten in handen. Je vindt er 4 verschillende pakketten voor 4 type consumenten. Wij zouden bij backup diensten minimaal voor de 1 TB optie gaan. Dat is toch wel wat je tegenwoordig nodig hebt voor een goede desktop backup.

Zie via deze screenshot hoe de Backup Software van HiDrive er in de praktijk uitziet.

Bekijk ook onze: Strato HiDrive Review
★★★★★
Onbeperkte Opslag
livedrive

5. LiveDrive Cloud Storage

Livedrive kun je gratis uitproberen waarna je voor een redelijk tarief vrijwel onbeperkt aan de slag kunt. LiveDrive wordt veel gebruikt door Android en iOS gebruikers vanwege de native apps en functionaliteiten.

Bekijk ook onze: LiveDrive Review
★★★★★

KPN backup online tarieven, deze prijzen zijn lastig te vinden, dit is de enige oude data die wij hebben kunnen vinden op dit vlak: 100 GB: 6 Euro, 200 GB 11 Euro per maand, 1000 GB 44,40 Euro. 10 TB = 372 Euro.

Conclusie KPN Backup Online

Als je bij deze dienst blijft hangen als consument omdat het handig is of omdat het aansluit bij een bepaalde dienst dan zorg je er automatisch voor dat dit soort slechte diensten blijven bestaan. Er is zoveel beters te halen. Als je zakelijk bijvoorbeeld privacy en NL servers zoekt, dan kan je ook altijd nog in zee gaan met bedrijven als Vboxx, Porton.


Blogs en Informatieve Artikelen

Alle artikelen met extra diepgang over KPN backup online
Blog Verschil iCloud en OneDrive

Verschil iCloud en OneDrive

iCloud is de cloudopslag van Apple, waar OneDrive de variant van Microsoft is. Het zal je overigens niet verbazen dat alle grote tech diensten wel …

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Backupvergelijker.nl
Logo