Alles over Online Backups en Cloud Opslag voor Nederlandse gebruikers. Oa. Reviews van iCloud, OneDrive & Livedrive

Kosten OneDrive vs Google Drive vs iCloud

Alles kosten van deze drie giganten op een rij. Als je puur op de kosten let en je geen interesse hebt in de 100% gratis alternatieven maar gewoon bij één van deze 3 partijen cloud opslag wilt afnemen, welke kan je dan op het vlak van prijzen en kosten het beste nemen?

Kosten van deze drie partijen per GB

OpslagOne DriveGoogle DriveiCloud
Gratis5 gb15 gb5 gb
50 GB€ 2€ 2€ 1
100 GB€ 2€ 2€ 3
200 GB€ 4€ 3€ 3
500 GB€ 6€ 10€ 10
1000 GB€ 6€ 10€ 10
2000 GB€ 16€ 10€ 10
5000 GB€ 8€ 25N/A
10000 GB€ 86€ 50N/A
UnlimitedN/AN/AN/A

Paar dingetjes die er direct toedoen bij deze vergelijking: Het 5000 GB pakket van One Drive is eigenlijk een 6000 GB pakket verdeeld over 6 users die max / per account 1 TB krijgen, dat is dus een behoorlijk nadeel, maar wel een goede prijs. Apple lijkt daarbij helemaal geen grote opslag diensten aan te bieden. De serverparken van iCloud zijn wellicht nog niet overal af.
Google Drive vs One Drive vs iCloud

Welke conclusies kan je hieruit trekken?

Ze zijn allemaal niet enorm verschillend, als de opslag wat groot wordt worden ze allemaal wat duurder dan de concurrenten. Dit kan je in onze volledige prijzen van cloud opslag onderzoek zien, in het begin is het allemaal best wat gelijk aan elkaar, ondanks de gratis 15 GB die je bij Google krijgt.

Als je voor iets moet kiezen, zou ik voor de 1 TB optie van OneDrive gaan die is vs iCloud en Google Drive het meest interessant.

Backupvergelijker.nl

Het 1000 GB pakket van OneDrive lijkt wel op alle vlakken het meest interessante pakket, ook omdat je bij dat pakket MS Office krijgt. Dat is mooi meegenomen voor die lage prijs. Wel ook hier moet je weer de kanttekening maken dat andere partijen nog goedkoper zijn dan Google Drive, OneDrive en iCloud

Bekijk voordat je start met dit soort bedrijven eens bij Mega met 20 GB Gratis of bij pCloud: met interessantere tarieven en kortingsacties die veel interessanter zijn dan de massa tarieven van Google Drive, OneDrive of iCloud.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Backupvergelijker.nl
Logo