iphone-afbeelding2Ben jij één van die 125 miljoen mensen die in 2012 een iPhone heeft gekocht? Waarschijnlijk gebruik je deze geweldige smartphone dan werkelijk voor alles. Veel iphone gebruikers hebben zowel persoonlijke foto’s en video’s als wel zakelijk emails en documenten opgeslagen op hun iPhone.

De vraag is echter hoe je al deze documenten beschermt? Wij zijn nog regelmatig verbaasd over het gebrek aan interesse op het gebied van backup en beveiliging van veel smartphone gebruikers. Omdat we weten hoe belangrijk dit is bespreken we hier enkele belangrijke alternatieve oplossingen die je kunt gebruiken als volwaardige iphone backup.  Dit zijn dus backup diensten buiten de standaard Apple mogelijkheden zoals iTunes en iCloud, we raden iedereen af voor een backup op hetzelfde bedrijf te vertrouwen als waar de originele data is opgeslagen.

SOS Online Backup

De eerste online backup dienst voor de iPhone die we bespreken komt van het bedrijf SOS Online Backup. SOS heeft een 100% iphone app die gratis kan worden gedownload. Met deze gratis backup app kan tot maximaal 5 GB online opslagruimte worden gebruikt. De app maakt een backup van al je belangrijke bestanden zoals foto’s, muziek, video en contactpersonen. Een leuke extra feature is de mogelijkheid de bestanden vanuit deze online backup te streamen. Mocht je iets meer dan de 5 GB nodig hebben is het goedkoopste betaalde pakket $9,99 per maand. Hiermee wordt je opgewaardeerd tot maar liefst 100 GB.

> Gratis 5 GB bij SOS Online Backup

iDrive

Een tweede alternatief als iphone backup is de dienst aangeboden door Pro Softnet Corp, genaamd iDrive. Hoezeer dit je wellicht doet denken aan de diverse Apple producten deze dienst is niet van Apple zelf. iDrive biedt naast de iPhone app ook een Android en een Blackberry app aan. Het gebruik is eenvoudig en wederom gratis tot aan 5 GB opslagruimte. Wat in onze ogen een sterk punt is is de mogelijkheid om iDrive al je Facebook contacten te laten opslaan. Zo heb je ook van je Facebook een mooie backup. Zoals gezegd is deze iPhone backup app gratis in gebruik. Er zijn echter meerdere account mogelijkheden bij iDrive. Zo kun je voor $49,50 per jaar je account opwaarderen tot een 150 GB online opslag account.

> Gratis iDrive App downloaden

iTunes & iCloud

Mocht je het niet nodig achten een backup buiten Apple om te hanteren heeft Apple ook haar eigen backup mogelijkheden. Lees hier meer over hoe je je iphone kunt backuppen naar je iTunes en iCloud.