Alles over Online Backups en Cloud Opslag voor Nederlandse gebruikers. Oa. Reviews van iCloud, OneDrive & Livedrive

iCloud Review

iCloud is de opslagdienst van Apple zelf. Het is eenvoudig om via deze dienst op de iPad of iPhone zomaar opslag bij te kopen. In deze review kan je uitvoerig lezen of dit wel de beste oplossing is.

iCloud is de opslagdienst van Apple zelf, in tegenstelling tot andere cloud opslag diensten kan je bij iCloud maar 5GB gratis opslaan. Dit is lager dan bijvoorbeeld een Google Drive en OneDrive, zelf zijn wij hier niet zo enthousiast over deze dienst. Gezien de andere cloud opslag leveranciers vaak betere diensten aanbieden tegen scherpere prijzen

Voor- en Nadelen van iCloud

Voordelen iCloud
 • iCloud is eigenlijk de back-up dienst van foto’s en whatsapp gesprekken, de iPhone reservekopie is geen backup hiervan. Je moet deze diensten dus wel aanzetten![1]https://faq.whatsapp.com/iphone/chats/how-to-back-up-to-icloud/
 • iCloud kent een eenvoudige Tweestapsverificatie
 • Al jouw gegevens zitten bij één partij (dit heeft voor- en nadelen)
 • Het is makkelijk om op je iPhone iCloud te gebruiken, er is geen enkele vorm van kennis en moeite voor nodig behalve een werkende Credit Card en dus een iPhone of iPad.
Nadelen iCloud
 • iCloud werkt niet altijd goed ( qua backup synchronisatie bijv. ) samen met Windows. Wel heeft iCloud functionaliteiten voor Windows en voor Android. Het is dus niet zo dat je een iPhone of iPad moet hebben om iCloud werkend te krijgen.
 • Met iCloud ben je verbonden aan Amerikaanse wetgeving, geen Europese wetgeving.
 • iCloud wordt veel getarget door hackers.[2]iCloud Hacks
 • Met iCloud doe je zaken met een ‘heel’ groot bedrijf, dat kan soms tot problemen leiden. Echt contact en inhoudelijke support is vaak moeilijk. Dit werkt beter bij NL opslag diensten als vboxx en porton.
 • iCloud is relatief duur.[3]prijzen iCloud

Op zoek naar een alternatief? iCloud is te vergelijken met pCloud en Sync.

Een belangrijk onderwerp: Wat kost dat?

De kosten van iCloud

De kosten voor iCloud bedraagt al direct € 0,99 per maand, daarnaast heb je een 200 GB en een 2 TB optie. Best vervelend overigens aangezien je vaak bij een serieuze opslag 500GB nodig hebt. Dus dat hangt daar heel slim tussenin waardoor je vaak wel voor de 2TB zal moet kiezen. Dit maakt iCloud als serieuze backup dienst of cloud opslag minder interessant.

Prijzen van iCloud in Nederland:

 • Tot 5GB: Gratis
 • Prijzen tot 50 GB: € 0,99
 • Prijzen tot 200 GB: € 2,99
 • Prijzen tot 2 TB: € 9,99 (voor 500GB ben je dus aangewezen op het 2TB abonnement)

iCloud is simpelweg zo duur omdat consumenten zich niet verdiepen in de alternatieven en veelal snel akkoord gaan met de in hun ogen kleine upgrade. Terwijl 3 Euro per maand voor 200GB in onze ogen behoorlijk prijzig is.

iCloud als backup dienst

iCloud zelf noemt het geen backup maar een reservekopie.[4]Apple: Waarom maakt iCloud reservekopieën Deze reserve kopie werkt eigenlijk samen met de gegevens die al in de iCloud staan. Dus in zo’n reservekopie staan dus niet de zaken die al bewaard worden in de iCloud: als bijvoorbeeld Contacten, Foto’s en Video’s. Wat er wel in zo’n reservekopie zit zijn apparaatinstellingen, instellingen en App-gegevens.

Eigenlijk is de iCloud al een soort van reservekopie dus.. Gezien belangrijke als contacten en foto’s daar in staan. dit maakt de ‘backup of reservekopie’ functie van iCloud dus minder relevant.. Want is het nou echt zo belangrijk om app gegevens te backuppen? Wij vinden van niet.

iCloud als opslag van foto’s en als extra harde schijf

Dit is waar iCloud meer functioneel is, het draait namelijk om die extra opslag voor die duizenden foto’s die jaren terug gemaakt zijn en die je gewoonweg niet wilt wissen. Extra opslag dus. Zoals al vaak op deze site vermeld is iCloud dus wel een dure dienst. Zo zijn de alternatieven vrijwel altijd goedkoper, veiliger (doordat ze de login niet delen) en dus ook interessanter. Als je alleen al naar de alternatief Mega kijkt dan heb je al een dienst te pakken die 20GB geheel gratis aanbiedt. Daar is weinig tegenin te brengen, dat is 4x zoveel gratis opslagruimte als iCloud zelf.. #nobrainer

Relevante Blogs en Inhoudelijke Artikelen

Alle artikelen met extra diepgang over iCloud
Blog Gratis Cloud Opslag – 155GB Gratis

Gratis Cloud Opslag – 155GB Gratis

Het is vrij eenvoudig om veel gratis cloudopslag te verkrijgen door je bestanden te verdelen over meerdere cloudopslagdiensten. Dit is ideaal voor …

Veelgestelde Vragen

Veelgestelde vragen over iCloud reviews en diensten

Werkt iCloud ook op Windows?

Ja, iCloud heeft speciaal voor Windows een app ontwikkeld die je binnen de Microsoft Store kan vinden. Deze versie kan je ook vanaf apple.com downloaden.

Ik typ wwwicloudcom in en kom niet bij Apple uit?

Dit komt vaker voor, je bent vergeten de puntjes er tussen in te plaatsen. Je moet naar: www.icloud.com.

Is iCloud van Microsoft?

Nee, iCloud is van Apple, wel kan je het via allerlei apps ook op Microsoft Windows draaiende krijgen. De variant van Microsoft heet overigens OneDrive.

Is het nou de iCloud Drive?

Nee, deze fout wordt vaak gemaakt, bij Apple zelf noemen ze het absoluut niet de iCloud Drive. Dat is een soort van combinatie tussen Google Drive en de iCloud. De iCloud Drive bestaat dus niet.

Tags:

Backupvergelijker.nl
Logo