Alles over Online Backups en Cloud Opslag voor Nederlandse gebruikers. Oa. Reviews van iCloud, OneDrive & Livedrive

Hoelang duurt het maken van een Online Backup?

Bij het maken van een online backup zal het de eerste keer lange tijd duren voordat alle bestanden volledig zijn gekopieerd naar de backup server. Dit is uiteraard omdat alle bestanden via internet naar een server zullen worden verstuurd. Naarmate  de upload snelheid van je verbinding hoger is kan dit een stuk sneller gaan. Het grote voordeel is dat zodra de eerste backup gemaakt is er vervolgens meestal slechts kleine wijzigingen hoeven te worden doorgevoerd. Dit zorgt ervoor dat de dagelijkse updates meestal weinig tijd kosten.

Hoelang het ongeveer gaat duren

Back-upgrootte en internetsnelheid: Als het op lage snelheden aankomt, zijn de eerste back-ups waar u problemen tegenkomt. Afhankelijk van de grootte van uw harde schijf en hoe snel u bestanden verkrijgt, kunt u ergens tussen de 10 GB en 10.000 GB een back-up maken. Wat er ook gebeurt, het maken van back-ups kost veel tijd om te voltooien. Al helemaal als het om duizenden foto’s gaat.

Bij 5 Mbps zou 100 GB bijvoorbeeld ongeveer 48 uur nodig hebben om een ​​back-up te maken.

Voor de duur van de eerste volledige backup dien je twee belangrijke variabelen in acht te nemen: hoeveelheid data en verbinding snelheid. Deze twee factoren bepalen samen de duur van het maken van een online backup.

Gemiddeld hebben gebruikers die geïnteresseerd zijn in een online backup een boven gemiddelde internet verbinding en vaak kabel internet. In het geval van een snelle kabelverbinding kan er 50 tot 100GB per dag aan bestanden worden geupload. Wanneer je dus in totaal 100 GB aan data wilt backuppen zal dit ongeveer 2 dagen in beslag nemen. Zoals gezegd dit geldt enkel voor de eerste volledige backup. En soms liggen jouw internet snelheden veel hoger.

Bereken hier hoelang een backup precies duurt

Wanneer je de exacte snelheid van je internetverbinding weet kun je op een overzicht zien met daarin een schatting van hoeveel MB of GB je per dag kunt versturen.

Hoewel twee dagen misschien als erg lang klinkt is het belangrijk je te realiseren dat dit proces geheel in de achtergrond van je processen zal plaatsvinden. Alle activiteiten op de computer kunnen dus worden voortgezet en afhankelijk van de ruimte die je taken innemen zal gekeken worden hoeveel rekenkracht aan de backup kan worden besteed.

Tips om het sneller te laten verkopen:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Backupvergelijker.nl
Logo