Alles over Online Backups en Cloud Opslag voor Nederlandse gebruikers. Oa. Reviews van iCloud, OneDrive & Livedrive

Hoe werken zeer (zakelijke) grote Back-ups

Leuk het backuppen van wat foto’s maar wat als we echt praten over zeer grote back-ups (100TB+) waar moet je dan op letten? Wij gingen op onderzoek uit.

Back-ups zijn als reservekopieën voor belangrijke gegevens. Voor hele grote hoeveelheden data, zoals bij grote bedrijven, zijn de back-upsystemen ook gigantisch. Laten we eens bekijken hoe deze enorme back-ups werken.

Allereerst moet je de boel opdelen: De data worden in stukjes gehakt om ze beter te kunnen opslaan, heb je een architecten bureau dan moet je alle designs bijv. op andere plekken en/of een andere manier opslaan dan de back-up van de bedrijfswebsite. Ook moet je goed bekijken en analyseren hoe belangrijk de verschillende backups zijn.

Toch moet je dan op zoek naar software partijen (zie hier goede partijen, al moet ik wel zeggen, deze zijn niet direct geschikt voor deze zakelijke problemen) die daarbij kunnen helpen als het zeer groot is. Bekende bedrijven op dit vlak zijn Acronis en Veeam.com, deze zijn wel ongelooflijk duur om in te zetten op deze schaal, maar als het moet dan moet het.

Incrementele Back-ups

Wat een oplossing kan bieden zijn Incrementele Back-ups:

Waar alleen de wijzigingen sinds de laatste back-up worden opgeslagen, wat de opslagruimte en tijd voor back-ups aanzienlijk vermindert. Dit is de manier om hele grote backups goed te organiseren.

Let wel op hoe groot je alles maakt, de 3-2-1 backup regel is misschien teveel voor dit soort data opslag, experts kunnen hier goed bij helpen.

Conclusie grote backups

De complexiteit van enorme back-ups vereist een uitgebreide aanpak. Hak alles eerst in stukjes, maak een keuze per stukje en kies dan waar mogelijk nog voor goede incrementele strategieën. Hoe dan ook: Doe wat voorwerk voordat je de hele dure partijen inschakelt. (geen dank ;))

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Backupvergelijker.nl
Logo