Alles over iCloud, Livedrive, Onedrive, Online Backups en Cloud Backups voor Nederlandse gebruikers

Hoe maak je een back-up van je iPhone

Hoe maak je een back-up van je iPhone

Overzicht iPhone-back-up

Mobiele telefoons zijn het fundament geworden waarop we ons digitale leven bouwen, maar helaas lopen telefoons van nature bijna altijd het gevaar verloren te gaan, beschadigd te raken of gestolen te worden. De meeste iPhone-gebruikers denken dat er automatisch een back-up van hun telefoons wordt gemaakt in iCloud. Tenzij u echter betaalt voor een upgrade, maakt u slechts een back-up van maximaal 5 GB aan iPhone-gegevens. Dat betekent dat u waarschijnlijk al uw kostbare foto’s, contacten en bestanden kwijtraakt, tenzij u een back-up plan heeft.

Met een goede back-upstrategie bent u beschermd, wat er ook gebeurt. Gelukkig is het maken van een back-up van je iPhone niet zo moeilijk. In deze handleiding bekijken we de verschillende opties voor het maken van een back-up van je iPhone. We behandelen in dit artikel, back-ups via:

Backup Oplossingen van Apple

Sommigen beweren misschien dat hun apps of services een back-up van je telefoon kunnen maken, maar vanwege softwarebeperkingen kunnen ze dit slechts gedeeltelijk doen. iCloud en iTunes zijn de enige echt complete opties, die niet alleen back-ups maken van foto’s en video’s, maar ook van je contactenlijst, sms-berichten, applicatiegegevens en instellingen van je iPhone. Dat gezegd hebbende, zijn er nog steeds enkele problemen met het uitsluitend vertrouwen op de standaard iPhone-back-upoplossingen van Apple . Laten we dat eens van dichterbij bekijken.

Een Backup via iCloud

Een inbegrepen functie op elke iPhone met minimaal iOS 5, iCloud maakt automatisch een back-up van de gegevens van je iPhone, maar eerst moet je de functie inschakelen.

iCloud-back-up inschakelen:

  1. Verbind uw apparaat met een Wi-Fi-netwerk.
  2. Tik op Instellingen > iCloud > Back-up.
  3. Schakel iCloud-back-up in als dit nog niet is ingeschakeld.
  4. Zorg ervoor dat je een wifi-verbinding hebt en tik op Nu back-up maken
  5. Controleer uw back-up door te tikken op Instellingen > iCloud > Opslag > Opslag beheren en vervolgens uw apparaat te selecteren. U zou uw laatste back-up moeten zien staan.

Meer informatie over de alternatieven van een Backup via iCloud.

De eerste 5 GB aan bestanden met iCloud Backup zijn gratis. Als u meer dan 5 GB opslagruimte in uw iCloud-back-up wilt, moet u een maandelijks bedrag betalen. Voor 50 GB betaal je € 0,99 per maand. Voor 200 GB zijn de kosten € 2,99 per maand. En voor 1 TB rekent Apple € 9,99 per maand. Deze prijzen lijken misschien niet hoog, maar ze zijn nog steeds aanzienlijk hoger dan de prijzen van de meeste online gegevensopslagdiensten.

Foto’s en video’s kunnen uw gratis 5 GB snel opvullen. Als je veel foto’s maakt en toch kiest voor iCloud-back-up, kun je ervoor kiezen om een ​​back-up te maken van je meest recente 1000 foto’s in Mijn fotostream, en ze tellen niet mee voor je opslaglimiet. De iPhones van tegenwoordig kunnen tot 128 GB aan gegevens opslaan, dus zelfs met 1000 foto’s in Mijn fotostream en 5 GB gratis iCloud-opslag komt u gemakkelijk zonder gratis opslagruimte te zitten.

Een backup via iTunes

Om een ​​back-up te maken met iTunes, moet je een computer (pc of Mac) hebben waarop iTunes draait. Vervolgens moet u uw telefoon toestaan ​​te communiceren met uw computer, hetzij via Wi-Fi, hetzij door de apparaten met een USB-kabel aan te sluiten. Een back-up maken via iTunes naar uw computer is vrij eenvoudig. Gewoon deze stappen volgen:

  1. iTunes openen
  2. Verbind je iPhone met je computer
  3. Klik op Bestand > Apparaten > Back-up of klik op “Nu een back-up maken” op de overzichtspagina

Met deze methode kunt u zo vaak als u wilt een back-up maken van alles van uw iPhone – foto’s, video’s, sms-berichten, applicatiegegevens, enz. van uw iPhone naar uw computer. Aangezien iTunes gratis is, is uw back-up gratis. Toch zijn er een paar dingen om te onthouden bij het gebruik van deze methode.

  1. U moet eraan denken om de back-up te maken. Het is een handmatige bediening, niet automatisch. Het duurt maar een paar minuten, maar uw initiatief is vereist. Je kunt dit automatisch maken, maar de meeste mensen vinden dat dit veel netwerkbandbreedte gebruikt (denk aan LTE, 3G en 4G) op de verkeerde momenten en zetten het uiteindelijk uit.
  2. U moet voldoende vrije ruimte op de harde schijf van uw computer hebben om de iPhone-back-up op te slaan. Nogmaals, met maximaal 128 GB opslagruimte op je iPhone, kan dat een probleem zijn.

Het belangrijkste voordeel van het gebruik van iTunes is dat alles op je iPhone via iTunes kan worden geback-upt en met iTunes kan worden hersteld. Met iTunes kan er ook eenvoudig een back-up van uw iPhone op uw computer worden gemaakt. Voor de volledigheid moet u een back-up van uw computer maken, daarover later meer, maar laten we eerst eens kijken naar back-upoplossingen die niet van Apple zijn.

Opties voor online opslag

Online opslagdiensten zijn applicaties die op uw iPhone draaien en back-up of synchronisatie van informatie van uw iPhone naar de “cloud”, dat wil zeggen de cloudopslag voor de applicatie die u gebruikt.

Voorbeelden van dit soort diensten zijn: Livedrive, Porton of vBoxxcloud

Online opslagdiensten zijn doorgaans minder duur dan opslag kopen met iCloud, en als u niet zeker weet of u voor altijd bij Apple zult blijven, geven ze u de vrijheid om over te schakelen naar Android en toch toegang te hebben tot al uw gegevens via uw telefoon. Online opslagdiensten zijn geen allesomvattende back-upoplossingen: ze maken doorgaans alleen een back-up van foto’s, video’s (soms) en contacten en maken geen back-up van sms-berichten, voicemail, instellingen, applicaties, applicatiegegevens en andere dingen die u alleen op uw telefoon gebruikt.

Hoewel het verre van een complete back-upoplossing is, zijn online opslagservices een uitstekende aanvulling als je geen ruimte meer hebt op je gratis iCloud-back-up. Ze kunnen ook dienen als een alternatieve back-upoplossing wanneer uw computer niet langer voldoende ruimte heeft voor uw iTunes-back-up. Een bijkomend voordeel is dat als je internet hebt, je altijd toegang hebt tot je bestanden, ook als je niet je eigen apparaten gebruikt.

Het werkt zeer fijn als de dienst ook een app heeft voor op de iPhone, Porton heeft bijvoorbeeld DS cloud voor dit soort diensten.

Bron: Porton

Met online opslagservices kunt u uw foto’s, video’s en andere bestanden online uploaden en opslaan. Je kunt ze uploaden vanaf je telefoon of je computer, en je kunt ze bekijken of delen met mensen, online of via de iPhone-app van de dienst. Hoewel veel van de bestanden die u opslaat met een online opslagservice handmatig moeten worden geüpload, maken veel services automatisch een back-up van foto’s wanneer ze op uw telefoon worden opgeslagen, zodat u niet elk bestand zelf hoeft te verplaatsen.

De Bekende Backup leveranciers

Google Drive, Microsoft OneDrive, Amazon Cloud Drive en Dropbox zijn enkele van de meest voorkomende online opslagservices, maar er zijn er nog veel meer. Sommige van deze services hebben afzonderlijke apps die u kunt downloaden om te profiteren van individuele functies. U kunt Google Foto’s, een aparte app van Google Drive, downloaden om uw foto’s online te beheren. U kunt ook uw e-mail, contacten, agenda en notities instellen om te synchroniseren met services zoals Gmail en Outlook.

Een optie is om iCloud-opslag te gebruiken om een ​​back-up te maken van uw apps, contacten, sms-berichten en instellingen, en om Google Foto’s te downloaden om uw afbeeldingenbibliotheek op te slaan. Er zijn veel opties beschikbaar en je kunt mixen en matchen totdat je de combinatie vindt die bij je past.

Online Backup

Zeer bedreven met Online Backups. Zelfs in zoverre dat ik daadwerkelijk back-ups van mijn backups heb draaien. En dit natuurlijk zo goedkoop mogelijk. Al zijn de prijzen van deze diensten allemaal wel wat gelijk.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Online Backup Vergelijken
Logo