Alles over Online Backups en Cloud Opslag voor Nederlandse gebruikers. Oa. Reviews van iCloud, OneDrive & Livedrive

Cloud Opslag in het Onderwijs

Als er ergens veel gebruik wordt gemaakt van de groei van cloud opslag dan is het wel in het onderwijs. Scholen en universiteiten verzamelen enorme hoeveelheden informatie, variërend van lesplannen tot onderzoeksgegevens. Je kan wel zeggen dat de early adopters van cloud opslag de docenten zijn. Hier duiken we dieper in op hoe cloud back-ups een essentieel instrument zijn geworden in het onderwijslandschap.

Ook kijken we welke cloudopslag voornamelijk geschikt is voor het onderwijs.. Immers niemand wil dat studenten ineens bakken geld wilt betalen. De gratis 15 GB van Google kunnen hier een grote rol in spelen, maar is dat genoeg? Wij hebben 127GB gratis weten te verzamelen! =)

Een nieuwe manier van Gegevensbeheer

Cloud opslag kent zijn populariteit onder studenten en docenten door de volgende punten:

  • Smartphones: Lekker makkelijk en snel online delen, grote harde schijven (die kapot kunnen gaan) worden nauwelijks meer gebruikt.
  • Alles op één plek: Met cloudopslag kunnen scholen alle belangrijke info op één plek bewaren. Het maakt niet uit of je op school bent of thuis, je kunt overal bij je spullen.
  • Veiligheid: Het is een soort extra kluis voor gegevens. Als er iets misgaat, zoals een kapotte computer of een foutje, kun je je gegevens terughalen.
  • Samenwerken: Leerlingen en leraren kunnen samen aan projecten werken, feedback geven en dingen delen. Het maakt samenwerken makkelijker. Veel software biedt dit aan. Je kan bijvoorbeeld mappen delen en daar weer meerdere gebruikers aan koppelen en/of uitnodigen.
  • Minder Kosten: Door de cloud te gebruiken, hoeven scholen minder geld uit te geven aan dure computerservers en onderhoud.

Cloudopslag helpt scholen om slimmer te werken, maakt samenwerken makkelijker en beschermt belangrijke informatie. Het is iets wat steeds belangrijker wordt in de wereld van het onderwijs.

Er zijn partijen die hier handig op inspelen; Dropbox (duur!) en Google zitten hier bovenop. Wat echt voor studenten interessant kan zijn de super goedkope pakketten van Strato. Kijk zelf maar naar de prijzen, dan ben je met één pakketje en login zo klaar en kan je al je project genootjes gewoon die login doorsturen!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Backupvergelijker.nl
Logo