Alles over Online Backups en Cloud Opslag voor Nederlandse gebruikers. Oa. Reviews van iCloud, OneDrive & Livedrive

Cloud Diensten: Voorbeelden en uitleg

(overigens gebruik gemaakt van een plaatje van twee blije katten omdat plaatjes van cloud diensten saai zijn)

Cloud Opslag is in principe een cloud dienst, immers: iemand moet dit helemaal voor jou in elkaar zetten en ervoor zorgen dat als jij opslag nodig hebt in de cloud dit ook allemaal goed werkt. Voorbeelden van dit soort diensten zijn: Google Drive, pCloud en OneDrive.

De definitie van Cloud Diensten:

Cloud diensten verwijzen naar een reeks online services die via internet worden geleverd en gebruikers hebben er toegang toe vanaf elk apparaat met een internetverbinding. Deze services worden geleverd door cloud computing-providers die de benodigde infrastructuur en software bezitten en exploiteren om deze services te leveren. 

Op Wikipedia is deze omschrijving overigens anders en als volgt:

Cloudcomputing of een cloud dienst is het via een netwerk – vaak het internet – op aanvraag beschikbaar stellen van hardware, software en gegevens, ongeveer zoals elektriciteit uit het lichtnet. De term is afkomstig uit de schematechnieken uit de informatica, waar een groot, decentraal netwerk (zoals het internet) met behulp van een wolk wordt aangeduid.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Cloudcomputing

Dit is echter een in onze ogen te technische uitleg over wat cloud diensten nou precies zijn.

Diepere uitleg en voorbeelden over wat Cloud Diensten zijn

Back-up in de cloud diensten: diensten zoals Carbonite (dure dienst voor BtB), Backblaze en CrashPlan maken automatisch een back-up van gegevens naar externe servers en beschermen zo tegen gegevensverlies als gevolg van hardware storingen of andere rampen.

  • Cloud computing diensten: Diensten zoals Amazon Web Services (AWS), Google Cloud en Microsoft Azure bieden on-demand computer bronnen zoals verwerkingskracht, opslag en netwerk applicaties voor bedrijven en particulieren.
  • Cloudgebaseerde productiviteitstools: Services zoals Microsoft Office 365, Google Workspace en Zoho Office Suite bieden softwaretoepassingen zoals tekstverwerking, spreadsheets en presentatietools die toegankelijk zijn vanaf elk apparaat met een internetverbinding.
  • Cloudgebaseerde communicatietools: Services zoals Zoom, Skype en Slack bieden online communicatietools zoals videoconferenties, instant messaging en samenwerkingstools die toegankelijk zijn vanaf elk apparaat met een internetverbinding. Wij gebruiken op kantoor ook vaak dit soort tools.
  • Project Management tools in de cloud: Services zoals Asana, Trello en Basecamp bieden online project management tools die toegankelijk zijn vanaf elk apparaat met een internetverbinding.
  • Cloudgebaseerde CRM-tools (Customer Relationship Management): Services zoals Salesforce, HubSpot en Zoho CRM bieden cloudgebaseerde CRM-tools die toegankelijk zijn vanaf elk apparaat met een internetverbinding.
  • Boekhoudsoftware in de Cloud: Services zoals in Nederland e-Boekhouden, MoneyBird en FreshBooks bieden cloudgebaseerde boekhoudsoftware die toegankelijk is vanaf elk apparaat met een internetverbinding

Kortom Cloud diensten zijn een breed begrip. Op backupvergelijker focussen wij ons voornamelijk op Cloud Opslag en Online Backups in de Cloud.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Backupvergelijker.nl
Logo