Hoewel veiligheid nog steeds een discussiepunt is rondom cloud diensten heeft Amazon (AWS) aan The Register bevestigd dat het een mega cloud project voor de CIA aan het opzetten is. Amazon heeft gemeld dat het een contract heeft met ’s werelds grootste veiligheidsdienst.

Het zou in totaal gaan om een contract ter waarde van ruim 600 miljoen dollar. Het concurrerende bedrijf IBM dat zich tevens sterk richt op cloud diensten heeft ook geprobeerd het contract te bemachtigen. Nu de CIA voor Amazon heeft gekozen is IBM in beroep gegaan en in theorie kan het dus nog steeds aanspraak maken op het contract.

Het is erg interessant om te zien hoe een dergelijke instantie dat zulke hoge eisen stelt aan veiligheid nu ook voor een cloud omgeving kiest. Het geeft aan dat de acceptatie van online backup en cloud opslag omgevingen een nieuw verhoogd niveau van volwassenheid heeft bereikt. In Nederland lopen we nog een stukje achter in deze ontwikkeling maar nu is al te zien dat het gebruik van online backup en online opslag diensten een stuk meer gemeengoed wordt.

Bron: http://www.theregister.co.uk