Het heeft even geduurd maar er is nu ook een backup app om je andere apps in de cloud van een backup te voorzien. Elke losse cloud dienst die je privé of zakelijk gebruikt zoals bijvoorbeeld Google Apps, Sharepoint en Office 365 maken uiteraard zelf automatisch een backup van je data. Dat is zelfs een van de argumenten voor het gebruik van een dergelijke dienst. Toch is er nu Cloudally, een dienst waarmee je verschillende cloud diensten van Microsoft, Google en meer centraal op één plek van een backup kunt voorzien.

Het klinkt wellicht dubbelop en dat is het natuurlijk ook. Daarmee is echter niet gezegd dat dit niet nuttig kan zijn. Een argument wat gegeven wordt is bijvoorbeeld dat Microsoft bij Office 365 de bestanden na 30 dagen automatisch uit de prullenbak verwijderd. Een tweede argument wat zeker interessant kan zijn is het feit dat je zelf een fout kan maken in één van de cloud omgevingen waarin je werkt. Mocht dit het geval zijn kun je met een backup bij een derde partij als Cloudally altijd weer je eigen fout ongedaan maken.

Kortom een aardige aanvulling in je backup systeem, met vanaf prijzen van $1,99 per maand zal dit toch voor meerdere mensen een interessant aanbod kunnen zijn. We bekijken binnenkort of we een volledige recensie van Cloudally zullen maken. Het is dan wel géén online backup dienst zoals we deze tot nu toe kennen en vergelijken maar zeker een nuttig product. Kijk tot die tijd zelf op www.cloudally.com en daar kun je ook altijd gebruik maken van de 15 dagen gratis trial, succes!