Alles over Online Backups en Cloud Opslag voor Nederlandse gebruikers. Oa. Reviews van iCloud, OneDrive & Livedrive

Bewaar een backup op een andere locatie

Als je ervoor kiest om een fysieke backup danwel een externe backup zelf te maken en te bewaren dan kan dat op drie manieren:

  • Je kan een NAS (Network Attached Storage gebruiken en ergens bewaren.
  • Ja kan een Externe Harde Schijf gebruiken en ergens bewaren.
  • Je kan een USB Stick gebruiken voor belangrijke bestanden en deze vervolgens ergens bewaren.

Bij al deze drie manieren zit je met het probleem: Waar sla ik de harde schijf, de USB stick of het NAS systeem op? Bij het NAS systeem zit hier overigens nog een groter gevaar: Deze moet namelijk in de buurt staan van het netwerk en kan dus moeilijk op een andere locatie worden opgeslagen.

Een backup moet je niet op dezelfde locatie opslaan

In het geval van een echt probleem, een ramp bijvoorbeeld, is een fysieke backup in hetzelfde huis natuurlijk waardeloos. Ook bij diefstal ed. kan dit voor tal van problemen zorgen.

De kans is groot dat in het geval van een brand zowel de computer op het bureau als de backup in de lade onder het bureau worden vernietigd.

Mede door deze problemen zijn digitale backup diensten zeer populair geworden. Ook bij inbraak of brand zijn bestanden in de cloud toegankelijk en makkelijk te bereiken. Bovenal kan de cloud niet zomaar kapot gaan, iets wat wel het geval is bij een USB stuck of een externe harde schijf. Hardware problemen kunnen daar tal van issues opleveren.

Kortom, je kan beter op de digital backup drukken dan op de fysieke. Zo is er gelukkig ook nog veel gratis cloud opslag te scoren! 🙂

Waar moet je de backup opslaan

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Backupvergelijker.nl
Logo