Alles over Online Backups en Cloud Opslag voor Nederlandse gebruikers. Oa. Reviews van iCloud, OneDrive & Livedrive

Backup Strategieën: 5 Toppers

Het gezegde “voorkomen is beter dan genezen” geldt zeker ook voor het beheren van je website of het beheren van gegevens. Eén van de belangrijkste aspecten van data-beheer is ervoor zorgen dat je regelmatig back-ups maakt. Dit is een cruciale stap om ervoor te zorgen dat je je website of dienst snel kunt herstellen in geval van een probleem, zoals een hack, een fout in een update of zelfs menselijke fouten. In deze blogpost bespreken we vijf top backup strategieën die je kunt gebruiken om je dienst of website veilig te houden.

 1. Dagelijkse Automatische Back-ups
  De meest effectieve manier om ervoor te zorgen dat je altijd een recente kopie van je website of dienst hebt, is door dagelijkse automatische back-ups in te stellen. Dit kan worden gedaan met behulp van plug-ins zoals UpdraftPlus of VaultPress voor WordPress. Deze plug-ins stellen je in staat om de frequentie en het tijdstip van je back-ups aan te passen, zodat je altijd een actuele kopie van je site hebt om op terug te vallen.
 2. Offsite Opslag
  Het is belangrijk om je back-ups op een andere locatie op te slaan dan je website of dienst zelf. Als je website gehackt wordt of als je server crasht, wil je er zeker van zijn dat je back-ups nog steeds beschikbaar zijn. Gebruik daarom een cloudopslagdienst zoals Porton, Google Drive of Backblaze om je back-ups offsite op te slaan. Lees ook over: 3-2-1 Backup Strategie.
 3. Incremental Back-ups
  Om serverruimte te besparen en de back-up processen te versnellen, kun je incrementele back-ups overwegen. Deze methode slaat alleen de gewijzigde bestanden op sinds de laatste back-up, wat de opslagkosten vermindert en de back-uptijd verkort.
 4. Regelmatige Controles
  Een back-up strategie is niet compleet zonder regelmatige controles. Zorg ervoor dat je je back-ups periodiek test om er zeker van te zijn dat ze kunnen worden hersteld zonder problemen. Het heeft geen zin om back-ups te maken als je niet zeker weet of ze echt werken wanneer je ze nodig hebt.
 5. Geautomatiseerd Herstel
  Naast het maken van back-ups, moet je ook weten hoe je ze kunt herstellen. Gebruik een back-up plug-in of -dienst die geautomatiseerd herstel ondersteunt. Hierdoor kun je snel en eenvoudig je website herstellen in geval van een noodsituatie.

Conclusie over Backup Strategieën

Een solide back-upstrategie is essentieel voor het beheren van een website. Door dagelijkse automatische back-ups in te stellen, offsite opslag te gebruiken, incrementele back-ups te overwegen, regelmatige controles uit te voeren en geautomatiseerd herstel te ondersteunen, kun je ervoor zorgen dat je website, dienst of bestanden altijd veilig en beschikbaar zijn.

Met de juiste back-upstrategie in plaats hoef je je nooit zorgen te maken over het verlies van waardevolle gegevens.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Backupvergelijker.nl
Logo