Alles over Online Backups en Cloud Opslag voor Nederlandse gebruikers. Oa. Reviews van iCloud, OneDrive & Livedrive

Backup Maken Whatsapp

Je kan op meerdere manieren een backup maken van Whatsapp, zo is er een exporteer functie, een reservekopie optie en zijn er apps van derden die backups van Whatsapp kunnen maken.

Belangrijk om te weten is dat de standaard opslag app voor back-up gekoppeld is aan het device wat je gebruikt.

Al gebruik je Android dan zal je reservekopie van Whatsapp in Google Drive staan. Bij Apple staat de Whatsapp reservekopie op de iCloud stand. Als je van iOS naar Android gaat of andersom moet je best wat moves maken om de backup weer goed up en running te krijgen.[1]Hoe Whatsapp van Android naar iOS te transferren

Waar vind ik deze Whatsapp Backup?

Deze backup optie zit een beetje op een vreemde plek binnen de app je moet namelijk naar settings en dan moet je naar Chats (en dus niet naar opslag & data). Daar vind je alle informatie over de reserve kopieën van jouw whatsapp. Zowel via Android als via iOS werkt het hetzelfde, alleen is de opslag dienst anders.

Wil je de backup verwijderen? Kijk dan in jouw iCloud omgeving of Google Drive omgeving.
Whatsapp Backup Maken

Is iCloud of Google Drive dan vereist?

Nee ja kan ook werken via een lokale backup. Of je kan jouw backup wegslepen van Google Drive of iCloud en vervolgens ergens in een map of een SD card opslaan. Ook is het mogelijk om een chat op te slaan door deze als txt bestand te exporteren vanuit Whatsapp. Dit kan zelfs per chat!

Herstellen vanuit een lokale back-up

Als je een lokale back-up wilt gebruiken, moet je de bestanden overzetten naar de telefoon via een computer, bestandenverkenner of SD-kaart.

  1. Download een app voor bestandsbeheer. (file explorer / file manager plus, etc)
  2. Open de app voor bestandsbeheer, navigeer naar je lokale opslag of SD-kaart > WhatsApp > Databases. Als je gegevens niet zijn opgeslagen op een SD-kaart, kijk dan in de interne opslag of standaard opslag. Kopieer het meest recente back-upbestand naar de map Databases in de lokale opslag van je nieuwe apparaat.
  3. Installeer en open WhatsApp en verifieer je nummer.
  4. Zodra je hierom wordt gevraagd, tik op HERSTELLEN om je chats en media vanuit de lokale back-up te herstellen.

Let op:

  • Iedere dag om 02:00 uur wordt automatisch een lokale back-up gemaakt en als bestand opgeslagen op je telefoon.
  • Als je data niet is opgeslagen in de map /sdcard/WhatsApp/, kijk dan in de mappen voor interne opslag of standaard opslag.
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Backupvergelijker.nl
Logo