Alles over Online Backups en Cloud Opslag voor Nederlandse gebruikers. Oa. Reviews van iCloud, OneDrive & Livedrive

Backup Tablets: iPad & Android

Heb jij een Android tablet of iPad, maar geen idee hoe je een back-up kunt maken? Naast de “standaard” backup methodes die de Android en iPad tablets hebben ingebouwd, zijn er meer manieren om een back-up te maken van al je instellingen, applicaties, foto’s en andere belangrijke informatie die je hebt opgeslagen.

Android Tablet Backup Maken

De meest voor de hand liggende manier om een back-up te maken van een Android Tablet, is via je eigen Google account (15 Gb gratis, wordt prijzig als je veel wilt backuppen). Deze methode zit standaard in iedere Android tablet ingebouwd en is te vinden in het instellingenmenu. Voordat je van deze functie gebruikt kunt maken, moet je wel eerst je Google account koppelen aan de Android tablet. Mocht je dit al gedaan hebben, dan kun je stap 1 overslaan.

  • Stap 1: Koppel je Google account, dit kan in het instellingenmenu door te klikken op Account(s en synchronisatie) en vervolgens op Account toevoegen. Log hier nu onder het kopje Google in met je eigen Google gebruikersnaam en wachtwoord.
  • Stap 2: Ga naar het instellingen menu en klik hierop Back-up maken en opnieuw instellen. Je vind hier vervolgens een aantal opties, waaronder de optie om automatisch back-ups te maken van je Android tablet. Zodra je de optie Backup maken van mijn gegevens aanvinkt en daaronder je eigen Google account hebt gekoppeld, maakt Android nu automatisch op de achtergrond back-ups van jouw tablet.

Als je een Samsung Tablet hebt zijn er ook andere methodes met Smart Switch die zeer makkelijk zijn: Samsung Android backup maken.

Heb je nu een volledige Backup?

Android stuurt nu automatisch belangrijke informatie naar je Google account, waardoor geen informatie meer verloren gaat. Is dit alles? Nee, helaas wordt er geen back-up gemaakt van alle foto’s en video’s op de tablet. Als je ook wilt dat Android al je foto’s en video’s synchroniseert met het gekoppelde Google account, volg dan de stappen hieronder:

  • Stap 3: Download de Google Drive, of update deze naar de meeste recente versie.
  • Stap 4: Open de app Foto’s en ga naar het instellingen menu door op de menuknop van je tablet te klikken, vervolgens kun je hier de functie Automatische back-up aanvinken. Naast dat alle huidige foto’s en video’s nu gesynchroniseerd worden met je Google account, worden ook alle nieuwe foto’s en video’s automatisch hierin opgeslagen.

Wil je dit buiten Google drive doen? Bekijk dan de volgende tww tablet backup alternatieven:

Goede Tablet Koppeling
pcloud

pCloud iPad of Android Opslag

pCloud is in alle markten enorm in opkomst, veiligheid staat voorop en doordat pCloud zoveel gebruikers heeft kunnen ze met apps ed. veel innoveren waardoor ze voorop blijven lopen.

Bekijk ook onze: pCloud Review
★★★★★
Nederlandse Support
vboxx

VBOXX Cloud Opslag iOS of Android NL

Als je echt met een Nederlandse Cloud speler aan de slag wilt dan is VBOXX.nl een hele interessant optie. Een grote speler in Nederland met veel tablet klanten en native apps.

Bekijk ook onze: vBoxx Review
★★★★★

Dit kan via Native Apps die deze partijen hebben draaien, zeer eenvoudig om foto’s naar een mapje te slepen en dus alles in de cloud op te slaan.

iPad Tablet Backup Maken

Het maken van een backup van een iPad tablet komt zeer nauw overeen met het maken van een backup van een iPhone, zelfs zo nauw overeen dat het niet echt nuttig is om dit apart te behandelen. Als je puur kijkt naar de conclusies van het iPhone backup artikel komt het hierop neer:

Keuzes op basis van de tablet backup die jij wilt:

  • Backup maken van bepaalde bestanden op de iPad, (e-mails, documenten, scans, etc) onze keuze: (pCloud) Waarom? App met goede ratings, veel gebruikt en 5GB Gratis en niet achter dezelfde login als Apple.
  • Backup maken van enkele foto’s of een groep aan foto’s die echt belangrijk zijn van een iPad, onze keuze: (pCloud) Waarom? App met goede ratings, hoge security, veel gebruikt en 5GB Gratis en niet achter dezelfde login als Apple. Bovenal zeer makkelijk in gebruik. Ook zeer nuttig als je gegevens van iPad tablet naar tablet wilt verhuizen.
  • Alles richting een backup: Backup maken van contacten en alle iPhone instellingen: Enige optie is dan een iCloud reservekopie Dit kan via iCloud maar ook goedkoper via een backup op een PC of een Mac.
  • Backup maken van iets grotere bestanden, maar toch niets willen uitgeven: via Mega kan je 20GB gratis backuppen van jouw iPad of andere Tablet.
  • Oneindig veel opslagruimte en een volledige backup? Dan moet je richting Backblaze of Livedrive. Of de volle mep betalen bij iCloud, want daar kan je natuurlijk ook oneindig veel opslaan. Maar dan ben je wel een fortuin kwijt.

Hier meer in het volledige artikel: iPhone backup maken.

Apps overzetten van tablet naar tablet

Als je gegevens, apps of spelletjes wilt overzetten van tablet naar tablet kun je het beste werken via een cloud opslag leverancier. Het liefst eentje die goed aansluit op jouw core systeem (iOS of Android). Wil je van iOS naar Android overzetten en vice versa, ook dan is een externe partij de beste mogelijkheid:

Goede Tablet Koppeling
pcloud

pCloud iPad of Android Opslag

pCloud is in alle markten enorm in opkomst, veiligheid staat voorop en doordat pCloud zoveel gebruikers heeft kunnen ze met apps ed. veel innoveren waardoor ze voorop blijven lopen.

Bekijk ook onze: pCloud Review
★★★★★

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Backupvergelijker.nl
Logo