Alles over Online Backups en Cloud Opslag voor Nederlandse gebruikers. Oa. Reviews van iCloud, OneDrive & Livedrive

Backup Leverancier IASO overgenomen

iaso-logoHet Nederlandse backup bedrijf IASO is voor een nog onbekend bedrag overgenomen door GFI Software. Hoewel het exacte overnamebedrag niet is gepubliceerd is wel  bekend dat het een ‘dubbel ‘digit’ miljoenenbedrag betreft.

Het Nederlandse bedrijf IASO (http://www.iaso.com) dat een kantoor heeft in Emmeloord heeft levert wereldwijd backup systemen aan honderden klanten. In Nederland is met name KPN Online Backup een belangrijke klant. GFI en IASO hadden reeds ruime tijd een intensieve samenwerking en met deze overname verwachte GFI verder te groeien.

Investeerders achter IASO waren Main Capital Partners en ook Technofonds Flevoland BV. Deze laatste was vanaf de start in 2005 bij het bedrijf betrokken en beide hebben met deze exit goede winst behaald. Main Capital Partners is na deze verkoop nog in het bezit van bedrijven als Dutch Filmworks, Eurosystems en Connexys.

Deze belangrijke overname in de online backup wereld toont niet alleen de potentie van deze markt aan maar ook de rol die Nederlandse bedrijven hierin kunnen spelen.

Bron: http://thenextweb.com

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Backupvergelijker.nl
Logo