Alles over Online Backups en Cloud Opslag voor Nederlandse gebruikers. Oa. Reviews van iCloud, OneDrive & Livedrive

Backup je thuiscomputer

Een professionele backup dienst klinkt misschien als iets voor bedrijven en grote organisaties. Daardoor zal het wellicht niet gelijk als een oplossing voor je thuissituatie klinken. Echter tijden zijn veranderd. Er zijn meerdere factoren die flink gewijzigd zijn over de afgelopen jaren. Dit heeft er mede voor gezorgd dat backup diensten juist voor privé situaties een ideaal product zijn geworden.

Prijs Omlaag!

Allereerst de prijzen van bandbreedte zijn enorm gedaald de afgelopen 10 jaar. Dit geldt voor bandbreedte en zeker ook voor online opslagruimte. Het ‘huren’ van online backup ruimte kost daardoor nog maar een fractie van wat dit 5 of 10 jaar terug heeft gekost. Persoonlijk kan ik mij nog herinneren regelmatig €2,50 extra te moeten bij betalen als mijn website in 2002 teveel dataverkeer gebruikte, aangezien dit ging om €2,50 per GB extra en de website regelmatig 5GB extra nodig had liepen de kosten regelmatig op tot €15,-. In 2012 zijn deze limieten bij zowel webhosting als online backup zo goed als verdwenen. Dat dataverkeer zo goedkoop is biedt nieuwe mogelijkheden, zoals online backup diensten.

Snelheid Omhoog!

Op hetzelfde moment dat de prijzen omlaag gingen ging de snelheid omhoog! De wereldwijde dekking van kabel en glazvezel internet heeft algehele internet snelheden enorm vooruit geholpen. Denk maar terug aan hoelang het downloaden van een film duurde in het begin van het vorige decenium, tegenwoordig is dit in 10 tot 20 minuten goed te doen. Op een iets lager niveau is ook de uploadsnelheid gestegen. Het is nu voor de meeste gebruikers mogelijk om 10 GB in ongeveer 16 uur te uploaden, dit was 7 jaar terug nog bijna onmogelijk!

Verandering van vraag

Ten slotte is de behoefte aan backup oplossingen veranderd. Er is een trend gaande waarbij privé en zakelijk steeds meer door elkaar loopt. Niet alleen freelancers en ZZP’ers zullen dit merken maar ook mensen in loondienst kunnen makkelijker een dagje thuis werken. Hierdoor is ook de noodzaak tot een degelijke backup voor een privé computer vergroot. Om inzicht te brengen in wat er mogelijk is voor zowel persoonlijke backup behoeftes als een volledige zakelijk backup zijn de recensies op backupvergelijker.nl een ondersteuning. Mocht je vragen hebben kun je ons altijd een mailtje sturen voor een advies op maat, succes!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Backupvergelijker.nl
Logo