Alles over Online Backups en Cloud Opslag voor Nederlandse gebruikers. Oa. Reviews van iCloud, OneDrive & Livedrive

Back up maken Samsung

Laten we direct met de deur in huis vallen een backup van Samsung via Smartswitch maakt GEEN back-up van gesprekken en media. Swartswitsch is de standaard methode om backups te maken, wil je ook dat jouw foto’s, chats en bestanden een goede backup krijgen dan kan je andere diensten overwegen. Allereerst de Samsung Switch opties:

Download Smartswitch

Als je met de backup diensten van Samsung aan de slag wilt moet je Smart Switch downloaden. Deze dienst kan een bijna complete backup maken van jouw Samsung device.

Belangrijk: Smartswitch maakt geen backup van Whatsapp Chats. Hierover later meer.

Zowel voor een PC als voor een externe kopie (op bijv. een USB stick of een externe harde schijf) kan je aan de slag via Smart Switch. Je moet gewoonweg binnen het Smart Switch menu zoeken naar ‘externe opslag’ of ‘backup’ en het wijst zich allemaal vanzelf.

Geen samsung maar een iPhone, Lees: iPhone Backup Maken

Whatsapp Backuppen op Samsung

Gezien Samsung op Android draait heb je maar twee keuze als het gaat om de opslag van Whatsapp[1]Hoe backups te gebruiken op Whatsapp:

  1. Allereerst is er de meest eenvoudige optie en dat is de opslag via Google Drive, dan moet je naar de whatsapp instellingen, op chats drukken en vervolgens een backup maken. Dan zet je deze eenvoudig op Google Drive.
  2. Als je echter voor welke reden dan ook Google Drive wilt ontwijken dan kan je de chats die je wilt opslaan exporteren en zelf opslaan op de Disk naar keuze. Hiervoor kan je vanzelfsprekend ook Cloud opslag diensten als pCloud of Porton gebruiken. Als je dan de backups nodig hebt dan kan je chats weer importeren.

Lees ook: Whatsapp Backup maken

Wat is Chat exporteren in Whatsapp?

Je kunt de chat export functie gebruiken om een kopie van de chatgeschiedenis van een individuele chat of groepschat te exporteren. Zo kan je een backup van een chat op de computer opslaan. Je kan dit ook met Media doen.

Kan je Whatsapp makkelijk overzetten vanuit een Samsung?

Nou eerlijk gezegt niet als je een Samsung telefoon hebt dan kan je het beste weer een Android telefoon nemen als je de backup goed wilt laten verlopen van Whatsapp. Dan kan je eenvoudig de whatsapp backup dienst ( stap 1 hierboven) gebruiken.

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Backupvergelijker.nl
Logo