Alles over Online Backups en Cloud Opslag voor Nederlandse gebruikers. Oa. Reviews van iCloud, OneDrive & Livedrive

7 Online Backup Tips voor Particulieren

Tips die ervoor moeten zorgen dat jouw backup leven ietsje makkelijker wordt. Lees deze vooral door als je een beginner bent op het backup vlak en je aan het oriënteren bent welke dienst je moet afnemen.

Backup Tip 1: Eeuwige Ongelimiteerde Opslag Diensten bestaan niet

Om de tijd komen ze langs: Diensten die onbeperkte ruimte bieden of onbeperkt een gratis dienst aanbieden. Dit is in de praktijk nog nooit zo geweest en sterker nog, toen de bedrijven weg gingen van deze onbeperkte dienst had dit enorme gevolgen voor de gebruikers.

Trap dus niet in ‘oneindig’ of ‘eeuwig’ in deze markt. Dit is te vaak fout gegaan. Bijvoorbeeld bij Stack en bij KPN.

Backup Tip 2: Bestand selectie

Er zijn weliswaar backup diensten die graag je gehele harde schijf kopiëren. Maar waarom zou je dit doen? Als je weet dat je veel films en software bestanden op je harde schijf hebt staan die je zo weer opnieuw kunt downloaden is dit zonde van het werk. Elke extra GB backup kost ten eerste tijd om te versturen en ten tweede geld om op te slaan. Wees selectief en houdt je backup beperkt tot bestanden die je echt niet kunt missen.

Backup Tip 3: Gratis Proefperiode

Veel van de backup diensten genoemd op deze site bieden nieuwe klanten een gratis proefperiode aan, gebruik deze! Het is wellicht geen leuke taak om meerdere keren een backup programma te installeren en te kijken hoe het bevalt, maar het is wel slim! Hoe beter je nu test en een keuze maakt die bij je past, hoe fijner het gebruik van de backup dienst de komende jaren zal zijn. Je neemt tenslotte géén backup dienst voor enkele weken. Vaak is het ook niet zo prettig om te verhuizen naar een nieuwe backup provider. Verken de markt daarom uitgebreid voordat je een keuze maakt.

Backup Tip 4: Mobiele Toegang voor particulieren

Misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een veilige backup, maar mobiele toegang tot online backups wordt steeds meer gebruikt. Wanneer je met je tablet vanaf je bank toegang tot je backup bestanden wilt hebben klinkt het plotseling een stuk logischer. Let op deze mogelijkheid aangezien niet elke aanbieder dit momenteel ondersteunt.

Backup Tip 5: Hoeveelheid opslagruimte

Als je de bestandselectie uit tip #2 hebt uitgevoerd kun je ongeveer inschatten hoeveel schijfruimte jij als particulier als online backup nodig zal hebben. Hiermee kun je precies het juiste pakket uitzoeken. Extra ruimte bijbestellen kan eigenlijk altijd, downgraden vinden de bedrijven vaak minder leuk, let hier dus goed op.

Backup Tip 6: Gebruik de internet ‘daluren’

Een eerste keer zal de online backup lange tijd in beslag nemen, van enkele uren tot meerdere dagen is niet uniek. Je kunt hierbij gebruik maken van de zogenaamde internet ‘daluren’. In deze uren zoals de nachten en in het weekend is het internet fors sneller en duurt het uploaden van je data veel korter.

Dit bespaart dus zowel tijd als kosten.

Backup Tip 7: Goede instellingen

Een goed begin is het halve werk, dit geldt ook voor het instellen van je online backup. In het begin zal het allemaal net iets meer werk en tijd kosten dan je lief is. Maar zodra je de backup software goed hebt ingesteld kun je rustig achterover leunen. Nagenoeg alle backup diensten werken namelijk 100% automatisch in de achtergrond van je computer. Je zult er dus weinig van merken maar ondertussen worden dagelijks je bestanden verzonden naar een veilige backup server!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Backupvergelijker.nl
Logo