Ook bij het beveiligen van onze belangrijkste bestanden en persoonlijke herinneringen zijn we op zoek naar een goede korting! Met name in de wereld van online producten waar steeds meer professionele diensten als WordPress, Wikipedia, Youtube en GMail volledig gratis te gebruiken zijn. Dit geldt dus ook voor een online backup dienst, we weten hoe belangrijk het is, maar als er een gratis variant te vinden is horen we dat natuurlijk graag!

Gelukkig zijn er dan ook meerdere bedrijven die een gratis versie van hun software aanbieden om nieuwe klanten de mogelijkheid te geven de dienst te testen, maak hier dus gebruik van!

MozyHome Backup – 2 GB Gratis

Mozy biedt een trial, oftewel een proef versie aan. Deze trial is echter onbeperkt geldig en niet slechts 30 dagen zoals vaak gezien. De limiet zit em hier in de opslagruimte van maximaal 2 GB. Mozy gaat er vanuit dat een groot percentage van de gratis gebruikers na verloop van tijd een upgrade wil en hiervoor met plezier gaat betalen. Het goedkoopste betaalde pakket bij Mozy is te krijgen voor $5,99 per maand waarbij er 50GB aan opslagruimte beschikbaar is. Nog een beperking van de gratis account die wordt opgeheven bij een upgrade is het ontbreken van de live support chat dienst. Echter de dienst van Mozy is eenvoudig genoeg om zonder ondersteuning te gebruiken.

https://mozy.com/free

Box.com – 10 GB Gratis

Als derde benoemen we hier graag nog Box.com. Hoewel hun starters pakket vrij prijzig is met €8,50 per maand bieden ze een erg royale gratis versie aan. Met de gratis backup dienst van Box.com beschik je namelijk ook over 5 GB opslagruimte met een maximum van 250MB per bestand. Aangezien dit bedrijf zich erg richt op de zakenwereld is dit wellicht niet voor alle particulieren interessant. Toch kun je een gratis opslagruimte van 5GB niet negeren en alleen al daarom raden we aan deze dienst te testen.

https://www.box.com/nl-nl/pricing/individual

TransIP Stack – 1.000 GB

Bij het hosting bedrijf TransIP kun je gebruik maken van de opslag dienst STACK, hier krijg je tot maximaal 1.000 GB gratis cloud opslag. Dit betreft wel een opslagdienst en niet een actieve backup dienst.

https://www.transip.nl/stack/

Tot slot noemen we nog even enkele andere plekken waar ruime hoeveelheden gratis opslagruimte zijn te vinden. Let wel, deze producten bieden geen backup dienst aan, enkel een passieve opslagruimte. Kortom, voor meer gratis online opslag:

– Google Drive: 5 GB
– Dropbox: 2 GB
– MS SkyDrive: 25 GB