Alles over Online Backups en Cloud Opslag voor Nederlandse gebruikers. Oa. Reviews van iCloud, OneDrive & Livedrive

22 Nadelen van iCloud

iCloud, de cloudopslagdienst van Apple, heeft veel voordelen, maar er zijn ook enkele nadelen die je moet overwegen voordat je het gebruikt.

Hier zijn 22 nadelen van iCloud

 1. Beperkte Gratis Opslag
  iCloud biedt slechts 5 GB gratis opslagruimte, wat snel volloopt, vooral als je veel foto’s, video’s en andere bestanden hebt. Bekijk alternatieven met meer gratis opslagruimte.
 2. Dure Opslagupgrades
  De kosten voor extra opslagruimte kunnen behoorlijk oplopen in vergelijking met andere cloudopslagdiensten die meer gratis ruimte of goedkopere betaalde plannen bieden. Vergelijk de kosten van OneDrive, Google Drive en iCloud.
 3. Beveiligingsproblemen
  Hoewel iCloud encryptie biedt, zijn er in het verleden enkele beveiligingsinbreuken geweest, zoals het beroemde iCloud-lek van beroemdheden.
 4. Apple Ecosysteem
  iCloud werkt het beste binnen het Apple-ecosysteem, wat het minder nuttig maakt voor gebruikers die ook apparaten van andere merken gebruiken.
 5. Beperkte Bestandsdeling
  De mogelijkheden voor het delen van bestanden met niet-Apple gebruikers zijn beperkt en minder intuïtief dan bij sommige concurrenten.
 6. Trage Uploads en Downloads
  Gebruikers klagen vaak over trage upload- en downloadsnelheden, vooral voor grote bestanden.
 7. Geen Granulaire Back-ups
  iCloud maakt volledige apparaatback-ups, maar biedt minder flexibiliteit voor het selectief back-uppen van specifieke bestanden of mappen. Ontdek alternatieve iCloud back-ups.
 8. Dataherstelbeperkingen
  Herstellen van gegevens kan omslachtig zijn en het is niet altijd mogelijk om oudere versies van bestanden terug te krijgen.
 9. Synchronisatieproblemen
  Er zijn meldingen van synchronisatieproblemen waarbij gegevens niet consistent up-to-date blijven op verschillende apparaten.
 10. Gebrek aan Ondersteuning voor Niet-Apple Apps
  iCloud integreert niet altijd goed met niet-Apple apps, wat kan leiden tot compatibiliteitsproblemen.
 11. Complexiteit van Fotobibliotheekbeheer
  Het beheren van foto’s en video’s via iCloud kan verwarrend zijn, vooral met de introductie van de iCloud-fotobibliotheek en Mijn Fotostream.
 12. Geen Linux Ondersteuning
  Voor gebruikers die Linux als besturingssysteem gebruiken, is er geen officiële ondersteuning voor iCloud.
 13. Beperkingen in Documentbeheer
  De mogelijkheden om documenten te beheren en bewerken binnen iCloud zijn beperkter in vergelijking met andere diensten zoals Google Drive.
 14. Geen Back-up van Externe Schijven
  iCloud biedt geen ondersteuning voor het back-uppen van externe harde schijven of USB-sticks.
 15. Verlies van Data bij Verwijdering
  Wanneer je bestanden verwijdert, kunnen ze permanent verloren gaan zonder de mogelijkheid om ze te herstellen, tenzij je snel handelt.
 16. Geografische Beperkingen
  De beschikbaarheid en snelheid van iCloud kunnen variëren afhankelijk van je geografische locatie.
 17. Problemen met E-mailsynchronisatie
  iCloud Mail heeft soms problemen met synchronisatie en betrouwbaarheid, wat kan leiden tot gemiste of vertraagde e-mails.
 18. Automatische Back-up Beperkingen
  De automatische back-upfunctie werkt alleen als het apparaat is aangesloten op stroom en is verbonden met Wi-Fi, wat niet altijd handig is. Bekijk offline back-up opties.
 19. Versleuteling niet End-to-End voor Alle Gegevens
  Niet alle gegevens op iCloud zijn end-to-end versleuteld, wat zorgen over privacy en beveiliging kan oproepen.
 20. Beperkingen van iCloud Drive
  iCloud Drive mist enkele geavanceerde functies die beschikbaar zijn bij concurrenten, zoals uitgebreide zoekfunctionaliteit en betere organisatiemogelijkheden.
 21. Beperkte Klantenservice
  De klantenservice van Apple kan soms traag reageren op problemen met iCloud, wat frustrerend kan zijn voor gebruikers met urgente problemen.
 22. Problemen bij Volle Opslag
  Wanneer je opslaglimiet is bereikt, stopt iCloud met het synchroniseren van bestanden en back-ups, wat kan leiden tot gegevensverlies of gemiste updates. Meer over kosten van cloudopslag.

iCloud. Mee doorgaan of niet?

Hoewel iCloud veel voordelen biedt, kunnen deze nadelen voor sommige gebruikers doorslaggevend zijn om een alternatief te overwegen. Het is belangrijk om je behoeften en prioriteiten te evalueren bij het kiezen van een cloudopslagdienst.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Backupvergelijker.nl
Logo